Last news in Fakti

9 Октомври, 2011 12:36 798 0

Парламентът чака Бюджет 2012 до средата на месеца

  • народно събрание-
  • бюджет 2012-
  • цецка цачева

Охраната на Народното събрание да бъде затегната след димките

Парламентът чака Бюджет 2012 до средата на месеца - 1
Снимка: БГНЕС

Проектобюджетът за 2012 г. ще е готов до средата на октомври, съобщи председателят на Народното събрание Цецка Цачева пред БНР. Рамката на проектобюджета трябва да бъде готова някъде в средата на месец октомври, за да бъде уточнен и да мине през Министерски съвет.

Работи се активно не само във финансово министерство, но и във всички ресорни министерства, е уверил вицепремиерът Симеон Дянков, допълни Цецка Цачева. Тя съобщи още, че първото нормално редовно заседание на Народното събрание ще се състои на 26 октомври.

„За всяка есенна сесия на Народното събрание Законът за държавния бюджет идната календарна година е основният винаги, знаете, че с него има промени в различни данъчни закони, които дават така наречената финансово-данъчна рамка, за да може да се случи изпълнението на бюджета през следващата календарна година”, поясни Цачева, която се надява на конструктивен дебат по предложенията за бюджета.

„Все пак трябва да знаем, че колкото и да сме добронамерени и да желаем значително повече средства за социални дейности, за здравеопазване, образование, наука, култура, във всички случаи ние сме ограничени от онова, с което в моментна като възможност разполага държавата”, допълни Цачева.

Председателят на парламента благодари на органите на реда, които бързо неутрализираха 35-годишния пиян мъж, заплатил две димки по парадния вход на сградата. Инцидентът няма да стане повод охраната на Народното събрание да бъде затегната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА