Last news in Fakti

18 Октомври, 2011 12:25 1 048 2

Армията помага в бедстващите райони

  • сняг
Армията помага в бедстващите райони - 1
Снимка: БГНЕС

Модулна група за действие в зимни условия от военно формирование 22 220-Сливен участва от днес, 18 октомври, от 08. 45 ч. в разчистване на пътищата от снежната покривка и оказване на помощ на закъсали моторни превозни средства в района на местността „Агликина поляна”, на 30 км от гр. Сливен. 

Тя е в състав от 6 военнослужещи и техника - тежък колесен влекач(трайлер МАЗ-537), булдозер с гребло (БАТ-М) и УАЗ-469, съобщиха от прессцентъра на Минестерството на отбраната.

Модулната група разчиства и заснежен пътен участък  и оказва помощ при спасяването на хора от аварирали автомобили и на пътя Сливен – Стара река. Ръководител на групата е майор Иван Байрактаров.

Високопроходима техника от Военноморските сили се използва днес за изваждане и извозване на закъсали автомобили и автобуси от критичните места на територията на град Варна по искане на община Варна.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kaloqn

    0 0 Отговор
    Така трябва да бъде...Военните разполагат с много добра техника и нищо няма да им стане,да обуят зелените чорапи и ботушите и да отидат да помогнат на хората в беда.
  • 2 xxxxx

    0 0 Отговор
    Да няма да им стане нищо на военните, а разните пишман шофьорчета да си карат с летните галошки, със 100+ км/ч и с 5литра гориво и да реват че са закъсали и са влезнали в канавките. Който го е страх от мечки не ходи в гората!!!
    Който не е подготвен да кара зимата да си стои на топло в къщи.
    Аман от некадърни шофьори по пътищата!!!!!!!!!!!!!!!