3 Ноември, 2015 16:34, обновена 3 Ноември, 2015 21:02 19 824 103

Ескалира напрежението в цялата страна

  • полицаи-
  • ескалира-
  • мвр-
  • напрежение

Служителите на вътрешното министерство излязоха на протести

Ескалира напрежението в цялата страна - 1
Снимки: Факти.бг

Ескалира напрежението сред служителите на вътрешното министерство. Полицаи излязоха на протести в цялата страна. Служителите на реда са затворили проходите Шипка, Маказа, Хаинбоаз, магистрала "Марица", както и пътя Кърджали - Хасково в района на КПП Чилика.

Към 20 часа полицаите освободиха кръстовището на Орлов мост в София, но се насочиха и подсилиха блокадата на Ректората. Продължава да е блокирана ул. „Раковска” в района на министерството на финансите. Малко преди 21 часа в София приключи протестът на служители на МВР.

Освен това полицаите се готвят и да блокират граничните пунктове с Турция. По непотвърдена информация граничните полицаи не охраняват българо турската граница в знак на протест. Правят се проверки на всички автомобили, които преминават през границата, като по този начин работата се забавя.

Междувременно стотици полицаи от всички столични участъци и дирекции излязоха на протест пред финансовото министерство. Те блокираха ул. "Раковски" и не пропускат колите да минават. Продължават да прииждат служители на МВР и Министерство на отбраната, предаде репортер на Факти.бг.

На място има и представители на най-големия синдикат в сектора, който обяви готовност за масов протест в петък. Синдикатът обаче не е организатор на днешния протест. Протестиращите твърдят, че се организират самостоятелно, от уста на уста и по телефона.

Група полицаи са отишли към кръстовището на СУ "Св. Климент Охридски", предаде репортер на Факти.бг. Част от тях очакват премиерът Бойко Борисов да се намеси и да разреши проблема. Към 17,31 часа полицаите, които бяха пред финансовото министерство се организираха и се преместиха пред Софийски университет. Протестът е блокирал превозни средства на градския транспорт от трите страни на кръстовището край ректората на университета. Над 10 автобуси и тролейбуси бяха блокирани на улиците. Движението се пренасочва от площад Патриарх Евтимий в посока Софийски университе.

Ескалира напрежението в цялата страна
Снимки: Факти.бг

За демонстрацията пред министерството няма разрешение от общината, а е провокирана от новината, че вътрешният министър Румяна Бъчварова и финансовият министър Владислав Горанов дават брифинг в сградата.

Блокирано е и крастовището на "Орлов мост". Целта на протестиращите е възлови места от столицата да бъдат блокирани в пикови часове, за да се разбере сериозността на проблема. Движението в центъра на София е в колапс, като се пропускаха единствено автомобили на Спешна помощ.

"Не сме за тези 20 заплати, които ще получим при пенсиониране", заяви пред Факти.бг млад служител на МВР. По думите му управляващите в момента се подиграват с тях. Не се знае дали ще стигнем до пенсиониране. За нас е важно да не се намаляват заплатите, подчерта той. Друг млад служител в сектора също подчерта, че не 20-те заплати са го мотивирали да постъпи на работа в полицията. Ние не искаме увеличаване на заплатите ни, искаме просто да не се намалят и нормални условия на труд, заяви той.

Ескалира напрежението в цялата страна
Снимки: Факти.бг

Полицаите чакат двамата министри, за да им зададат необходимите въпроси, свързани с орязването на социалния пакет и условията при пенсиониране на униформени.

Ескалира напрежението в цялата страна
Снимки: Факти.бг

Протестиращите заявиха, че вълната от напускащи тепърва ще се увеличава. Рапорт за пенсиониране и за излизане от системата подават и хора на ръководни постове, обясниха протестиращите полицаи.

По неофициална информация на "Дарик" шефът на пожарната Николай Николов също е подал рапорт за пенсиониране. Не е ясно дали причината е в последните събития в сектора.

От брифинга на министрите стана ясно, че няма да има отстъпване от готвените промени на този етап. Бъчварова потвърди слуховете, че има вълна от напускащи полицаи, като само за три дни броят им е 250 души.

В Хасково служители на Областната дирекция на МВР излязоха на протест пред сградата на полицията. Същото се подготвя и в Гоце Делчев. Към 6 часа в Пловдив също бяха блокирани възлови кръстовища.

Ескалира напрежението в цялата страна
Снимки: Факти.бг

Дългогодишен полицай, със стаж от 25 години, заяви за Факти.бг, че той и колегите му са се събрали спонтанно предавайки си от уста на уста информацията за протеста. Той каза, че ако им бъдат отнети 10 от 20-те заплати, те няма да имат никаква сигурност. По думите му на 55 години човек трудно си намира работа, а с тези пари могат да подсигурят семейставата си за няколко години напред. Полицаят заяви още, че колегите му не вярват, че заплатите им няма да бъдат намалени. Протестът е и за ужасните условия на труд припомни, полицаят пожелал анонимност по обясними причини.

Протестиращите не вярват и, че тези 25 млн. лв., които ще бъдат спестени ако се намали възнаграждението им при пенсиониране, както заяви Горанов по-рано днес, ще бъдат използвани за подобряване на условията на работа в сектора.

Ескалира напрежението в цялата страна
Снимки: Фактки.бг

Магистрала "Тракия" в посока София е блокирана от служители на полицията в Пазарджик, в района на пътен възел "Гелеменово", съобщи БНР.

След като полицаите блокираха движението в Хасково на булевард "България" за около час, протестът им се отправи, с автомобили, към АМ "Марица". До разклона на село Крепост обаче шествието спря. Синдикалните лидери се опитаха да овладеят протеста, но около 50 униформени със знамена  се отправиха пеша към детелината Димитровград-Свиленград и блокираха движението към Турция за около 10-15 минути.

Полицаите обясниха, че ако им се отнемат  социалните привилегии ще подадат оставки.  След молба от председателите на синдикатите, униформените отстъпиха и вдигнаха блокадата, така че да не пречат на движението към Турция. На пътя Хасково-Димитровград има 8-10-километрови опашки. ТИР-овете започват да се придвижват към Турция. Засега няма яснота как ще продължат протестите.

В Бургас полицаи, огнеборци и служители на затвора блокираха за половин час основния бул. Христо Ботев. Огромни опашки от чакащи коли се образуваха в двете посоки на пътя.

Полицаи от Кърджали блокираха за час основния път за Гърция през прохода Маказа. Те спряха движението на входа на града, в резултат на което се образува над двукилометрова колона от чакащи автомобили. Протестът на служителите е срещу орязването на социалните придобивки в МВР.

Русенските полицаи излязоха на протест и затвориха кръговото кръстовище пред сградата на Областната дирекция на полицията в центъра на града.  Това създаде задръстване в пиковия час.

Над 500 служители на Областната полиция на МВР в Пловдив излязоха на спонтанен протест  заради готвените промени в системата. В момента те са блокирали кръстовището на булевардите "Цар Борис Трети Обединител" и "Шести септември" до Духовната семинария.  Протестът там продължи около 15 минути. По-рано днес Иво Тодоров от Синдиката на служителите на МВР в Пловдив съобщи, че над 500 служители на пловдивската дирекция вече са подали 150 рапорта за напускане.

Близо сто служители на МВР от Велико Търново протестираха след работа пред сградата на Районното полицейско управление в града. Полицейски протести има и в Бургас, Пловдив и Пазарджик, полицаи блокираха и АМ "Тракия".

На 8 ноември се организира Национален протест. Утре протест отново ще има в София.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай милиционер

    11 2 Отговор
    Щото е много кофти да си полицай, затова искат да си на някой човек за да станеш полицай. Ай с....р, да напускат като не им харесва

    Коментиран от #85

  • 2 Vasik Atanasova

    11 2 Отговор
    ХРАНТУТНИЦИ
    ЧЕНГЕДЖИСКА ДЪРЖАВА
    ЗА НИЩО НЕ СТАВАТ
  • 3 бат Бойко

    7 1 Отговор
    Типичното подхлъзване на масите: първо излизат със заявката, че трябва да намалят заплатите, след това Бойко идва на бял кон, набива канчето на Горанов, заплатите си остават и така между другото спорните обезщетения за пенсиониране се орязват.
  • 4 разбирач

    6 4 Отговор
    стачки до дупка! учители, лекари и др. почвайте стачки! стига сте се ослушвали и търпяли! стига сте го превъзнасяли тоя тиквеник боко кратунката и компания! 'що им давате лукс и сега след тези избори? 'що подкрепяте престъпниците да ви управляват? а? много ли ви харесва управлението на глупаците без дипломи от герб, дпс, бсп? те че ченгетата са си хрантутници е ясно, ама са си в пълното право! все пак ни пазят малко или много! учителите ни учат, а лекарите ни лекуват, а военните ни пазят и те! т'ва са главните стълбове в едно общество! ако бъдат пречупени с ниски заплати, то тая нация бъдеще няма! стачки до победа на исканията на народа! властимащите трябва да разберат веднъж за винаги, че са слуги на народа, а не са тези, които колят и бесят, иначе именно те ще са заколените и обесените! глас народен - глас божи! не е ли богоугодно, не е на добре!

    Коментиран от #5, #6

  • 5 123455

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "разбирач":

    Ти си знаеш какво точно ти пазят ченгетата.
    Пазят само управлявашите и бандитите.
    Кого от народа са пазили някога??????
    НИКОГО!!!!!!!!!!!!!!!
  • 6 onq s konq

    7 3 Отговор

    До коментар #4 от "разбирач":

    Пишеш се "разбирач",но всъщност си "полуразбирач".Защото "разбираш" от вдигане на заплати и пенсии ,НО УПОРИТО ОТКАЗВАШ ДА РАЗБЕРЕШ,ЧЕ ПАРИТЕ ЗАТОВА ЩЕ ДОЙДАТ ОТ ВДИГАНЕ НА ДАНЪЦИТЕ НА НАРОДА!А вдигнат ли се данъцит,ти и компания първи надавате вой!Е как да стане "разбирачо"?
  • 7 възмутен

    8 1 Отговор
    Това е блъф от синдикатите,.Никой не напуска доброволно току-така бездънната държавна ясла. Като не са доволни защо за 1о места кандидатстват 200 души,
    Дано все още в лицето на МВР Бъчварова и МФ Горанов е останало малко от държавността на достойни хора които все още милеят за държавата ни
  • 8 министър

    10 3 Отговор
    АЙДЕ МАХАЙТЕ СЕ,НА ВАШИТЕ МЕСТА ЧАКАТ ХИЛЯДИ БЕЗРАБОТНИ МЛАДЕЖИ С ВИШЕ ОБРАЗОВАНИЕ,ПО ВИСОКО ОТ ВАШЕТО!!!
  • 9 Моли

    7 2 Отговор
    Точно!Ако не им харесва има хиляди които ще заемат местата им.Хората няма какво да ядат а те искат 20 заплати.Държавните служители нямат право да стачкуват и те го знаят!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 дядоЯго

    6 0 Отговор
    войската да разчисти немедлено ! Президента защо мълчи ?
  • 12 Nики

    0 0 Отговор
    А бе много народ на снимките!?!?
  • 13 адвокат

    0 6 Отговор
    Всеки има право да получава достойно възнаграждение,недейте да убиждате хората те си вършат работата и пазят и вас дори и да не го осъзнавате.Имайте търпимост и по добре помислете как да се оправи тази държава вместо да пишете празни приказки.
  • 14 йордан иванов

    6 2 Отговор
    Кви 20 заплати, кви пет лева, кви индианци на гарата??? 2 заплати са им стига, и без това стават служители с връзки и нищо не вършат!!!
  • 15 Пламне

    3 0 Отговор
    Герберастите изчакаха да мината изборите и още на другия ден им го набиха на полицаите, ако го бяха направили преди това дали щяха да имат толкова вот?И замислете- това е само началото, тепърва ще се случват подобни неща!
  • 16 гост

    4 0 Отговор
    Има и свестни , но са малко , а и като се сетя кого биха пред нс ....?
  • 17 КРОМАЗА

    2 0 Отговор
    Тия да не са богопомазани та се разхождат по кръстовищата без никой нищо да им казва ? А като прибират подкупи и се правят на разсеяни за разни престъпления оплакват ли се ? Като паркират на забранено место и си хвърлят фуражката на задната седалка ревът ли ? наглетци....
  • 18 МоТо

    2 0 Отговор
    Лошо,лошо - чакай работа от обезверен полицай или пък от Армията!
    Не се поучиха от Историята - всеки път когато сме оставали без армия ,сега и без полиция- са ни го слагали и то много лошо !
    Такъв разединен Народ като нас няма никъде- такива народи изчезват-дали не ни е дошло времето!?
  • 19 тошибиян

    2 0 Отговор
    аз добро или намек за рекет от кука не съм видял видим ли ги бегам като от проказа тва не са хора а са по зле от мутри и криминални
  • 20 aaaaaaaaaaa

    4 0 Отговор
    Защо полицаите могат да блокират магистрала тракия,а ние земеделците неможем.Гониха ни,арестуваха ни ,снимаха ни колите и после пращаха актове,нямате право на стачка достатъчно си изкарвате от рушвети...

    Коментиран от #22

  • 21 гражданин

    1 0 Отговор
    Дори и в малките населени места, в малките общински градчета с население от максимум 3000 житела, има протестиращи от системата на МВР. Има протестиращи граждани на Р. България дори и в такива населени места, това никога не се е случвало. Хора излизайте, събирайте се, започнете да правите нещо, обединете се! Сега е момента да се случи нещо и всички ние да го направим колективно, до край!
  • 22 бббб

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "aaaaaaaaaaa":

    защото тама им е наредено от "шефовете" и няма как да направят нещо друго освен от това което им е наредено ....
  • 23 иван

    3 0 Отговор
    ЗАЩО САМО ПОЛИЦАЙ ДА ВЗИМАТ 20 ЗАПЛАТИ ? ПРЕДЛАГАМ ВСИЧКИ ДРУГИ ХОРА ДА ИЗЛЕЗЕМ СЪЩО НА ПРОТЕСТ ИНАЧЕ ИЗЛИЗА ЧЕ НИЕ СМЕ ПО ПРОСТИ ОТ ПОЛИЦАЙТЕ ИЛИ ПЪК САМО ТЕ РАБОТЯТ Е НИЕ НЕ!!!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 mediator37

    1 0 Отговор
    Няма друга организация като МВР, която за 25 години да е направила толкова много ПРОТИВ собствения си народ.
    Лично аз искам дивизион 122 мм САУ и ще ги разстрелвам с право мерене.
  • 26 mediator37

    0 0 Отговор
    Забравих да кажа. След това ще ги събирам на купчини и ще ги правя на пастет с веригите.
    И ето така ще изпитат народната ми любов.
  • 27 БАТ мишо

    1 0 Отговор
    Как не са се сетили още че волен седеров е виновен да им вземе парите и пенсиите . и руснаците са им съсипали икономиката и са взели младите хора които трябва трябва да внасят осигуровки да работят в русия . и волен с руснаците са бомбардирали българската икономика и осигурителна система. щото от 1989 мяза на се по бомбардирана.сръбската верно я бомбардираха 2001 и пак е по добре. да се съди волен и разпита
  • 28 млад енергетик

    2 0 Отговор
    Аз работя в енергийния сектор от 10 години.От 2013-та насам,НЕК умишлено забавя преводите въпреки че изкупува на 8 ст. киловат електоенергия и продава с близо 200% надценка на ЕРП-тата.Къде потъват тези средства?Кучетата лаят,керванът си върви и така.По-лошо ще става но за по-добро едва ли.Всички служители са си в правото да стачкуват защото трябва да се отстояват интересите в края на краищата.Те както са тръгнали да урязват,много държавни служители ще се принудят да напуснат системата защото никой няма да иска да си рискува живота за няма 700лв.Един прост дограмаджия в провинцията взима над 600лева.Как може да е толкова сбъркана тая система?
  • 29 Stefka Kraiselska

    0 8 Отговор
    Нека и жените и децата и приятелите на всички полицаи, да ги подкрепиме в тази стачка, защото сме лишавани от тяхното присъствие постоянно. Няма ги по празници, постоянно са на извънредни смени, по цели нощи се борят с пияници, убийци, изнасилвачи, наркомани, побойници над деца и жени. Постоянно са на разположение на тази страна и накрая, Родината-България и управници се подиграват с тях. С техните деца и семейства. ЖЕНИ, ЩОМ СМЕ ЖЕНИ НА ПОЛИЦАИ ЗНАЧИ СМЕ СИЛНИ ЖЕНИ-ДА ГИ ПОДКРЕПИМЕ И ДА ЗАСТАНЕМЕ СМЕЛО ДО ТЯХ.

    Коментиран от #31

  • 30 Stefka Kraiselska

    1 7 Отговор
    Тук долу имало много жалки хора бе.
  • 31 гост

    8 1 Отговор

    До коментар #29 от "Stefka Kraiselska":

    Стефке , ако вашите мъже пазиха Народа , сега този Народ, щеше да е с тях на стачка . Но ......нали четеш коментарите ?
  • 32 kuka

    4 2 Отговор
    не разбирам защо стачкуват и катаджиите,те по цял ден нищо не правят крият се зад ъглите и тормозят редовните шофьри а на джигитите нищо не правят също и на тези със скъпите коли.Гледам излезли да стачкуват и общинска полиция,тея които чоплат семки по цял ден и се разхождат безцелно из града искали 20 заплати и пенсиониране на 55.ало къде се намирате бе господа свършете малко обществено полезна работа пък тогава искайте от обществото,не ви ли е срам
  • 33 Гошко

    1 1 Отговор
    АБЕ Я СИ ПРИПОМНЕТЕ КАКВО СТАНА В АСЕНОВГРАД!!!!!!
    А САМО В АСЕНОВГРАД ЛИ????
    НОРМАЛНО Е ДА Е МАЛКО,НО КАТО РАБОТЯТ КУМБИНА С "примерните граждани"(ЯКИ КАТО БИЧЕТА И ПОЧТИ ТОЛКОВА УМНИ.. С КОЛИ ЗА ПО ПОЛОВИН-ЕДИН МИЛИОН ЛЕВА)КАК ДА ГИ СЪЖАЛЯВАШ???????
    -ТРЯБВА ДА СИ МАЗОХИСТ!!!!!!!
  • 34 Гошко

    1 0 Отговор
    P.S:Ко ши праим ся?
    само на който са му задавали този въпрос знае...........
  • 35 qqqqqq

    1 0 Отговор
    Ако на военните не им беше забранено по закон да стачкуват, панаира щеше да е още по голям. Без армия може , ама без полиция не става. Който каквото ще да приказва. Гледам коментарите и питам тези дето плюят, колко биха издържали при вида на разкъсани човешки тела при някоя катастрофа, инцидент или престъпление първо викат полицая. А понякога на този полицай му посягат,стрелят , заплашват и т.н. Замислете се малко преди да коментирате.
  • 36 БАТ мишо

    3 0 Отговор
    а понякога този полицай взема парите от колата на починалите хора . ... и говоря за истински случай в софия люлин .....щото сме държавата с най много полицаи на глава население. и като си сверявате часовниците с запада що не си ги сверите и за тва КАК РАБОТЯТ ТАМ ПОЛИЦАИТЕ и колко са на глава население и получават ли 20 заплати ЩОТО НЕ ПОЛУЧАВАТ НИКЪДЕ
  • 37 БАТ мишо

    4 1 Отговор
    тая горда пасмина пазеше гетото да не ги набараме преди месец .... а на волен се заканват ти да ми паднеш в тъмното И ОТКАЗВА ПРОТИВОЗАКОННО ДА СЕ ЛЕГИТИМИРА и това БЪЛГАРСКИ ПОЛИЦАЙ дето пази българите
  • 38 Гошо

    3 0 Отговор
    Да напускат, и без това нищо не правят половината
  • 39 БАТ мишо

    0 0 Отговор
    до коментар 36
    ДА ЗАМИСЛЯЛИ СМЕ СЕ за разкъсаните тела по магистралите и като рокери и като бмв фенове и като атакисти .....и щеха са по малко ако тая продажна пасмина не вземаше рушвети да пуска пияндурниците и да продават книжките на кило в изпита в кат
  • 40 БАТ мишо

    2 0 Отговор
    и още по малко щяха да са ако не бяха ограбили българия и карахме нови коли не 50 годишни таратайки и не виждаме здрав асфалт освен ако европа не даде пари . щото тия пари за данъци и граждански и винетки не стигат до асфалта ЗА КОЙТО ГИ ДАВАМ и нов асвалт ако не е платен от европа не съм виждал от 1988 год- а нашите пари къде са --ОТКРАДНАТИ разбира се от Волен Сидеров ако ви питам
  • 41 Румен Янев

    2 0 Отговор
    Като народа се вдигне милиционерите ги пребиват нали !!!Ако застанат с народа нещата ще се подредят ама ... 20 заплатки...отпуск дето ти се трупа с времето и идва момент че половин година може да не ходиш на работа...моренце в станция на МВР почти без парички че даже и горивото ти плащат и още куп екстри.Милиционер с винетка има ли???Колега-колега съм и до тук нали!!! А аз си плащам и не чакам волни подаяния от държавата!!!Сега се надигнали нашите и съм сигурен че "държавата" ще си ги прикотка отново защото просто има интерес от еничари !!!Направо е смешно всичко което се случва напоследък!!!!
  • 42 БАТ мишо

    3 0 Отговор
    абе някой спомня ли си как от 60 екипа магистрална полиция 59 взеха подкупа а 60 тия екип беше тоя който бяха преоблечените полицаи да го предлагат .ТОВА СА СЪЩИТЕ ХОРА само че сега вече искат да им подаряваме ЛЕГАЛНО НАШИТЕ ПАРИ БРЕ. тия 20 заплати нали ще ги вземат от жена ми от детските и пенсията на дядо ви ....вие мислите ли въобще
  • 43 qqqqqq

    1 0 Отговор
    Българинът не обича да спазва правилата, ако нашите полицаи започнат да работят както западните си колеги, майка ви жална тогава. Примерно да глобяват по 50 лв. за хвърлен фас. Или за пресичане на непозволено място. Ами тези дето карат дизели, поне половината карат с нафта на черно това не е ли съучастие в кражба.

    Коментиран от #64

  • 44 БАТ мишо

    2 0 Отговор
    ще ви цитирам бойко борисов който макар и рядко понякога е прав - В София няма криминална група в която да няма замесен полицай . и след 1989 ченгетата от 6 то изнесаха българия и сегашните след пенсия отиват да работят в сенчестите структури ПРИ АВЕРЧЕТАТА СИ
  • 45 тракиец

    0 0 Отговор
    а защо след 7 месеца не са открили телефонните измамници които взеха от въздрастните ми родители 3000 лева?
  • 46 БАТ мишо

    1 0 Отговор
    а мойта майка и вашта ще я пенсионират на 700 години на деня на рожденния ден ако доработи до пенсия въобще и никой никога никъде няма да ги вземе на работаи ще им давате пари за лекарствата защото няма да им стигат пенсиите и за това. ама на тея дето се пенсионират на 40 после работят за мутрите още 20 год на пенсия плюс заплата ще вземете от майките и бабите си и ще им дадете на СИРОМАСИТЕ ПОЛИЦАИ по 20 заплати . верно сме прост народ
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 BrutaLife

    1 0 Отговор
    Няма дилър на наркотици ,койта да не е под охраната на ченге ! Извод - пречукай ченге,остави гладен дилър на наркотици, за к..вите да не говорим - те събират пари за абитуренската на дъщерите на чангетата, синчетата им
  • 49 Полицай

    3 0 Отговор
    Прост народ-слаба държава...Протеста е на полицаите но може да е и ваш сега е момента в който трябва да станете и да поискате нормално възнаграждение и вие... Но в България сме свикнали само да си плюем в лицата...
  • 50 taka e brat

    0 0 Отговор
    най-големите смехари излезнаха на протест. на проститутк.те работата е по-квалитетна.

    и аз искам 20заплати. и всеки иска. и вие искате нали тия които влачите по цел ден палетата по складовете ; тия от градския транспорт и те искат за това къде стават всяка сутрин в 3.30часа.
    защо само тия ше зимат ? та те работят против интересите на гражданите . дайте им само далавери да въртят със мутрите и със хаджабите по пазарите и по цел ден с ръцете у джобовете ходат....

    И В КРАЙНА СМЕТКА ДА СИ ПОЛИЦАЙ НЕ СИ ЗАСЛУЖАВА ; АКО Я НЯМА ДАЛАВЕРАТА ; АКО Я НЯМА ВРЪТКАТА ; АКО ГО НЯМА БИЗНЕСА.
    ПОЛИЦИЯТА Е ЕДИН БИЗНЕС ГОСПОДА И ГОСПОЖИ.
    БИЗНЕСА НАМАЛЯВА. ???
    БИЗНЕСА ИДВА И СИ ОТИВА. ТИЯ КЪДЕ СПИРАТ АВТОМОБИЛИТЕ ЗА ПРОВЕРКА КАРАТ ДЖИПОВЕ. ТОВА НЕ Е ЛИ БИЗНЕС?
  • 51 БАТ мишо

    2 0 Отговор
    да бе протеста можеше да е и наш ама аз що си спомням че тогава полицаите ни БИХА НАС с братска солидарност пред парламента
  • 52 БАТ мишо

    2 0 Отговор
    до полицай - народа далеч не е толко прост колкото ти се иска - просто не смее да каже какво мисли на глас преди да дойдат братушките..... тогава народа ще ни каже какво да ви правим задето сте го били
  • 53 БАТ мишо

    1 0 Отговор
    сега си полицай и за една заплата служиш на антибългарски и руски и антихристиянски идеи и биеш и си велик .....ама в тая държава на всеки 20-40 год се появяват такива забравящи кой ни е освободил и кои са ни братя до деня НА РАЗПЛАТАТА
  • 54 БАТ мишо

    0 1 Отговор
    и през 41 всички са викали и плюли и били който е с русия и са се надявали господарите им от запад да ги спасят ......ама като ги строят на стената 1944 никой не ги е спасил. карай и бий умната че тая заплата за която биеш я има на ведомост на ведомост има име а стени бол
  • 55 БАТ мишо

    0 1 Отговор
    Само казвам че българия няма армията на Сърбия Сирия или Украина и на втория руски въздушен удар и първата бригада спецназовци тея дето ти дават заплатата ще изприпкат към имотите си и децата си в САЩ и цялата ти непоклатима вяра че си успял в живота ще те подведе лошо
  • 56 БАТ мишо

    0 1 Отговор
    после нали знаеш ще се търсим кой какво е правил кого е пребил и убил да служи на запада .....такива неща
  • 57 Полицаите

    1 0 Отговор
    Това не е от вчера тапи ченгета ето ви линк от една година http://e-burgas.com/archives/61554 ... и все по зле ще стават нещата за вас,за семеиствата ви и за децата ви след време и за всички българи.когато народа правят протести вие не трябва да гиспирате а да пуснете талпата в народното сабрание или кадето е там кадето са ш....ните крадци и мошеници на бъгария които са я крали с годините и имат хотели и мега бизнеси и комплекси и фабрики и какво ли още не.тапи ченгета като спахте и спазвахте наредбите от по горе така ще е дано ви направят заплатите 250лв
  • 58 БАТ мишо

    0 1 Отговор
    Спазвай закона не вземай подкупи и не бий който подкрепя русия да не стане кат с Ангел Стражара на Карнобатския баир през 1944 та
  • 59 иво

    4 1 Отговор
    когато други протестираха тези същите полицай неги интерисуваха техните проблеми и ги спукаха от бой. сега когато те имат проблеми и протестират трябвали и тях да ги бият с палките ...
  • 60 сашо

    2 2 Отговор
    проблема с полицайте се решава много просто. на всеки служител в мвр се раздава кат палка с право да спира за проверка за каквото и когато си поиска.премахват се камери,микрофони и други компромати и стачката приключва на момента .така никой няма да иска 20заплати че даже някой и без заплати може да искат да работят за благото на обществото...
  • 61 БАТ мишо

    1 2 Отговор
    и преди да ме нарекът ДПС арските тралове предател че умирвам за Русия си спомнете че руските войници са умирали за българия да не носим сега чалми и НИКОЙ в Русия не ги е нарекъл предатели......
  • 62 БАТ мишо

    1 1 Отговор
    и преди да ме нарекът ДПС арските тролове предател че умирвам за Русия си спомнете че руските войници са умирали за българия да не носим сега чалми и НИКОЙ в Русия не ги е нарекъл предатели......
  • 63 БАТ мишо

    1 2 Отговор
    спомнете си и че ако русия спазваше европейското право и международно законодателство и неприкосновенност на държавни граници още щяхме да сме с фесове и чалми и майките ни да седят в харемите да правят знаете какво ..... с русия до трапа или нищо хубаво не ни чака
  • 64 гост

    5 1 Отговор

    До коментар #43 от "qqqqqq":

    Така е , НО ....ако взимаме европейски заплати и законите важатза м...лите , милиционерите карат с колан през цялото време на службата / както е в западните страни ,в които съм бил /..... нещата ще си дойдат сами ба местото !
  • 65

    2 0 Отговор
    Със масови стачки хората на запад са си извоювали достойните заплати навремето. Но ние българите си мислим че ще си работим кротко и някой работодател ще ни съжали ще се просълзи и ще се каже: чакай аз да им дам повече пари на тези изтормозени, изнемогващи хорица...... Да ама нема да стане......
  • 66 The Guest

    1 0 Отговор
    Руските войници, моето момче, са умирали за България срещу 10 млрд. златни лева. Да не мислиш, че Русия е дошла да ни освободи от добри чувства. Дошли са просто едни наемници да свършат една работа. Но тази истина са я скрили, за да може да има такива заблудени като теб.
  • 67 lock

    4 1 Отговор
    пак изпълняват задгранични инструкции за дестабилизиране на държавата. използват се предвидимите реакции на полицаите за улеснят мюсюлманската напаст.
  • 68 mediator37

    5 1 Отговор
    Къде е сега Цацаров да им повдигне дело за хулиганство и да ги арестува?
    Кой им даде разрешение за митинг? Защо нарушават обществения ред? Защо не изпълняват полицейско разпореждане (на гл.секретар) да се разотидат? Защото сме ченгесарска държава- за тях всичко може.
  • 69 Кукатаоне

    3 0 Отговор
    Тва шефовете на РПУ да се избират от народа май ще оправи доста неща
  • 70 Малкия мъж

    4 1 Отговор
    Ще ми бъде интересно да видя как "Големия мъж" ББ ще клекне и ще се наведе пред милиционерите и пред напълно незаконните им действия.... сигурно по същия начин по който се навежда пред новите "големи братя" !

    Коментиран от #71

  • 71

    4 1 Отговор

    До коментар #70 от "Малкия мъж":

    Бъди сигурен, че ще се наведе както на USA господарите си, иначе ще трябва да си вземе кафеварката и да си върви. Крайно време е да дойде някой който знае откъде да намери пари, а не само да повтаря като Вожда Винету, ами няма пари предишните са виновни, в същото време милиарди се губят от контрабанда, милиони субсидии се дават на партиите, най-високите субсидии в цяла Европа, ами що си на тоя пост бе, само да повтаряш на изтормозения народ, няма пари ли?????
  • 72 1234567

    3 0 Отговор
    Бойко,
    никакво отстъпление пред тия корумпирани,мързеливи хрантутници.
    Уволняваш недоволните-така се прави при капитализма,
    а това тяхното е комунизъм в действие.
  • 73 аз

    5 0 Отговор
    Мачкай паразитите.Вчера един познат ушев ми се оплаква,че като напусне няма какво да работи и никой няма да го вземе на работа.
    Той друго не можел да работи...
    Те са свикнали да взимат чисти пари(без никакви данъци),всчкакви социални облаги и накрая на 45 или там ,когато ги пенсионират 20 заплати.И сега протест (против закона) и заплахи за напускане-ми напускайте да ви видим колко сте смели!И без това няма никаква полза от вас.Да не говорим,че сте в повечко с няколко хиляди.Тукмо ще се отсеят малко редиците ви и дано да останат съвестните,в което се съмнявам,че има такива
  • 74 онзи

    6 0 Отговор
    Аз немога да разбера толко ли са прости и не разбират ,че като затворят кръстовището вредят само и единствено на обикновените граждани
    който без да имат вина немогат да се придвижат .... като са толко недоволни да влезат при Бъчвата на МВР и да я оправят
  • 75 Шпек

    7 0 Отговор
    Проблемът е, че в тези структури има твърде много хора, които не вършат работа и само се възползват от облагите на системата. Замисляте ли се, че първите, които ще напуснат системата, са именно свестните, можещите и работещи!!! Ще останат малоумниците, защото просто ще взимат по-малко пари за правене на нищо! Та не се радвайте, ще ушев "ще си го получи", защото в крайна сметка ще си го получим ние!
  • 76 БАТ мишо

    1 2 Отговор
    до дпс арския трол TheGuest
    тес лъжи че са вземали рускете войници 10 млн златни лева ги разпраяй на дпс на митинга.на някой е дадена за службата отмяна на крепостничеството. а на турските войници са им намирали в джобовете отрязани пръсти и уши с обиците и пръстените от българи. и нали се сещаш кво е следвало
  • 77 БАТ мишо

    1 1 Отговор
    а че са действали по заповеди руските войници се възмущавай като намериш армия да действа без заповеди с гласуване- и турската по заповед е клала в църквите жени и деца- иди ги виж в батак
  • 78 БАТ мишо

    2 1 Отговор
    сички знаеме закво виете в парламента чалмичките срещу Русия - щото нема да стане да ни колите стрижете и управлявате и ще забравите и движението и правата и свободите да бягате презглава за турция от където ви плащат и американските им приятелчета като видите руските танкове
  • 79 Ив

    0 0 Отговор
    Пълни глупости.
  • 80 БАТ мишо

    2 0 Отговор
    До ДПС арския трол дъ гест- и предай много поздрави на Доган Ага дето си клати и собствения електорат - или трябваше да кажа Ченгето от 6 то Агент Сава
  • 81 БАТ мишо

    0 0 Отговор
    До ДПС арския трол Ив

    като са глупости я гледай филма как му ги намират на чалмата отрезаните пръсти и уши в пояса и се моли за живота си . или ше кажеш че съм го подправил и снимал в мазата
    www.youtube.com/watch?v=rHPPtOQ0d3c
  • 82 анти полицай

    1 0 Отговор
    а бе защо не напуснат системата като са толкова недоволни. и аз съм недоволен от тях- срещу кого да протестирам. в BG полицията и мафията са дупе и гащи.
  • 83 onq s konq

    3 0 Отговор
    Вътрешният ми глас ми шепне,че катаджиите не протестират и са на своя пост!?Даже имам чувството че и без заплати да ги оставят,пак няма да напуснат!
  • 84 онзи

    2 0 Отговор
    смажи ги Боко докажи им че си по голяма мутра от тях
  • 85 данчо

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бай милиционер":

    9 пъти ме разбиваха 18000лв,по вещо лице на мвр и все неизвестен къде ли неписах и нищо неработят я да им плащат на свършена работа да видим какво ще заработят но ние все си траем за това ни мачкат
  • 86 п123

    1 0 Отговор
    Който не му изнася да се изнася, ниакаква файда от вас. Напускайте че да се оправим
  • 87 МинистърЪ

    1 0 Отговор
    Къде е полицията да ги арестува тея, хахаха
  • 88 123

    1 0 Отговор
    Хората ги ненавиждат,а те още искат.....
  • 89 Бургазлия

    1 0 Отговор
    За никакъв чеп не стават , половината от тях не са разкрили и един случай през живота си , но искат още , въпреки суматите привилегии , които имат и им оставят , дори след предложенията за реформи... те просто НЕЗНАЯТ за кавко протестират.... наистина полицията ни е пълна с комунистическо мислещи!
  • 90 милиционер

    1 0 Отговор
    отиваите си некадърници има други на ваше място и без туи не става нищо от вас гладници и дебели свине само рушвети търсите и 20 ЗАПЛАТИ искате - НА ПОЛЕТО ВИ Е МЯСТОТО ДОЛНИЦИ
  • 91 я съм от село

    1 0 Отговор
    Защо трябва да вземат 20 брутни заплати като се пенсионират.С какво са ги заслужили ? Тез хора които блъскат по цял ден и по три смени,изкарват и тяхните заплати и ползват по 20 дни годишна отпуска и взимат наполовина от заплатата на полицая не вземат и те по 20 заплати при пенсиониране, а взимат само 6 и то ако им ги дадат.Като не им оттърва да напуснат и да отидат в производството там колкото изкарат толкова ще вземат.Но от тез пари ще им отдържат и за техните осигуровки и за осигуровките на полицаите които заемат тяхното място .Досега няма полицай който е напуснал по сопствено желание ЗАЩО ЛИ.Вижте по изборите колко си вършат работата защитават само м...лите и тва е.Какво икат още?
  • 92 нация

    1 0 Отговор
    ми като се вижда възнаграждението от джебчиските хонорари във Варна и отношинието към циганите в цяла България не виждам Българския народ каква защита очаква от таз корумпирана държавна служба.
  • 93 чавдар

    1 0 Отговор
    тия милиционери трябва да взимат заплати колкото работа вършат,с една дума нищо -0,00000-
  • 94 пурко

    1 1 Отговор
    незнам до кога ще търпим всички безобразия какво требва да се случи за да излезем и ние виж Румуния
  • 95 колю

    0 1 Отговор
    Подкрепям протеста на полицаите,защото е крайно време в тази държава нещата да вървят на пред а не да се връщат на зад.Щеше да е по добре ако протеста е за увеличение на заплатите а не да запазят това което имат.
  • 96 гост

    0 0 Отговор
    Трябва да се увеличат заплатите и не само на полаците. Имаше на скоро теглени едни 20+ милиарда...
  • 97 гост

    0 0 Отговор
    Когато започнат да си плащат осигуровките и всички данъци към държавата,тогава имат право да искат привилегии и заплати.С какво право ползват и повече от 20 работни дни платен годишен отпуск?
  • 98 Ташунко

    0 0 Отговор
    Ееееее нямам думи,сега е момента не да се лаем като кучета а масово всички на улицата..Ами прави са да искат момчетата,с единия крак са в гроба с другия в затвора..Тези промени дето ще ги направи правитеслството са за редовите полицай не за търтеите в администрацията,да махнат вуйчовото, сваковото, лелиновото,и ето ти пари за за редовите..
  • 99 Morgoth

    0 0 Отговор
    Бих ги подкрепил, ако стачкуват за по-високи заплати.
    Бих ги подкрепил, ако стачкуват за по-добри условия на работа.
    Подкрепям ги за 30те дни отпуска, стига това да е горна граница, защото някои военни с натрупан стаж имат по над 40.

    Не мога да ги подкрепя за 20те заплати, това е привилегия непропорционална спрямо частния сектор. Разбира се тези които сега са там са го считали за част от социалния пакет, така че нека им се запазят част пропорционално на вече направния стаж - тези пред пенсия да си вземат 20.
    Другото което задължително трябва да се премахне е ранното им пенсиониране. Един спортист не става за такъв много по-рано от тях, но не се пенсионира. Полицаите трябва да получават допълнителни пари за тежката работа, а когато не са вече годни за нея да застават зад бюрата и да работят докато работят и останалите. Не може моята пенсия да я чакам до 70, а те да я вземат на 45.

    И друго не мога да подкрепя - безчинстването им! Ако правителството и парламента са ви виновни блокирайте тях, а не хората с чиито данъци се плащат заплатите ви! Когато студентите протестират ядат бой от вас, а вие когато протестирате?
  • 100 мсат

    0 0 Отговор
    колко ви плащат за тези коментари
  • 101 антиполицай

    0 0 Отговор
    аман от полицаи и от полицейската ни държава , много хора се добиват от работа за разлика от тях - и в частния и в държавния сектор а никой и 1 заплата не им дава при пенсиониране... дори това че се пенсионират на 47-50 год. им е твърде много ... аман от тъпи ченгета в тая България ...
  • 102 Gost

    0 0 Отговор
    Трябва да се премахнат всички придобивки на униформените и да се научат на работа. След това да се борят за високи заплати. Както е във всички други свери. Това е истината. В противен случай на властта винаги когато и потрябва послушание ще им извива ръцете и ще слага на масата така наречените придобивки. Както между впрочем става 25 години. Това от своя страна настройва обществото срещу привилегированите. Съвестно работещите се чувстват неудовлетворени и неоценени. Добре се чувстват само тарикатите, които не си заработват заплатите. Следователно тази система мотивира само мързеливите тарикати. На обществото такава полиция не му трябва..........
  • 103 Radi

    2 0 Отговор
    По повод коментара на Стефка Крайселска и не слагам всички полицай под общ знаменател а един конкретен и когато въпросния беше с нашето семейство винаги е намирал достатъчно време за нас и винаги е бил на празниците с нас друг е въпроса че в по късен етап е започнал да намира време да отделя на самотни стари моми като Крайселските бездетни който си търсят някой балък да ги оплоди. Малко се поотклоних от темата но тая казва на хората че са жалки от нея по жалка няма
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове