Last news in Fakti

1 Ноември, 2015 08:24 864 0

Започна втория тур на местните избори

  • избори-
  • балотаж-
  • местни избори

Балотаж има в 14 областни града в страната и 133 общини избират кмет днес

Започна втория тур на местните избори - 1
Снимка БТА

Точно в 06:00 часа отвориха секционните избирателни секции за втория тур на местните избори.

Балотаж има в 14 областни града в страната. Втори тур на местните избори ще има и в 140 общини. В 12 района в столицата на балотаж са кандидати на ГЕРБ и Реформаторския блок, а в 4 на балотаж са претенденти на ГЕРБ и БСП.

В Пловдив за кметския стол ще се борят кандидатът на ГЕРБ Иван Тотев и Славчо Атанасов, подкрепен от НФСБ.

Пловдивчани днес гласуват и за районни кметове, като в пет от общо шестте района един срещу друг също се изправят кандидати на ГЕРБ  и на коалицията за Славчо Атанасов.

В града на тепетата изборният ден започна нормално. 1% от хората вече са гласували.

Балотажи между кандидатите на коалиционните партньори ГЕРБ и Реформаторския блок се очертават в Хасково и Плевен.

В Хасково представителят на ГЕРБ Добри Беливанов се изправя срещу Георги Иванов.

152 са определените секции, в които ще гласуват 81 хиляди и 500 души. На балотаж се явяват и кандидатите за кметове на 9 села в общината. Вторият тур на изборите се провежда в 227 секции, като една е подвижна. Днес ще станат ясни и кметовете на Пещера, Велинград, Ракитово, Стрелча и Белово. Балотажи се провеждат и и в още 26 населени места в областта. 

Балотажът в Плевен ще е между Димитър Стойков от ГЕРБ и Георги Спартански от Реформаторите.

В област Плевен ще се проведе балотаж в 10 общини и 43 населени места.

В Пазарджик независимият кандидат Тодор Попов е в надпреварата с Найден Шопов от ГЕРБ.

Във Видин ще се избира между Росица Кирова, издигната от коалиция „Единни за промяна" и кандидатът на ГЕРБ Огнян Цанков.

Изборният ден във Видинска област започна в спокойна обстановка. Нормално е протекла охраната на изборните помещения през изминалата нощ. Тази сутрин секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на СИК и ОИК. Около 300 служители от структурните звена на МВР в област Видин осигуряват охраната на изборните секции и отговарят за реда и спокойствието в региона. До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на балотажа.

Втори тур ще има и в Шумен, където Любомир Христов от ГЕРБ се изправя срещу Иван Иванов от БСП.

Изборният ден  на територията на Шуменска област започна нормално, без нарушения и произшествия. Без инциденти е протекла охраната на изборните помещения.  Към 06.30 часа сутринта секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени от охраняващите ги полицейски служители на председателите на всичките 216 СИК. За осигуряването на охраната в изборните секции са ангажирани 250 служители на МВР, които отговарят за реда и спокойствието в региона. 

Кандидатът на БСП в Сливен Кольо Милев ще се бори за кметския стол с претендента на ГЕРБ Стефан Радев. Община Сливен балотаж ще има в 21 населени места. 

Всичките 185 секции в община Сливен са отворили навреме. Няма постъпили жалби за нарушения преди втория тур на местните избори. Балотаж има в 21 населени места на общината, между тях градовете Сливен и Кермен. Отказали се кандидати за кметове в община Сливен няма. 

Балотажът в Разград ще е между Денчо Бояджиев от БСП и д-р Валентин Василев от ГЕРБ.

Двамата кандидати за втория тур в Перник са Ерик Рангелов от БСП и Вяра Церовска от ГЕРБ.

Във Враца балотажът е между БСП и ГЕРБ - Николай Иванов срещу Калин Каменов.

Нормално е започнал изборният ден в Община Свищов. Всички 54 избирателни секции са отворили навреме и работят нормално. Няма подадени жалби и сигнали за нарушения. В община Свищов балотаж се провежда в общинския център - Свищов, както и в селата Червена, Горна Студена, Алеково, Хаджидимитрово, Ореш и Българско Сливово. 

В 5 общини на Благоевградска област се провежда втори тур за избор на кмет. Петрич, Сандански, Кресна, Белица и Гърмен избират днес общински кметове. В доста от селата също има балотаж. 

И тук изборният ден започна без инциденти. До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. Към 7:00 часа секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на РИК и СИК.  За осигуряване на охраната на изборните секции в област Благоевград са ангажирани 310 служители на МВР, които отговарят за реда и спокойствието в региона.

Изборният ден започна в спокойна обстановка и в Община Варна. Охраната на изборните помещения през изминалата нощ е протекла нормално. Днес секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на РИК и СИК. До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. За осигуряване на охраната на изборните секции в днешния ден са ангажирани 255 полицаи, които отговарят за реда и спокойствието в региона.

В четири от осемте общини на Ловешка област днес ще се гласува за общински кметове. Освен в областния град, балотаж има в Тетевен, Троян и Ябланица.

Втори тур на местните избори в петте общини на Търговищка област ще се състои в 27 населени места. В Община Търговище балотаж ще има и в 10 села

Общият брой на бюлетините за втория тур на местния вот е 1128 - 133 за кметове на общини, 25 за районни кметове и 970 кметове на кметства, съобщиха от Централната избирателна комисия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове