Last news in Fakti

18 Октомври, 2015 13:18 4 759 12

Подкрепата за Вълкан Хамбарлиев продължава

  • вълкан хамбарлиев-
  • продължава-
  • подкрепа-
  • граничар

В Средец са се подписали около 1200 души. Подписка в негова защита вече има и в Карнобат и Бургас

Продължава събирането на подписи в подкрепа на граничният полицай Вълкан Хамбарлиев, който стреля и уби нелегален мигрант. В Средец вече са се подписали около 1200 души. От днес подписка в негова защита има и в Карнобат и Бургас.

Във Варна пък се проведе акция в подкрепа на „Гранична полиция”. Хората настояват за национално единство по въпроса, че е правилно и необходимо да се стреля срещу незаконно преминаващите българската граница. Според тях всичко различно от медал за Хамбарлиев, ще е предателство.

За хората в Средец Вълкан Хамбарлиев е изпълнявал служебния си дълг и е защитил страната ни. Те са притеснени за него и семейството му и смятат, че с тях трябва да работи психолог. Вчера дъщерята на граничния полицай също се е подписала в подкрепа на баща си ии е споделила, че всичките й близки са в голям шок.

Междувременно в Бургас продължават разпитите на останалите 53-ма нелегални мигранти. Очаква се те да приключат днес. Изяснена е самоличността им, а резултатите от балистичната експертиза ще бъдат обявени официално утре.

Заради продължаващата криза с бежанците около 130 военни остават край границата, за да помагат на служителите на МВР и "Гранична полиция". Ако е необходимо ще бъдат изпратени още военни и техника, съобщи днес министърът на отбраната Николай Ненчев.

От няколко дни границата минават само мъже, и то на възраст от 20-40 години, заяви по bTV Районният прокурор на Елхов Стойко Иванов.

„В последната седмица има лица, които се представят за афганистанци, но после се установява, че са иракчани, пакистанци – но това се установява с преводач”, обясни той.

Преди седмица в боляровското село Вълчи извор катастрофираха две коли с нелегално преминали границата ни. Инцидентът стана след опит да избягат от гранична полиция. Преди тях е заловена друга група, с помощта на местни хора.

"За мен критична зона е цялата граница с Турция, Малко Търново, Царево, Елхово, Болярово – може да се приеме, че това е критичната зона", допълни прокурорът.

90% от заловените нарушители не казвали истината за страната, от която идват. При съмнения за връзка с радикални ислямски организации били разпитвани от ДАНС: "С ръководителя на ДАНС -Ямбол сме в постоянна връзка и той ми е споделял, че на ден доста лица, около 100 на ден минават през интервюта и те вече преценяват вътрешно дали има такива лица, с така наречените джихадистки виждания"

За последните няколко месеца в елховската прокуратура има над 10 присъди на лица, прекарвали нелегални през границата. Сред тях има българи-извозвачи и шофьори, между които и турски гражданин. Всички присъди са условни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Коста

    2 0 Отговор
    Бих се подписал и аз в полза на граничния полицай. И какви са тези условни присъди за каналджийство?
  • 2 Силвия

    1 0 Отговор
    Тоя азиатски - аут от Родината! Изобщо не ме интересува какво мисли тъпия ЕС и дебелите му бюрократи.

    Коментиран от #6

  • 3 незнайко

    2 0 Отговор
    Не от мухата а от бълхата правят слон. Само като си помислим колко се удавиха, ЕС трябва да спре да демагогства. Влезли незаконно и са наясно с това което може да им се случи. Време е да спрем да се правим на отрепки. И аз бих се подписал с двете ръце.
  • 4 гост

    1 0 Отговор
    Абсолютна подкрепа . Това е граница ,а не селскостопански двор !
  • 5 минм георгиева

    2 0 Отговор
    Браво на полицая, как ще се преборрят 3 човека срещу тая паплач от 55 срещу тях, всички обучени от американците.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Vasik Atanasova

    3 1 Отговор
    ТОЗИ НАШ ВЪЛКАН МАЙ ПРИЛИЧА НА СИРИЕЦ
    СПОРЕД МЕН СЕ ИЗДЪНИ МОМЧЕТО
    НИКЪДЕ В ЕВРОПА НЯМА ЗАСТРЕЛЯН ЕМИГРАНТ
    ЕДИНСТВЕНО В БЪЛГАРИЯ
    МОЖЕШЕ ДА СТРЕЛЯ ВЪВ ВЪЗДУХА
    А ТЕ РИКОШЕТ БИЛО АЙДЕ СЕГА

    Коментиран от #8, #9

  • 8 maikel 260

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Vasik Atanasova":

    а бе всеки които мине границата незаконно и не изпалниава приака заповед на грани4ниа полицаи или воиник може да баде застрелян в за6тита и отбрана на Бг границата и за това се награ6дава и му се дава отпуска за изпалнение на служебния си далг кам Република Балгария.А бе ти балгарин ли си ?
  • 9 maikel 260

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Vasik Atanasova":

    bravo na Вълкан Хамбарлиев taka se za6titava Bg granitcata a sa6to taka i v grugite strani taka 4e bez komentar....
  • 10 Аз

    0 0 Отговор
    Твърда подкрепа за Вълкан Хамбарлиев !!!
    А до Vasik Atanasova след това изказване да слага фереджето и да и наперат турска виза арабските цигани !!!
    Много здраве на тебе и на майка ти ...
  • 11 А стига бе

    0 0 Отговор
    На тази Васик и на всичката останала "правозащитна" .......... искам ясно да кажа: А бе, вие защо не вървите вкупом на ...ната си? Като сте толкова загрижени за човечеството, което за вас означава цигани, араби, кучета, кокошки и др.п., защо бе джанъм не се позагрижите малко и за българите, а? Защо на никоя от вас не идва на ум да издигне глас за умиращите в мизерия възрастни хора , а напоследък и не само възрастни? И това се случва в "обединена" Европа, през 21 век... Да ви кажа ли защо - защото за това не ви се плаща, нали?
  • 12 справедлив

    0 0 Отговор
    ДА СЕ НАГРАЖДАВА ЕДИН УБИЕЦ, ОТНЕЛ ЧОВЕШКИ ЖИВОТ Е ПОВЕЧЕ ОТ СРАМНО !!!!!!!!!! ИЗВЪРШЕНО Е ТЕЖКО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ,А ИМЕННО СМЪРТ ОТ ЛИЦЕТО ВЪЛКАН ХАМБАРЛИЕВ РАБОТЕЩ В ГРАНИЧНА ПОЛИЦИЯ !!!! ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО Е ИЗВЪРШЕНО ИЗВЪН 30 КИЛОМЕТРОВАТА ЗОНА НА ОТГОВОРНОСТ НА ГРАНИЧНА ПОЛИЦИЯ !!!!! ТОЕСТ, ГРАНИЧНА ПОЛИЦИЯ НЯМА ПРАВОМОЩИЯТА ДА ЗАДЪРЖА ОЩЕ ПОВЕЧЕ ДА СТРЕЛЯ ПО ГРАЖДАНИ С НЕУСТАНОВЕН ПРОИЗХОД !!!!!! ЗА ТОВА Е ТРЯБВАЛО ДА БЪДЕ УВЕДОМЕНА РАЙОННАТА ДИРЕКЦИЯ НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ !!!!! ТАКА, ЧЕ В СЛУЧАЯ ИМАМЕ ИЗВЪРШЕНО ТЕЖКО КРИМИНАЛНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ !!!!!! ЛИЦЕТО ВЪЛКАН ХАМБАРЛИЕВ ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЪДЕН ЗА УБИЙСТВО !!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове