13 Октомври, 2015 13:35 2 846 1

Зловонни миризми в Костинброд въпреки новия Воден цикъл

  • борислав апостолов-
  • зловонни-
  • миризми-
  • костинброд-
  • въпреки-
  • воден цикъл

За проекта са потрошени доста пари, но той е изпълнен некачествено, заяви Борислав Апостолов

Неприятна миризма се носи в Костинброд въпреки новопостроеният Воден цикъл в Костинброд, твърди в интервю за Факти.бг кандидатът за кмет на община Костинброд Борислав Апостолов от коалиция „Обединение за община Костинброд”. Според него за проекта са потрошени доста пари, но той е изпълнен некачествено.

Г-н Апостолов, разкажете какви са проблемите с Водния цикъл в града, за който наскоро бе получен акт 16?

На много места в града се носи неприятна миризма в следствие не доброто оттичане на фекалните отпадни води. Много хора се оплакват от неприятна миризма в баните. При разговор с експерти, те са на мнение, че всичко това се дължи на некачествено изпълнен проект. Запушват се шахти, пълнят се мазета и дворове, защото не е спазен навсякъде необходимият наклон. Периодично идват цистерни да отпушват задръстени шахти. Лошото оттичане води до задържане на фекалии, последващо гниене, образуване на вредни газове, включително метан, тези газове влизат през сифоните на хората в къщите, излизат през шахтите и т.н., неща които всички ние дишаме.

Първоначално проекта е бил за 54 млн. лева, за целия град. След като в общината ГЕРБ наложи за кмет г-н Милен Димитров, проекта бе преработен и стана за 97 млн.лв. лева, но за сметка на това бяха извадени два квартала от него - Маслово и Шияковци. Дали проекта стана 97 млн. лева , защото при 100 млн. лева контрола е от Европа може само да се гадае, а защо бяха извадени двата квартала , а проекта се увеличи почти двойно също може само да се гадае.

Твърди се от досегашния кмет и неговите заместници, че видите ли хората сами си запушвали канализацията. Смятам, че  такова твърдение не трябва да се коментира. Кой разумен човек ще иска да се удави в собствените си фекалии?!Това е смешно!

Какво възнамерявате да предприемете по проблемите с „Водния цикъл“?

При всички изброени проблеми никъде не се виждат фирмите изпълнителки да отстраняват и отремонтират авариите. Ако стана кмет на Костинброд, възнамерявам да накарам фирмите да си поемат гаранционните ангажименти съгласно договора за изпълнение.

Каква е Вашата визия за Община Костинброд ако бъдете избран за кмет?

Решаването на въпросите на градоустройството е главна цел на нашето управление, като тези дейности трябва да се базират на комплексен подход, с цялостна визия за развитие, съобразена с желанията и нуждите на гражданите. Ще разработим стратегия за развитие на общината в обхват за период от 10 години в няколко основни направления.

Определяне на индустриалните зони с разработването на нов общински ОУП, с предвиждане на такива зони и в селата Петърч, Драговищица и Голяновци. Целта е да се избегне стихийното застрояване и се осигури пропорционално създаване на възможности за разкриване на работни места не само в градската част, но и в периферията. Основна задача на общината ще бъде осигуряване на инженерната инфраструктура до тези зони път, водопровод и канализация.

Доизграждане и рехабилитация на ВиК мрежата в необхванатите от проекта квартали на града, както и проектиране и изграждане на такива в населените места от общината- Петърч, Драговищица, Голяновци, Опицвет, Безден и Богьовци.

Преразглеждане и приоритетно реализиране на проекта за водоснабдяване на планинските села- Дреново, Дръмша, Чибаовци, Понор и Бучин проход.

Определяне на зони за рекреация и спортен риболов в селата Опицвет и Безден и изграждане на необходимата инфраструктура към тях- пътни връзки, места за къмпингуване, спортни съоръжения и т.н.

В програмата  си съм заложил и осигуряване на необходимите разрешителни документи за реализацията на втори етап от изграждането на „Регионално депо за неопасни и инертни отпадъци” а именно изграждане на клетка 2, при спазване на всички законови изисквания.

Редуциране на количеството на депонирания отпадък от населените места от общината, чрез разделно събиране на биоразградимите отпадъци от домакинствата. Изготвяне на необходимите документи и кандидатстване по Оперативна програма „Околна среда“ (ОПОС) 2014 – 2020 г. „Проектиране и изграждане на компостиращи инсталации за разделно събрани зелени и/или биоразградими отпадъци.

Проектиране и изграждане на сортираща  инсталация за предварително третиране на битови отпадъци.

За осигуряване на качествен и надежден транспорт е необходимо комплексно преразглеждане на съществуващата транспортна схема. Разпокъсаността на общината и отдалечеността на отделните населени места от административния център са проблеми, останали нерешени от години в Костинброд. Ще приведем в изпълнение приетите от ОбС решения за допълващи маршрутни линии, които да обхванат максимално отделните населени места и осигуряването на транспортна връзка с административния център и Столицата. Решенията са приети още през 2013-2014г., но по необясними причини досега не са приведени в изпълнение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове