Last news in Fakti

4 Октомври, 2011 18:56 1 339 2

Борисов препоръча на закъсалите държави да плащат пенсии като българските

  • борисов-
  • чехия-
  • пенсии
Борисов препоръча на закъсалите държави да плащат пенсии като българските - 1
Бойко Борисов и Петр Нечас / Снимка: Министерски съвет

Всички държави от ЕС трябва да променят конституциите си така, че да не се допуска бюджетен дефицит над 3 на сто. Това каза премиерът Бойко Борисов след среща с чешкия си колега Петр Нечас. Борисов посъветва държавите-членки, които имат финансови проблеми, да направят пенсиите като в България.

Да бъде заложено, че никое правителство не може да си позволи повече от 3% бюджетен дефицит. Това трябва да влезе в обща европейска конституция - всяка държава да си промени така конституцията. И сега „закъсалите държави”, както ги наричат, които отиват да искат милиарди, ако приведат пенсиите и заплатите си такива, каквито са в България, веднага ще излязат от дефицита, заяви Борисов, цитиран от БНР.


По-късно Бойко Борисов се срещна с президента на Чешката република Вацлав Клаус и с председателя на Сената Милан Штьех, съобщиха от правителствената пресслужба. По време на разговорите чешкият  президент изрази категоричната си подкрепа към българската страна за присъединяването й към Шенгенското семейство.


В заключителната част от визитата си г-н Борисов и г-н Клаус откриха изложба „Средновековни български икони”.
Експозицията е разположена в двореца „Роземберг”, а идеята се реализира съвместно  с президента на Чешката република Вацлав Клаус.
Представени са образци на известни и неизвестни майстори - зографи по българските земи от края на ХV до края на ХІХ век.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стефан Милков

    3 1 Отговор
    Г-н Борисов явно не е запознат с пенсионните и осигурителни системи в страните от ЕС, за да се изказва като селски кмет... Ние сме с пенсионна и осигурителна система от миналия век, изградена с принципите на социализЪма и никой не ни е виновен за кофти положението, освен самите ние като избираме калпави управници и желаещи, да пооткраднат това което е останало на софрата от българската икономика. Понякога е по-добре, да замълчиш и да не говориш глупости - тогава може, да се създаде усещането, че знаеш много, умееш да слушаш и да анализираш, но това нашия Б.Б. не го може...
  • 2 Петър Величков

    0 1 Отговор
    Според мен е недопустимо за един министър-председател да подхвърля подобни "хитроумни идейки". Подобно нещо може да се каже на маса в селска кръчма, но не на официална правителствена среща. С подобни необмислени изказвания г-н Борисов злепоставя не себе си, а тези, които са го изпратили там! Мъка.