Last news in Fakti

4 Ноември, 2015 11:10 1 900 12

Социалните придобивки на полицаите остават

  • мвр-
  • социални придобивки

Наказват полицаите блокирали улиците

Социалните придобивки на полицаите остават - 1
Георги Костов. Снимка: БТА

Главният секретар на МВР Георги Костов обяви след срещата с премиера, че служителите на МВР, които снощи блокираха пътища ще бъдат наказани.

Няма да се отнемат никакви социални придобивки на служителите е решено на срещата при Бойко Борисов. Ограничаването на размера на обезщетението при пенсиониране се отнася само за новопостъпилите, съобщи още Костов, позовавайки на думи на премиера. Социалните привилегии, които са имали работещите в системата, когато са сключвали договорите си за постъпване на работа, остават, допълни главният секретар на МВР.

Костов напомни, че всички, които в момента работят, при прекратяване на служебното си правоотношение с МВР получават толкова брутни заплати, колкото прослужено време имат, но не повече от 20. Промените са само за новопостъпилите. Порционът за храна остава същият. Класът "прослужено време" се консолидира в основното месечно възнаграждение, допълни Костов.

В отговор на въпрос как ще коментира разликата, която ще се получи между възнагражденията на новопостъпилите и колегите им с по-дълъг стаж, Костов каза, че това е реформа, която е осъществявана и в други структури на държавната администрация и с течение на времето условията ще се уеднаквят за всички.

Главният секретар на МВР информира, че премиерът е изискал от работещите в системата да спазват стриктно служебните си задължения и да няма поводи за напрежение. Ако извършват противоправни действия като нарушения по законите за движение по пътищата и за митингите, следва да се вземе административно отношение, каза Костов.

Недопустимо е униформени служители, без разрешение да дават пример на обществото как се вършат незаконни действия. Това заяви  премиерът Бойко Борисов.

"Ще се възползвам от това, че тук са медиите и главният секретар, за да изпратя едно послание на служителите на МВР, армията, охранителните работници, които са в Министерство на правосъдието.

Първо, крайно е недопустимо униформени служители, без разрешение да дават пример на обществото как се вършат незаконни действия. Това е директно към главния секретар. Има законови начини и бяхме обявили, че ще водим разговори по темите, които ги интересуват", заяви премиерът.

"Това да затвориш двумилионен град и да показваш сила е абсолютно нередно, армията даде пример как трябва да се прави. И те не са съгласни, но има надлежен ред, по който се прави", посочи Борисов.

"180 милиона за 2015 година, не за догодина, а тази - даваме повече на МВР и 57 млн. повече на армията, 20 млн. за учителите, 20 млн. за догодина за спешна помощ, 45 млн. за съдебната система", обясни той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Янев

    1 0 Отговор
    Бравооооо....още вчера знаех че така ще стане!!!Сега милиционерите ще са още по-верни на бащицата Имам само един въпрос - винетките от 67 лева щели да скочат повече от двойно за нас / не говоря за милиционерите защото те не плащат за глупости/ Та в този ред на мисли да ревем и да се тръшкаме ли или какво???
  • 2 onq s konq

    1 0 Отговор
    Най ме кефи когато бат Бойко се появява в последния момент на чисто бял и окъпан кон и оправя нещата само с едно махване на ръката!
  • 3 театър

    1 0 Отговор
    Дайте им по 100 заплати, не по хиляда им дайте, ама въпроса е : "Кой ще плаща сметката"?!
  • 4 айде наздраве

    2 0 Отговор
    И винетките 145 лв!!!!
    Сега същите тези милиционери ще ни глобяват за липсата на тези луксозни лепенки на стъклото.
    Всеки път, когато купувате винетка за 145 лв си мислете за партийните другари от Герб и социалните придобивки на милиционерите и шапкарите.
    Честито на печелившите.
  • 5 За подстрекаване вън

    0 0 Отговор
    Много по-безболезнено е да не дадеш на някого нови бонуси и привиолегии, отколкото да му вземеш веднъж дадени такива. Друг е въпросът, че не им ги плаща онази мафиотско-политическа клика, която ги хвърли срещу гражданите и уж им ги е "дала", ама на хартия. Вторият въпрос - дали досега системно е поддържан справедлив баланс в заплащането спрямо останалите бюджетни сфери ? И на каква солидарност от обществото могат да разчитат ченгетата , когато му дават пример на корупция, егоизъм и анархизъм ? Подстрекателите - вън от МВР !
  • 6 веф

    0 0 Отговор
    тези гладни и алчни полицаи много злоба са ни насъбрали
  • 7 Интересни новини

    0 0 Отговор
    Всеки път, когато прочета нещо от сорта на това как правителството иска да направи някаква реформа и как ББ потушава напрежението си мисля: а бе, аджеба какви точно реформи прави това правителство, освен че въведе практиката да замразява заплати и да задържа по този начин потреблението, а и икономиката като цяло?
  • 8 koki

    1 0 Отговор
    Да ги е/а в шапкарските кратуни.Всички им плащаме,защо те да са по-различни от нас.И ние работиме,имаме 20дни отпуск,като всички обикновени хора, а те по 30 наглеците.Не стихга, че само лежат,пърдят и им растат тумбаците само,където и да погледна все полицаи с тумбаци,едвам слизат от колите.После ни тормозят за това-онова, а ние балъците он нашите прекалено мизерни заплати да им плащаме привилегии и 20 заплати накрая.Егати несправедливата държава, за едни майка,за едни мащеха.Двоен стандарт,двен аршин.Отгоре на това,по абсолютен просташки и нагъл начин протестираха,като мутри все едно бяха.Готови да ни бият нас обикновените хора,а те това и по принцип правят,като са на работа-да тормозят народа и да всяват страх.Тъпи,нагли и прости шапкари,пази Боже.Единствените хубави протести бяха на интелектуалците срещу Сидеров,на студентите и младите срещу Орешарски, но това бяха интелигентни протести,културни.Докато на полицаите се видя,те са абсолютни простаци,то и без това, за да си кука-условието е да си прост и те приемат веднага и почваш да биеш обикновените хора,учените,ученици и студенти.Пак простотията победи.
  • 9 Mercedes-Benz

    0 0 Отговор
    Бога Слънце рече и отсече! Милицията да не се пипа!
  • 10 барбалан

    1 0 Отговор
    Абе нека да останат социалните придобивки, ама само на тези които всяка година си покриват на 100% нормативите по физическа подготовка, като това да става на изпити пред официални комисии с гражданско участие, за да няма замазване на резултатите... При това положение - като ги гледам какви са разпасани, трътляви и шкембалии - гаранция, че поне 80% от всички полицаи само ще си останат с мечтата за некакви придобивки...
  • 11 mediator37

    0 0 Отговор
    Въпиющо несправедливи са привилегиите на ченгетата.
  • 12 гоуст

    0 0 Отговор
    Това е да си тъп трол. Бойко им виновен.
    Тол системите се правят разработки да бъдат въведени още от 1993 насам както и електронните винетки. Това поскъпване се очаква да бъде поне от 2018,а не както се тиражира от 2016.
    Увеличението е двойно - факт, но на фона ,че седмичната е 10,а месечната е 25, то 67 е прекалено малко.
    Отделно 67 лева е малко за ползване на пътя за цяла година. Та един шезлонг и един чадър на плажа са 20 лева на ден?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове