Last news in Fakti

30 Юни, 2016 17:40 3 487 1

Бъчварова да застане зад полицаите

  • бъчварова-
  • да застане-
  • полицаите

Бъчварова трябва да подаде оставка, ако подложи на проверка служителя на МВР, който е стрелял по извършилия обир. Ние трябва да сме доста по-уважителни към Великобритания

Бъчварова да застане зад полицаите - 1

Ако министър Бъчварова подложи на проверка и унижение служителя на МВР, който е стрелял по извършилия обир на столична заложна къща Христо Георгиев, тя трябва да подаде оставка. Това заяви по време на пресконференция в Плевен заместник - председателят на ПП  АБВ  Румен Петков.

Той отговори на журналистически въпрос, свързан със заявката на министър Бъчварова, че ще изчака доклада по случая със стрелбата в столицата, за да реши дали и какви мерки трябва да се предприемат срещу  служителя на реда. „Само заради това, че министърът ще допусне да подложи на унижение служителя на МВР да бъде проверяван , тя  (Румяна Бъчварова бел.ред.) трябва да си подаде оставката. В чл . 195 и чл . 205 от закона за МВР  ясно е регламентирано в какви случаи се отива към дисциплинарно производство. Защото министърът ясно казва, че ще изчака да мине дисциплинарното производство и тогава ще реши дали да отстрани и служителя и какво отношение да има към него. Чл . 205 казва, че дисциплинарно производство се образува тогава, когато има установено дисциплинарно  нарушение. В случая какво е дисциплинарното нарушение на служителя? Че е застрелял човек, който е извършил престъпление, който е извършил обир? Това дисциплинарно нарушение ли е ? Това е деянието! И вместо министърът да го награди веднага, през нощта, вечерта, тя тръгва да прави дисциплинарни проверки ! Това е акт на неуважение на министъра към служителите на МВР! Това е акт на поругаване на професионалното им достойнство! Какво чака да се проверява? Ами ако бяха застреляли служителя на МВР, какво щяхме тогава да проверяваме? Може ли да се стреля по служител на МВР, той да изпълни по един блестящ начин служебните си задължения и министърът вместо да го награди, да чака да мине дисциплинарната проверка и тогава да реши дали ще го отстрани от длъжност. Това е нелепо и на служителите на МВР трябва да е ясно, че това е политиката на ГЕРБ към министерство на вътрешните  работи. В новия закон искат да им отнемат възнагражденията, които получават при пенсиониране, искат да им намалят отпуските и сега се държат с тях по един унизителен начин. Това е нещо, което е абсурдно! Да имаш посегателство с въоръжена сила срещу служители и ти да правиш някакви проверки“.

Петков бе призован и за коментар по темата „Брекзит “. „Една част от  върхушката на ЕК и Европейския парламент се държат като ощипани  моми – трето издание. Не може до вчера за всички тях Великобритания да е желаният партньор, да е обичаният партньор, хеле пък за нас. Дейвид  в джипа да го повозим: „Хареса ли границата, хареса ли оградата“ ? И сега преди два дни се сетиха: „Хайде  всички вън, вие какво правите тук“? Не се прави така! Не може в цивилизована Европа да има такива взаимоотношения! Това е обидно за всички демократично мислещи хора. Това означава, че тези хора не признават правото на британеца да направи своя избор. Това означава, че европейският елит за пореден път е неподготвен! Няма анализ какви са проблемите в ЕС , няма анализ какво генерира  напрежение и как да се овладяват огнищата на напрежение, а сега сме сърдити на Великобритания, че взела решение да напусне ЕС . Ние трябва да сме доста по-уважителни към Великобритания. Огромната част от преосмислянето, от превъоръжаването на сектор „Сигурност“ стана с помощ безвъзмездна от Великобритания. И това точно нашето момче, дето им рекло: „Сега сами ще си берете ягодите“, би трябвало да го поназнайва “.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 baraev

    0 0 Отговор
    С деяния като тези на бъчварова се подстрекава наглото и помпозно поведение на престъпниците! За пореден път се потвърждава факта, че правителството закриля престъпността!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове