Last news in Fakti

1 Ноември, 2015 19:01, обновена 1 Ноември, 2015 23:07 2 615 3

ГЕРБ убедително води на втория тур

  • алфа рисърч-
  • пловдив-
  • хасково-
  • плевен-
  • видин-
  • галъп
ГЕРБ убедително води на втория тур - 1
Снимка: БТА

В Пловдив се очертава завързана борба. 

Около 22 часа резултатите на „Алфа рисърч“ показаха изравнени резултати между двамата политици: 50,2% за Иван Тотев от ГЕРБ срещу 49,8% Славчо Атанасов от ВМРО. Отначало социолозите даваха 54,9% за Иван Тотев от ГЕРБ срещу Славчо Атанасов от ВМРО, който е с 45,1%.

В Хасково категорично печели Добри Беливанов от ГЕРБ срещу 29,1% на Георги Иванов, подкрепен от Реформаторския блок.

В Плевен печели Георги Спартански от Реформаторския блок, независим, подкрепен от Реформаторския блок срещу Димитър Стойков от ГЕРБ, за който са гласували 40,7% от избирателите. Това се оказа добрият избор на кмет за Плевен. Важно е от утре да се обединим около новия кмет и да работим не само за бъдещето на Плевен, но и за България. Това заяви от Плевен пред Нова телевизия лидерът на Движение България за гражданите Меглена Кунева. Тя обеща нейната формация да има нарочно съвещание, на което да се анализират слабостите в Изборния кодекс.

Безспорна е победата за Любомир Христов от ГЕРБ в Шумен, за който екзит пола на „Галъп“ показва 65,6%, предаде БНР. Кандидатът на БСП Иван Иванов е с 34,3%.

Във Видин Огнян Ценков от ГЕРБ взима 53,7% срещу Росица Кирова от коалиция Единни за промянна 46,3%. От „Галъп“ се застраховат, че това не е окончателен резултат и може да настъпят изменения.

Видин се очертава като нова крепост за ГЕРБ. Партията успя да навакса изоставането в първия тур и нейният кандидат е победител на втория тур, коментира Нова телевизия.

Тодор Попов се оказа кмет на Пазарджик за трети мандат с 55%, предаде БНР. Той заяви, че ще коментира, след като резултатите бъдат обявени официално.  Попов, който е независим кандидат, печели срещу кандидатът на ГЕРБ Найден Шопов.

От пресцентъра на ГЕРБ изпратиха информация до медиите, че Стефан Радев е новият кмет на Сливен, според данните от финалния екзит пол на „Екзакта".

„Към 18 часа разликата между Радев и кандидата на БСП Кольо Милев е 9% и не може да бъде стопена. За кандидата на ГЕРБ са гласували 54.5% от избирателите, а за опонента му - 45.5%" - пише в съобщението.

В Ловеч кандидатът на ГЕРБ Корнелия Маринова поведе пред дългогодишния кмет Минчо Казанджиев от БСП, сочат междинните резултати от последния час. Според паралелно броене от щаба на ГЕРБ, Маринова е събрала 10945 гласа срещу 10214 за Казанджиев.

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Перник Вяра Церовска води в изборния резултат според междинните данни, съобщиха от ОИК. При 35 обработени секционни протоколи за Церовска са гласували 61, 32 процента от избирателите. Опонентът й от БСП Ерик Рангелов е получил доверието на 38, 68 процента от упражнилите вота си.

Резултатът в Добрич се променя драматично. На балотажа за кметския пост в Добрич кандидатът на Реформаторския блок Йордан Йорданов печели 50,03 на сто подкрепа, а за досегашния кмет Детелина Николова с бюлетината на ГЕРБ са гласували 49,97 на сто от избирателите, съобщиха от Общинската избирателна комисия.

Според прогнозни данни на социолозите към 19 ч., независимият, но подкрепен от БСП Денчо Бояджиев ще е новият кмет на Разград. Той получава 51 процента от гласовете. Конкурентът му от ГЕРБ д-р Валентин Василев е с 49 на сто подкрепа.

Кандидатът на ГЕРБ Калин Каменов печели изборите за кмет на Враца, сочат данните от паралелното преброяване на протоколите от секционните комисии в предизборния щаб на партията. Каменов се яви на балотаж срещу досегашния кмет на общината Николай Иванов, който участва в местните избори като независим кандидат, подкрепен от БСП и други политически сили.
От щаба на Иванов признаха загубата. По неокончателни данни Калин Каменов води с 1400 гласа. Първите резултати от Враца бяха, че Иванов има преднина от 2 процента пред Каменов.

На изборите в малкия, но знаков Гърмен печели Минка Капитанова, издигната от "Движение за просперитет и сигурност на община Гърмен", съобщи самата тя пред БНР. От своя страна другият кандидат Ахмед Башев, който е в родното си село Рибново, призна поражението.

ГЕРБ спечели и битката в Търговище. За Д-р Дарин Димитров гласуваха двойно повече от избирателите, отколкото за кандидатът на ДПС Емине Якубова. Според данните от 63,46 процента обработени протоколи от секционни избирателни комисии, Дарин Димитров получава 75,89 на сто срещу 24,11 процента за кандидатката на ДПС

Силистра печели ГЕРБ д-р Юлиян Найденов, опонента там му беше Александър Сабанов, Коалиция за гражданско единство.

В Девин Красимир Даскалов от ГЕРб печели изборите с 84% от гласувалите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Надежда

    0 2 Отговор
    С рубладжийско-саботажното си поведение и под мъдрото левашко ръководство на бай Мико БСП стремглаво догонва изборните резултати на побратимата й рубладжийска шайка АТАКА. Май РБ вече държи повече областни градове от БСП. За ГЕРБ да не говорим ! Ха дано България да се отблъсне най-сетне от дъното, към което редовно ни завлича БСП ! То не бяха банкови фалити, не бяха порции от власт, не бе пладнешко крадене и вопиюща некадърност... Потрес !

  • 2 брей,брей

    1 0 Отговор
    Народа рече - "ела зло че без тебе по-зло"...Поне засега ...
  • 3 onq s konq

    0 2 Отговор
    Мдааа...Когато фактите говорят и боговете мълчат!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове