Last news in Fakti

11 Май, 2016 09:06 799 1

Депутат от ГЕРБ: Предсрочни избори не се задават

  • абв-
  • герб-
  • делян добрев-
  • избори

Няма риск за кабинета, прогнозира Делян Добрев

„Според мен няма риск за кабинета на този етап. Предсрочни избори не се задават”,заяви в студиото на „Здравей, България” депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. Той коментира намеренията на АБВ да оттеглят подкрепата си към кабинета.

"Ситуацията във вторник с нищо не предполагаше един ход като напускане на правителството. Имаше среща между ГЕРБ и Патриотичния фронт, на която без да бъдат канени се появиха и колеги от Реформаторския блок. Това се използва като повод от колегите от АБВ да заявят, че напускат правителството.

Това изглежда несериозно като основание за напускане на правителството. Това ни кара да разсъждаваме в други посоки. Единственото, което виждахме в последните 10 дни, беше критики от страна на колегите от АБВ за енергийната политика на страната. Това е изключително странно", каза още Добрев.

В ГЕРБ не са били изненадани от оттеглянето на подкрепата на АБВ за правителството. „От конгреса на БСП смятахме, че може да има подобно решение”, заяви пред БНТ заместник-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група Цветан Цветанов.

По отношение на изявленията на Румен Петков, който по думите на водещия говорел с насмешка и пренебрежително за правителството, Цветанов коментира: „Да припомня, че с подобен подход и манталитет на управление той (като министър на вътрешните работи - бел.ред.) принуди тогавашния главен секретар на МВР Бойко Борисов да напусне и да бъде вече два мандата премиер на страната. Не изключвам възможността с тази насмешка той сега да направи сегашния премиер и президент на страната. Това в кръга на шегата, обаче. Да не се приеме като намек”.

За Ивайло Калфин Цветанов се изказа изключително положително и изтъкна стъпките, които той е направил за пенсионната реформа. „Г-н Калфин е един изключително добър експерт”, заяви той и припомни, че при посещението си у нас Жозеф Дол – председател на Европейската народна партия, е дал много добри оценки за него във връзка със съвместната им работа в Брюксел, когато Калфин беше евродепутат.

Заместник-председателят на ГЕРБ посочи, че партията няма притеснения дали ще получава достатъчно подкрепа в парламента след оттеглянето на АБВ. „При много от текстовете не би трябвало да имаме проблеми при гласуването. Уверявам ви, че имаме достатъчно силно мнозинство, което да може да управлява страната”, каза той.

„Г-н Калфин винаги е ценен повече като експерт, а не толкова като политическо лице”, заяви Цветанов и изтъкна неговата дисциплинираност и коректност.

Той припомни, че премиерът Бойко Борисов е заговорил за фактори, които биха се опитали да дестабилизират страната, при пристигането в Черно море на кораба, който трябва да започне да прави проучване за добив на газ. Тези „фактори” досега не са си позволявали подобно поведение.

Относно добива на газ в Черно море Цветанов коментира: „Това създава възможност българските потребители да ползват газ от собствени ресурси и така действително ще имаме по-голяма устойчивост”.

„Със Закона за енергетиката, който беше приет през 2015, енергетиката вече е на печалба. Което означава, че енергетиката се движи в правилната посока. Бяха предприети действия за диверсификация”, подчерта той.

В сферата на енергетиката, която беше посочена като проблемна от АБВ, България стриктно изпълнява задълженията си като страна-членка на ЕС. „Що се отнася до САЩ – те винаги са били наш ключов партньор”, добави той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Член на ГЕРБ

    0 0 Отговор
    Не е сигурно. Не казват те, а ние ... кога ще има предсрочни избори.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове