Last news in Fakti

18 Октомври, 2011 13:41 1 115 0

Без ток са 627 населени места в страната

  • сняг-
  • ток-
  • бедствие

Изведени са десетки граждани, блокирани по пътищата, родилки и болни са транспортирани до лечебни заведения

Без ток са 627 населени места в страната - 1
Снимка: БГНЕС

Продължава работата на екипите на пожарникари и спасители в районите със снегонавявания, където има затънали в преспите автомобили, съобщиха от пресцентъра на МВР. В област Сливен  спасителни екипи се придвижват до района  на село Стара река, където от вчера е блокирано семейство с малко дете. Екипи от Велико Търново и Сливен се движат от две страни през преспите към селото, което се намира близо до старопланинския проход „Вратник”. Освен навяванията, по пътя има паднали дървета, нарушени са и  комуникациите.

Във Варна са изведени 9 човека от леки автомобили, затънали в кални локви по пътищата. Транспортирана е родилка от автомобил, закъсал в местността „Баир Баш”. Тя е настанена в болница. На много места в област Варна ТИР-ове са аварирали  и затрудняват движението. Причината е, че товарните автомобили са все още с летни гуми.

В област Бургас спасителите извозват граждани към болнични заведения за хемодиализа. В момента от община Руен, която е в бедствено положение, екип на ПБЗН изтегля линейка, в която има двама души за хемодиализа.

Изпратени са два екипа с тежка верижна техника към Рижки проход. Разчистват се пътищата към Малко Търново, Средец и Слънчев бряг. Изправят се и се изтеглят от канавките автомобили по пътя Варна – Бургас. В област Шумен екип на пожарната изтегля в момента автобус, заседнал между селата Писарево и Пет могили.

Транспортират се болни за хемодиализа към областния център. От местността ”Конака” в района на Рижки проход с верижна техника спасителите извеждат група шофьори на тежкотоварни автомобили до село Веселиново.

Във всички населени места, засегнати от бурята, продължава работата по отстраняване на  паднали дървета и големи клони. Днес само във Варна екипи на ОУПБЗН са отстранили над 30 прекършени дървета.

 

В областите Ямбол, Шумен, Бургас, Габрово, Велико Търново и Добрич са отстранени дървета в областните центрове и другите по-големи селища, за да се възстанови движението. Създава се организация, съвместно с пътните управления, за осигуряване на достъп до всички населени места, засегнати от снеговалежа и бурния вятър.

Без ток са 627 населени места в страната.

За овладяване на сложната обстановка, създадена от снеговалежите и бурния вятър, в ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” работи оперативен щаб, който координира работата на структурите на дирекцията в страната. Поддържа се непрекъснат контакт с Агенция „Пътна инфраструктура” за своевременна намеса при сигнали за бедстващи хора по пътищата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА