18 Октомври, 2011 17:33 965 0

Алексей Петров: Случващото се е „обида за нацията и интелекта й”

  • алексей петров

На 18 октомври т.г. кандидатите за президент и вицепрезидент Алексей Петров и Николай Георгиев се срещнаха с Вадим Жданович, ръководител на мисията на ОССЕ в България. Основна тема, обсъждана на срещата беше  избирателния процес, предизборната кампания и  нарушаването на конституционните права на гражданите и участниците в нея, съобщиха от пресцентъра на кандидатите за президент и вицепрезидент.

Алексей Петров и Николай Георгиев информираха мисията, че разполагат с безпрецедентни примери и доказателства за нарушения и готвени манипулации и ще подадат до ЦИК молба за експертиза на всички невалидни бюлетини с №12.  Екипът на кандидатите определят случващото се в тази предизборна кампания като „обида за нацията и интелекта й”. Липсата на дебат в обществените медии дискриминира българските граждани и нарушава конституционното им право на информираност.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           На избирателите се предлагат режисирани дебати в големите корпоративни медии, които се опитват да внушат предопределеност на избора. Възможностите за участие  и провеждане на предизборна кампания са неравнопоставени за партийните кандидатите и кандидатите, издигнати от гражданите – от инициативни комитети.

Вадим Жданович, увери кандидатите за президент и вицепрезидент Алексей Петров и Николай Георгиев, че получената информация ще бъде отразена в доклада, който мисията на ОССЕ ще подготви за избори 2011 в България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА