5 Октомври, 2011 14:21 847 0

Делото Станишев обратно в прокуратурата

  • софия-
  • сергей станишев-
  • съдебно дело-
  • софийски градски съд
Делото Станишев обратно в прокуратурата - 1
Сергей Станишев /Снимка БГНЕС/

Софийският градски съд върна на прокуратурата предложението за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административна глоба на Сергей Станишев, съобщиха от СГС. Това е станало на 3 октомври 2011 г. с мотив, че постановлението на прокуратурата не е мотивирано.

Сергей Станишев е обвинен за това,  че в периода 04.11.2005 г.- 10.09.2009, в гр. София е загубил седем документа с информация, представляваща държавна тайна. Предложението бе внесено от държавното обвинение преди около три месеца, на 17 август т. г.

Глобата може да бъде в размер от 1000 до 5000 лева.

 Прокуратурата повдигна обвинения на Сергей Станишев на 14 юли 2010 г.. Тогава Станишев определи това обвинение като политическа поръчка. Освен това той намекна, че един министър-председатевл не е деловодител. Освен това той поиска открит процес, за да стане ясно за какви тайни става дума. Той каза още в края на миналата година, че ще настоява делото да бъде прекратено поради липса на доказателства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА