Last news in Fakti

7 Октомври, 2011 12:20 1 071 0

Димки по парламента

  • димки-
  • народно събрание

Задържаният се представя за Джон Смит от Нова Зеландия

Димки по парламента - 1
Снимка: БГНЕС

Мъж запрати две димки пред парадния вход на парламента, което предизвика суматоха. Органите на реда отцепиха района, а междувременно депутатите осъществяваха контролната си функция над правителството, задавайки въпроси на премиера Борисов и министри. Едната от димките угасна, но другата попадна в целта. Около единия от входовете на Народното събрание е оставен черен сак, в който има подозрителен пакет и мобилен телефон. 

Задържан е мъж от служители на НСО, съобщиха за Факти.бг от пресцентъра на МР. Екшънът се разигра около 11,30  ч.

Екип на Жандарменията също е на място, както и полицаи.

Служители на ДОТО са извършили проверка на съдържанието на сака и не са установили наличие на взривни вещества. На място екипи на СДВР са съдействали за обезпечаването на сигурността в района, допълват от пресцентъра на МВР.

Задържаният е отведен в столичното Първо РУП, изяснява се самоличността му. По случая е образувано досъдебно производство.

Движението по бул. „Цар Освободител“ бе ограничено, но нарушения на трафика не е имало. 

По-късно от МВР съобщиха, че при проведените многократни разговори със задържания, той се е представил като гражданин на Нова Зеландия. Твърдял, че името му е Джон Смит и отказал да даде друга информация за себе си.

Извършен му е личен обиск, задържан е в рамките на 24 часа, снети са дактилоскопни отпечатъци

Видимата възраст на мъжа е около 40 години, висок е 170 см, с нормално телосложение. Той е с черна, прошарена коса и с челно оплешивяване.Лицето му е овално с набола брада. Облечен е със синя тениска с къс ръкав и бежови къси панталони.

Гражданите, които разполагат с повече информация за непознатия, могат да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР. Анонимността им е гарантирана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА