Last news in Fakti

20 Август, 2016 10:11 11 948 16

Отново проблеми с „Паркинги и гаражи”

  • синя зона-
  • зелена зона-
  • sms-
  • паркиране
Отново проблеми с „Паркинги и гаражи” - 1
Снимка: fakti.bg (Архив)

Паркирането на кола в центъра на София, или т.нар. „Синя зона” и „Зелена зона ” може да се причисли към екстремните приключения. Поредният възмутен читател на Факти.бг ни сигнализира за поредното безумие, на което е станал жертва от страна на дружеството „Паркинги и гаражи”.

Оставяме на страна фактът, че изпращайки SMS за заплатено паркиране, той завършва с изречението „За неправилно изпратен номер на автомобилите не носим отговорност”. Тоест дори по погрешка да сте въвели неправилен регистрационен номер (което е възможно и от което никой човек не е застрахован, защото безгрешни хора няма), то системата е направена така, че ще ви вземе парите.

Възмущението на нашия читател обаче в случая идва от това, че „Паркинги и гаражи” първо известяват за поставена скоба, а след това в същата минута се получава и втори SMS, който предупреждава, че времето за престой изтича след 5 минути. „Дефакто времето вече е изтекло, но те чак след като ми сложат скобата, ме известяват, че то ще изтече след 5 минути”, обяснява нашия читател, пострадал от безобразията им.

Подобни ситуации отново показват „пробойните” в системата за отчитане на „Паркинги и гаражи”. Дали могат да се отстранят? Естествено, че „да” – няма система, сътворена от човешкия мозък, която да не може да се управлява от човека. Дали има желание за това, обаче остава въпрос с неясен отговор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Соф

    0 1 Отговор
    На снимката се вижда ясно, че е паркирано неправилно и в нарушение пред гараж! Санкцията в случая е много правилна - не може да се спира безразборно и след това да се оправдава нарушението с пуснат СМС.
  • 2 фдгдфгдс

    0 1 Отговор
    ама вие наистина ли смятате, че точно в този случай проблема е в "паркинги и гаражи"?!?!?
    аз смятам, че трябваше да се викне паяк и този очевидно неграмотен водач да си плаща като поп. не може всеки втори шофьор/ка да си мисли, че щом има 4 свободни метра асфалт и това е точно неговото място за паркиране. Аз лично не смятам, че е толкова сложно като спреш някъде да си завъртиш главата надясно, ей така от култура да провериш дали пречиш на някой.
  • 3 Англо

    0 1 Отговор
    Тозо неграмотен водач да вземе да научи маркировката. Паркирал е на забранено за паркиране място. Доста леко се е отървал, което нямаше да е така в бяла държава. Едни поне 300 евро глоба щешр да отнесе.
  • 4 ОМРЪЗНА МИ ОТ НЕКАДЪРНИ И НАГЛИ ШОФЬРИ

    0 1 Отговор
    Щом е спрял/а неправилно, трябва "паяка" да го/я вдигне. А те направили грешката да го/я съжалят и само скоба поставили... Щом спира някой неправилно, трябва да се санкционира жестоко. Всеки див селянин си мисли, че може да спира навсякъде- ама явно не може. Евала.

    Коментиран от #6

  • 5 Трифонов

    0 0 Отговор
    Тук не става въпрос за това дали човекът е в нарушение. Ако е така, то той би трябвало да бъде санкциониран за нарушението, което е извършил по предвидения ред, включително и като му се наложи глоба, а ако автомобилът пречи, както изглежда е в този случай, и като се репатрира. Проблемът е, че "Паркинги и гаражи" нямат право да налагат подобна санкция. Това е работа на "Пътна полиция" при СДВР. В случая "Паркинги и гаражи" едновременно са прибрали таксата за паркиране, както и такава за освобождаване на колата от скоба, което е допустимо единствено в случай на незаплатен престой в зона. Когато автомобил се репатрира с паяк, това става само като принудителна мярка ОТ "Пътна полиция" при СДВР. По тази причина при репатриране винаги участва представител на "Пътна полиция". В случая служители на едно общинско дружество са си позволили да приберат едни пари за скоба под предлог, че колата е паркирана неправилно, което те нямат право да правят. Скобата не решава проблема и на собственика на гаража, който очевидно не е сигнализирал в случая, защото ако беше така, колата би трябвало да бъде отстранена, а не закопчана със скоба, което реално затруднява премахването й още повече, тъѝ като би следвало да се чакат "Паркинги и гаражи" да дойдат да я освободят. Най-притеснителното в случая не е случилото се, а реакцията ви. Когато хората доброволно започнат да се отказват от правата си в името на "твърдата ръка", значи готови са за диктатура. И мисля, че българското общество вече е. Точно както американското, европейското, руското, турското и т.н.
  • 6 Гьобелс

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "ОМРЪЗНА МИ ОТ НЕКАДЪРНИ И НАГЛИ ШОФЬРИ":

    А на теб "гражданино"много ли ти е кеф да те лашкат за щяло о нещяло с такси които потъват един Бог знае къде за това ,че си роден и израснал в този град?Приятно ли е да не можеш да паркираш нормално дори пред собствения си дом? И даваш ли си сметка колко хора изобщо не могат да си позволят да паркират т там защото са с ниски доходи а повечето от тях са и с болести които не им позволяват да се движат.Тези вместо да ни рекетират да вземат и да си оправят говната.Защо толкова години се строяха кооперации без гаражи?Сега, вече май е късно и освен големи паркинзи друг начин не виждам
  • 7 Ventzi

    0 1 Отговор
    До колкото виждам е пратил СМС в 12.25 и важи до 13.30. СМС-а за поставена скоба му е дошъл в 14.35 заедно с СМС-а за изтичащо време. Дали телефона му е бил в обхват и дали проблема не е в неговия телевизор?
  • 8 Гост

    0 2 Отговор
    От "Паркинги и гаражи" може да са му сложили скоба просто защото е изтекло времето. SMS за зона е пратен в 12:25 а другите са от 14:35. Ако телефона е изключен е нормално да ги получи чак след като го включи.
  • 9 Тошибиян

    1 1 Отговор
    Защо съобщенията са на латиница?тва е като в англия и сащ да ти е написано на кирилица съобщението на англииски
  • 10 chuky

    0 0 Отговор
    Здравейте. Нека да ви поясня нещо и аз, който съм потърпевш. Когато ви поставят скоба, съобщението е за неправилно паркиране. Това е така, защото има знак паркирането забранено и табелите за синя/зелена зона. Така с тази табела, те си връзват гащите за скоба/репатриране, ако паркиралият не плати таксата за зоната.
    Друг е въпросът, след заплащане на скобата т.е. глобата колко време имате за паркиране. Според моята логика би трябвало да е до края на деня, защото сумата на глобата многократно надвишава цената за един час.
  • 11 Ivo

    1 0 Отговор
    Na mene mi se schypi kolata i bqx pratil 6 sms s greshna bykva na nomera i si mi vzexa parite che i skoba platix izpisvami che sam zaplatil parking no defakto ne e taka
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 гост

    0 0 Отговор
    За грешна буква от номера ме закопчаха с скоба писах жалба в ПГ но няма отговор от никои нямат итерес да си оправят системата като могат да ти вземат 30.лв

  • 16 Кофата

    0 0 Отговор
    дОБРЕ ДЕ КАТО МИ Е ИЗТЕКЛО ВРЕМЕТО НАЛИ ЩЕ СЕ ВЪРНА?И като ми я няма колата , ще им изкъртя празните тикви на онези с чантичките!Ще ги блускам докато кръв им поветче от празните тикво на тези пенсионери аложени там само да тормозят хората!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове