Last news in Fakti

10 Април, 2016 12:33 2 009 15

Местан: ДОСТ е гаранция за европейската ориентация на България

  • дост-
  • местан-
  • партия-
  • учредяване

Турският посланик и заместник-председателят на Партията на справедливостта и развитието на турския премиер Ахмет Давутоглу - Фатма Бетюн Сеянкайъ пристигнаха в София

Местан: ДОСТ е гаранция за европейската ориентация на България - 1
Снимки: БТА

В тази зала ни събра вярата в универсалните евроатлантически ценности и дълбокото убеждение, че българският национален интерес е неразривно свързан с НАТО и ЕС. Тази вяра включва свободата, отговорността и толерантността. Искам преди всичко да ви благодаря за гражданската доблест и смелост днес да сте тук в тази зала, въпреки безпрецедентната репресия, на която сте подложени.

Това заяви лидерът на ДОСТ Лютви Местан в словото си.

В ранния следобед очаквано Лютви Местан бе избран официално за председател на партията. Новината бе приета с бурни аплодисменти от присъстващите в залата.

"И 1000 пъти да бях убеден, че ме очаква подобна саморазправа, 1000 пъти бих заявявал тази декларация", отсече той.

В ДОСТ председателят няма да може да заема тази позиция повече от 2 мандата, след което трябва да даде път на младите, цитира безпрецедентен текст за партиен устав Местан.

Местан протегна ръка към симпатизантите на ДПС, някои от които са вече при него, а други се колебаели. А също към бедните, принудени да заминават на гурбет.

Според Местан "евроатлантическият скептицизъм на Доган надминал този на Валери Симеонов и Волен Сидеров, взети заедно".

Турският посланик Сюлейман Гьокче е сред гостите на учредителния конгрес на партията на Лютви Местан ДОСТ, която започна  в НДК.

Тук е и заместник-председателят на Партията на справедливостта и развитието на турския премиер Ахмет Давутоглу - Фатма Бетюн Сеянкайъ, която предаде поздрави от него на залата и на всички българи. Похвали горещо Местан, че защитава малцинствата, а също - за декларацията, която му изяде главата.

На форума са също зам.-председателят на Партията на националистическото движение Семир Ялчън, който предаде поздрав от лидера й Девлет Бахчели. "Където и да се говори турски език, за нас това място е част от нашата родина", заяви той.

Последната реплика прозвуча в присъствието на първия секретар на френското посолство Клод Жире, дипломати от украинската и полската мисии и други, както и олимпийският шампион по вдигане не тежести Наим Сюлейман. В залата са шефовете на изселническите организации и много депутати в Турция.

При засилени мерки за сигурност и огромен журналистически интерес в София започна учредителната конференция на партия "Демократи за отговорност, свобода и толерантност". Тя стана известна с абревиатурата ДОСТ. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Toko

    2 0 Отговор
    Ако беше българин в Турция,за действията си този щеше да виси на въжето!
  • 2 Столичанин

    2 0 Отговор
    Поредното доказателство за липса на отговорно държавно поведение и запазване на национално достойнство в България. Недопустимо вмешателство в политическия живот на България от държавата Турция. Това е!
  • 3 Аферим Машала

    2 0 Отговор
    ДОСТ е ориентация към Турция и Исляма.
    Местан е болен фанатик, а те са най-опасни!
  • 4 точен

    1 1 Отговор
    отношението към агентите на ергоган не трябва да е по-различно от отношението към агентите на Путлер! и двата типа са си национални предатели, обслужващи вреждебни на България режими!
    Затова тези, които са срещу местан - би трябвало със същия патос да са и срещу сидеров, първанов, каракачанов, шаренкова и други путлерови подлоги. А ако не са -веднага се издават, че самите те са псевдопатриоти и путлерови подлоги!
  • 5 Лицемер

    0 2 Отговор
    Интересно, как един ДС агент като Местан, който през цялата си политическа кариера е бил лице на задкулисния олигархически модел, сега може да претендира за водач на партия против олигархията ? И още по-наглото е, че зад фразеологията на НАТО се стреми да се превърне в инструмент на агресивния ислямско-имперски неоосманизъм. Да не говорим пък за това, че учредяването на турска партия в България е изцяло противоконституционно !
  • 6 dami

    2 0 Отговор
    Браво "ТОЧЕН" .Само Станишев ,Обама и малко Меркел.Ти си почетен гост на ДОСТ,сигурно до сърцето си скътал портрета на любимия ББ.
  • 7 Някой

    1 0 Отговор
    Тези както са се събрали да ги качват на автобуси и да ги изпращат в Истанбул, Анкара или където и да е другаде в югоизточна посока (а най-добре на майната им) и да си правят каквито искат партии и да си говорят на майчин език колкото искат. Да не забравят в багажника на автобуса да има достатъчно количество лубрикант.
  • 8 Някой

    1 0 Отговор
    И още нещо.
    Срам ме е от другите национални предатели дето все много знаят и се блъскат да ни управляват и ни обещават светло бъдеще.
    Големи сме овце!
  • 9 Баш Майсторът

    2 0 Отговор
    Да се чуди човек,как и кой му разреши на тоя османлия,да регистрира партия,не ни стига доган,ами и този.Каква евроатлантическа интеграция го гони тоя фес,че само за това говори.По скоро зад думите му има скрит подтекст,или по скоро е оправдание,за замислите на новоизлюпената партийка съвместно с брадчедите от анкара, истанбул,делиормана,диарбекира и тн.Предлагам ви господин Местан, да си регистрирате партия и в братска за вас Турция,за да защитавате там интересите на българското малцинство от турски произход,живеещо от няколко десетилетия по милите ви отомански земи....
  • 10 Москва

    2 2 Отговор
    500г газеха дедите Ви и поругаваха бабите Ви още 500г ще Ви газят и ще се гаврят с жените и дъщерите Ви.
    Втори път Дядо Иван няма да минава дунава да спасява овцете.
    Поздрави от Червения площад.

    Коментиран от #11, #13, #15

  • 11 незнайко

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Москва":

    Най после един здравомислещ да напише мнение.
  • 12 Анонимен

    2 0 Отговор
    Вън от България ти и тея от бившата ти партия
  • 13 222

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Москва":

    Правилно,
    но пропускаш факта,че интереса на Москва към проливите не е от вчера до днес и няма значение дали идва ще спасява някой с объкана глава или не.
  • 14 Гост

    1 0 Отговор
    Ти си една турска подлога на хранилка при султана, партията ти е финансирана изцяло от Турция за да подкопава българщината и България като цяло, мястото ти е в затвора
  • 15 Сали

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Москва":

    В голяма грешка си . Дядо Иван не е дошъл да спасява овцете , а той да им стане чобанин . И вече 45+26 той ги пасе и стриже .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове