Last news in Fakti

26 Октомври, 2015 08:53 1 063 2

Напрежение в Арена Армеец: Членове на СИК все още чакат да се отчетат

  • сик-
  • софия-
  • арена армеец-
  • изборни протоколи-
  • цик

Жена, член на секционна избирателна комисия, е припаднала в Арена Армеец

Напрежение в Арена Армеец: Членове на СИК все още чакат да се отчетат - 1

Напрежението в Арена Армеец, където се предават изборните протоколи, не стихва и в сутрешните часове на следизборния ден. Близо тринайсет часа след приключване на изборния ден, членовете на секционните комисиии в София все още чакат, за да се отчетат в общинската избирателна комисия, съобщава bTV. 

Въпреки че урните затвориха в 19:00 ч., а бюлетините са били преброени малко след 23:30 часа през нощта, протоколите на повече от половината секционни комисии не са предадени.

В два часа след полунощ в зала Арена Армеец, където се събират чувалите с бюлетините от секциите в столицата, тепърва са започнали да пристигат голяма част от протоколите.

Тази сутрин се появи информация и за починала жена в Арена Армеец, но от МВР отрекоха да има подобен случай, заявявайки, че жената, член на секционна избирателна комисия, просто е припаднала.

Жената е била прегледана от пристигналия на място медицински екип и няма опасност за живота й, съобщава Нова телевизия.  

Пет жени са били откарани в болница Св. Анна. Сред тях една бременна жена, друга с остър апендикс, две след колапс и мъж с комоцио.

Това съобщиха за bTV директорът на спешната помощ в София д-р Георги Гелев и от пресцентъра на зала "Арена Армеец". От Общинската избирателна комисия отказаха коментар.

Намиращи се в залата разказаха, че от 1500 секции към 07:00 аса са обработени данни от около 400. Хората там са много притеснени, че ще трябва да прекарат целия ден там и няма да могат да отидат на работа. 

Затрудненията за изборните комисии дойдоха от съчетаването на местния вот с референдума, отново въведения избор на районни кметове и с преференцията, която ще се използва за първи път на общински избори. Огромният брой чакащи се дължи и на ново разпореждане материалите да се предават от трима членове на СИК, а не както досега - от двама.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шефьор

    0 0 Отговор
    Абсолютно вярно. Не една жена, а трима души припадзнаха общо в зала Армеец пред очите ми. Толкова слаба организация, никога не е имало от ЦИК. Знаеше се, че ще се приемат протоколите по-бавно и нищо като организация. Можеше протоколи от СИК да се приемат и в зала Универсиада, зала "Христо Ботев" или НДК. Голяма дивотия, излязох в 7,00ч. и беше минал номер 405.
  • 2 ала бала

    0 0 Отговор
    На 25.10 се проведоха поредните избори за местна власт. Имах удоволствието да присъствам целодневно на театъра, наречен избори, като застъпник от една напълно непозната за мен политическа партия - мотивацията бяха петдесетте лева. За мен и останалите застъпници и членове на СИК това беше единствена причина повярвайте. Но не това е най-важното. Като истински цирк протича изборния ден. Седемдесет годишни лелки и чичковци, напълно необучени и компютърно неграмотни, поставени на отговорни места всяваха хаос в изборния ден. Това обаче не пречи да се приемат на сериозно и смятат, че от тях зависи нещо. Да зная, че чувството за важност е основно, но в такава ситуация, трябва някой да ги спре. Ама кой? Кой ги обучава и назначава? Кой им плаща? Кой ги държи отговорни за действията? Кой изисква нещо от тях? Отговорът е НИКОЙ!!!!! На никой не му пука. И на гражданите не им пука, за кого гласуват. Няма надежда, няма вяра, няма чувства. Ругаят, мразят, но пускат бюлетината. Ама не защото мислят, че нещо ще се промени. Само при вида на стаите в които влизат, стаите в които учат нашите деца, надеждата за промяна вече се е изпарила. Истински ужас - студено, мрачно, осветителните тела счупени, без пури и капаци. Висят жици, а от изкривените корнизни релси мръсни изпокъсани пердета опитващи се да прикрият разкривените щори. За паркета да не говорим. Фирмата спечелила конкурса за поставяне на дограмата си е оставила ръцете, чиновете са разглобени и придружени от неудобни столове. Това ли заслужават децата на гласоподавателите? ДА ЗАСЛУЖАВАТ И ГО ПОЛУЧАВАТ!!!!!!!!!!! ЧУДНО МИ Е ДО КОГА??????
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове