Last news in Fakti

1 Ноември, 2015 22:25 1 377 2

Борисов: За мен е по-важно да не съм разединител

  • борисов-
  • избори-
  • герб-
  • плевен-
  • реформатори-
  • да не съм-
  • разединител

Премиерът разкритикува партньорите си от Реформаторския блок

Борисов: За мен е по-важно да не съм разединител - 1
Снимка: БТА

Поздравявам всички победители на изборите. Имаше толкова много партии и лидери, че няма ше по-представителна извадка. Мисля, че проведохме толерантна кампания, много по различна от „костинбродската“. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на брифинг в НДК.

За мен е по-важно да не съм разединител, подчерта Бойко Борисов след което отправи доста критични думи по отношение на Реформаторския блок. Явно премиерът беше „набрал“ след днешното си мълчание по „казуса“ Плевен.

Разбрах, че ГЕРБ сме загубили, иронизира Борисов. Да се говори, че е паднал Плевен, като при падишаха не е много колегиално, подчерта той. „Дали щеше да падне, ако бях там“, подчерта премиерът, като явно визираше критиките на Реформаторите. Борисов все пак подчерта, че дори и той е нямало да гласува за кандидата на ГЕРБ, който се е отчел с една велоалея, боядисана с блажна боя.

Тепърва чакаме и още резултати, но те не са важни оттук нататък – дали ще бъде от ГЕРБ, РБ или БСП, не е важно. Трябва да сме смирени, подчерта Борисов, който беше рязък, но без да „реже“ твърде много партнорите си от РБ.

Що за изрази – да изметем, да преметем, критикува премиерът. Видя се, че освен ДПС и ГЕРБ е гарант за българските мюсюлмани.

Няма да търпя да ми приписват вини, да приказват глупости и да трупат резултат на мой гръб. Ясно се видя, че с ГЕРБ никой не може да се мери. Максимално дърпах юздите, да не спечелим повече резултати. Искам да преведа държавата към по-успешен край, каза Борисов.

Видяха се дефектите в Избирателния закон, колегите в парламента ще преценят дали да правят промени. Ако на председателски съвет се реши нещо, ще се направи.

Иска ми се от утре кметовете и общинските съветници от утре да си седнат на местата, защото сроковете за проектите изтичат. Ние, като управляващи, ще работим с всички, каза премиерът.

Не се меся нито в работите на Реформаторския блок, нито на БСП, посочи той. Реформаторският блок показа стабилни резултати, много по добри от БСП, заяви премиерът.

Много ценим социалистическата партия, искаме да е силна. Просто нашите кандидати бяха по-добри.

Навремето Георги Първанов и Румен Петков направиха ГЕРБ, като ме изгониха от МВР, отчете Борисов и добави, че в противен случай той още е щял да бъде във вътрешното ведомство.

Няма против вътрешни избори в коалицията за президент, заяви Борисов.

Дори и да имаме кметове на много места, в общинските съвети има и други партии. Така премиерът коментира въпроса дали не взимат твърде много власт.

Притеснявам се от дълговете на областните градове, сподели Борисов.

Имат значение българските мюсюлмани в контекста на изтока, посочи той. По думите му те са престанали да се притесняват от ГЕРБ и вече им имат доверие.

Аз си мълча, но това не значи, че не виждам, заяви Борисов. Той посочи, че неговагта добрина и толерантност имат граници.

Откак съм човек само ме питате дали ще стана президент, обърна се Борисов към журналистите.

Ниската избирателна активност не е в наша полза, смята той. От 71 партии и коалиции да не си избереш една.

Персонални промени в правителдството се правят след като седнем с основните си партньори от РБ и тези от ПФ и АБВ, отговори на въпрос премиерът.

Найден Зеленогорски трябва да ми се извини за жалбата, че ГЕРБ е купувала гласове в Плевен, посочи още Бойко Борисов.

"Ако е вярно да покаже хората, ако не да дойде да ми се извини. Ако стои зад думите си да дойде да ми каже кой е. Откъде накъде ще казва такова нещо?", запита премиерът.
Той подчерта, че ГЕРБ е внесла 6 жалби за купуване на гласове. „Нека да се радват, но с уважение към нашата радост. Направих всичко възможно в Плевен да не спечели ГЕРБ", каза още Борисов.

Манипулиран вот, зачерквани протоколи и преференции, правителството за това не отговаря, хората, които са наредени във всяка секция са от различни политически партии. Кой може да шарка и пипа - ами застъпниците, каза премиерът. По думите му е ясно, че с преференциите и сгъването на бюлетините е имало проблем, а въпреки многото изписано от медиите феноменът 15: 15 се е случи и на ГЕРБ.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    2 0 Отговор
    Започвам да се убеждавам че нещата в скромната ни държавица са придобили сериозни измерения ...
    Излиза Борисов в ефир по националната на пресконференция и на прост кръчмарски жаргон (както той си го може) учи как трябва да сме малко по-скромни (вероятно опозицията) и след това последва дълга плеяда от хвалебствия и репчене:
    - ние така, ние онака, ние победихме!
    Според мен е немислимо човек да се държи така по национален ефир а още по-зле и политик.
    Всичко е загубено.

    Коментиран от #2

  • 2 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "некойси":

    Това "всичко е загубено" звучи доста минорно,но казано е че човек като губи,не знае какво пък печели:)Между другото феновете на "Тройната коалиция" ЧАК СЕГА започнаха да вярват че наистина всичко е загубено безвъзвратно за тях,нищо че мина толкова време от падането им от власт...и то все още не всички!Надявам се че не си от тях,но казва ли ти някой?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове