Last news in Fakti

17 Февруари, 2016 09:46 1 222 2

Дончева: Не му е работа на премиера да спира обществени поръчки

  • татяна дончева-
  • работа-
  • премиера-
  • спира-
  • обществени-
  • поръчки

Според нея предсрочни парламентарни избори не са изключени предвид нервните реакции на Бойко Борисов напоследък

Дончева: Не му е работа на премиера да спира обществени поръчки - 1

„Управлението не може да бъде раздавано по обществени поръчки по усмотрение. Не е работа на един министър-председател по свое усмотрение да казва: „Това го спирам, това съм разпоредил”. Това обяви лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева по повод спряната обществена поръчка на два лота от магистрала „Хемус” от премиера Бойко Борисов.

Борисов обяви, че мотивът за прекратяване на процедурата са слухове, че фирмите, спечелили поръчката, са свързани с Делян Пеевски и Валентин Златев.

Дончева препоръча да се провери верен ли е слухът, че във всяко министерство и всяка агенция е назначен по един човек, който да докладва за обществените поръчки, също и слуха, че зъболекарят на министър-председателя има особена роля в строителството на магистрали.

Ясно е, че държава без правила не може да се управлява - по слухове и как пиарски да отговорим на слуховете”, каза още по повод спряната поръчка лидерът на „Движение 21”. По думите й инфраструктурата на Северна България се пренебрегва за сметка на Южна България.

Дончева препоръча още, да се проследят влоговете и безлихвените кредити в КТБ и по думите й те ще осветлят много зависимости.

Относно информацията, че Румъния и България ще бъдат разделени и за Румъния повече няма да има мониторниг тя обяви, че Румъния от години се развива по-добре от България и вече няма нужда да бъде наблюдавана. По думите й в България от години се взимат някакви мерки не, за да ни е добре на нас, а заради поредния доклад.

За опитите на Турция да се меси във вътрешнополитическия живот в България Дончева каза, че това е било винаги така и е нормално, защото Турция е бивша империя.

Тя не смята, че новата политическа формация на Лютви Местан – ДОСТ, има някакъв шанс на избори. Тя смята, че по-скоро ще пострада ДПС на избори, ако Турция даде знак на турската общност в южната ни съседка и в България, че не подкрепя ДПС.

Според лидера на „Движение 21” предсрочни парламентарни избори не са изключени предвид нервните реакции на Бойко Борисов напоследък.

На въпроса дали ще се кандидатира на президентските избори тази година Татяна Дончева отговори: „Има възможност да се кандидатирам, но още е рано.”


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 1 Отговор
    Не можа да получи дял от кокъла и сега се мъчи да се добере до него. Кой ще я "бръсне" за нещо, ако иска да стане президент. Голям смях.
  • 2 Слонобикотръбозъб

    0 0 Отговор
    Ако не ги спре,защо не ги спира.Ако ги спре,защо ги спира.Който и да направи нещо все не е правилно.Само критикари без работари...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове