15 Септември, 2016 12:33 10 757 29

"Данък уикенд" влиза в сила

  • данък уикенд-
  • данък-
  • сила

Всички служебни вещи, които се използват и за лична употреба, ще бъдат облагани с 10 % данък

"Данък уикенд" влиза в сила - 1

Въвеждането на така наречения "данък уикенд" ще бъде факт. Всички служебни вещи, които се използват и за лична употреба, ще бъдат облагани с 10 % данък, реши окончателно днес Народното събрание.

С 10% "данък уикенд" ще се облагат служебните коли и мобилните телефони. Данъчната основа, върху която ще се изчислява ставката, е различна в зависимост от използваните вещи.

Фирмените активи ще бъдат в три групи - имоти, превозни средства и други. При колите работодателят сам ще решава, в зависимост от изминатите километри, доколко ще се ползват за лични нужди. Ще може и да се избере фиксирано разпределение за ползването 50% за служебни цели и 50% за лични.

В категорията "други", където попадат мобилните телефони и лаптопите, се приема, че се използват за лични и служебни цели, като при тях работодателят има право да отчита автоматично 20% като лично ползване.

„Данък уикенд“ ще влезе в сила със задна дата от 1-ви януари на тази година.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    1 0 Отговор
    Евала. тцтцтцтц
  • 2 Гост

    2 0 Отговор
    Предстой данък Въздух
  • 3 peter

    1 0 Отговор
    V BALHARIA SHTESI PLASHTAME DANAK CHE SME JIVI... OT TAQ BALHARIA BQGAM CA KADETO IDAE AMA SAMO V BULGARIA NEEEEEE

    Коментиран от #4

  • 4 бегай

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "peter":

    Като гледам нямаш завършен втори клас или не си българин, така че марш от тук....
  • 5 гост 2

    2 0 Отговор
    А как седи въпроса със служебните автомобили ползвани като лични от господата депутати????Държавата да си плати на самата себе си???

    Коментиран от #6

  • 6 тост

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост 2":

    Ние сме им работодател, следователно ние трябва да платим сметката :)))
  • 7 жиколо

    0 0 Отговор
    Но това е истински рекет? Инструмента ми е нужен и за работа все пак? Как да ги разгранича лична употреба и профессионална? Все пак трябва да ида и то нулиге нали? Това е лична работа. А останалото е профессионална. Вие какво, от глад ли сте умрели с вашите 50 бондака нетен доход? За нас не ви дреме, политически рекетьорчета, нали?
  • 8 антика

    0 0 Отговор
    Военни, нали щяфте да пазите България и нас, от врагове ве? Ето част от тях - най-опасните в света. Седнали на лапачка начело на Българиия и ръсят простотии и рекети. Вие сте на ход - изкарвате гаубиците, ако не са ви ги продали за скрап дженералс и тръгвате на лов за политици! Ако не знаете как, ще ви опиша но е твърде дълго за сайта...Мога да напиша книга и да я разучите? Но пък е твърде бавто тия ще ни довършат докато излезе. Албе застреляйте тия паразити - накратко и ясно! Ако не можете да стреляте кажете, но пък нали имате некъв Алпийски блатальон ходи по мисии да заралботва, тойт рябва все пак да може? И аз не мога да стрелям ама я ми постави депутат отпред и ще му нарисувам герба на България с картечница в топките. Дотолкова ги "харесвам и обичам" нашите "народни избранници" че бих им инкрустирал картината "Мона Лиза" върху носовете сс АК ако ми дадете. Нищо, че не мога уцели и камион на три метра от мен. Но тия ме мотивират като им прочета и чуя гадостите и сякаш ставам Силвестър Стоун от филма Роки. Вие сте на ход! Трасирайте ги с бойни и ще се пооправи малко България! Окей? Айде ве, стига сте тичали само за пари по мисии! То българи и България не остана заради вас.
  • 9 тошибиян

    0 0 Отговор
    не правете и не раждайте деца тук защото вашите деца ще хранят туморите на тея дето измислят рекет след рекет

    Коментиран от #11

  • 10 тошибиян

    0 0 Отговор
    ДА ИДВА ЕРДОГАН ПО ДОБРЕ ЩЕ ЖИВЕЕМ А БГ СА БЕЗВЕРНИЦИ..НАПАДНЕ ЛИ ЕРДОГАН ОТИВАМ ДА ПОМАГАМ НА ТУРЦИТЕ

    Коментиран от #12

  • 11 антика

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "тошибиян":

    Прав си! Затова и не се женя, чакам някой да се появи нормален военен и да застреля няколкостотин хиляди измекяри на власт! Но няма останал такъв. Жалко, ще си търся чужденка и ще сключа там брак.
  • 12 антика

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "тошибиян":

    Ердоган не може да въдвори справедливи закони. Но може да дооплеска нещата. Трябва да обявим приятелски война на САЩ! Да без оръжие. И това ще ядоса Хилъри или Тръмп или чичо Обама, те ще ипратят две дивизии морски пехотинци, даже няма ис амолетоносач, понеже знаят че тия Лапачи тук крадат парите и няма и за оръжие, ние ще ги посрещнем с хлаб шоколад чипс и Кока Кола и ще отидем заедно с тях да ловим политици. като ги изловим и затворим за да бъдат съдени от Специализиран съд...каквото и да е това мафиотско нещо, ще купонясаме с рейджърите в нощните барове и дискотеки. Това ще ни сближи виртуално и на стуринта ще пратим писмо до Обама, че се предаваме и искаме да ни помогнат във възстановяването на нашата мила родина, загубила войната! И ще му изпратим вагоон Своге Сушард - гонив е, от него качих 10 кила ...не мога да спра да се изкушавам.... После ще обявим страната по пътя на Евроатлантическите ценности, а не на мутроолигархическите ценности каквато е досега. това ще ни оправи, сигурен съм. После ще направим паметник на Незнайният Американски воин и на Президент освободител, ще пафнем чичо Обама отред с пелерина и извадил далекоглед и ще съградим правова и демократична репуфлика Бълхария - ке и променим името за всеки случай да не се оплескат пак нещата от тия лапачи в сянка. Ето така би станало добре.
  • 13 7777777

    0 0 Отговор
    Алчни гербери, чудят се откъде да вземат пари! Колко милиона ще влязат в бюджета от този данък-едва ли повече от десетина на година! Няма да вземат да оправят тази държава, да оправят кражбите в енергетиката, кражбите в обществените поръчки, кражбите в здравеопазването, рекета, мутрите, бежанците, те тръгнали с този тъп данък да кърпят бюджета! И кой е луд да го внася и как ще се докаже един актив в каква степен се използва за лични или фирмени нужди!
  • 14 Иво

    0 0 Отговор
    Много просто. Ще работим по 7 дни в седмицата и в почивните дни - на книга и ще ми вземат данък _(_
  • 15 Ами

    0 0 Отговор
    Гласувайте , на следващите избори. Сега се очаква и данък ходене по нужда .Ще се определя колко време е нуждата . Така ,че мислете колко ще се пънете в нужника .

    Коментиран от #21

  • 16 Ами

    0 0 Отговор
    Гласувайте , на следващите избори. Сега се очаква и данък ходене по нужда .Ще се определя колко време е нуждата . Така ,че мислете колко ще се пънете в нужника .
  • 17 Някой

    0 0 Отговор
    Боко тиквата да си събира багажа и да се маха.Само глупости от този пожарникар и подопечните му.
  • 18 данокплатец

    0 0 Отговор
    Първо ни обраха банките После ни обраха съдия изпълнителите сега и данъчните Да не говорим за администрацията между тия кръвопийци ИСКАМ РЕВОЛЮЦИЯ ДА ГИ ВИДЯ ТЕЗИ ПОЛИТИЦИ НА БЕСИЛОТО

    Коментиран от #20

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "данокплатец":

    Който иска революция да даде личен пример, белким и други го последват. Иначе само си драскаме по сайтовете и се заканваме виртуално, което си е празна работа. Ясно е, че в БГ тия дето са горе-долу добре няма да си сложат главата в торбата и да се жертват, може да го направят само хора, които няма какво да губят. Така че, ще се разчита на тях да направят нещо "по-различно". Ако народа беше единен и си отстояваше правата изобщо нямаше да се стигне до тук, но понеже вече няма морал и духовност единственото дето може да размърда хората за някаква борба е липсата на елементарни условия за съществуване, тоест да няма пари за ляб, за ток и вода. Което означава, че българина може да се вдигне само защото ножа е опрял до кокала, а не защото така е правилно, морално извисено, патриотично и т.н. Та призива е към тия хора дето вече няма какво да губят - действайте, свободата е на върха на копието(който няма копие и една здрава сопа ще свърши работа)
  • 21 прост

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Ами":

    Недей ги подсеща че ще го разделят на два, един за малка и един за гооооляма нужда!
  • 22 NO COMMENT

    0 0 Отговор
    ТЕЗИ ТРЯБВА ДА ГИ КАЧИМ НА БЕСИЛОТО ВЕРНО ВЕЧЕ, ДОКОГА БЪЛГАРИНО ЩЕ СИ ПЛАЩАШ БЕЗПЛАТНИТЕ НЕЩА ОТ СРЕДНОСТАТИСТИЧЕСКАТА ЗАПЛАТА ОТ 900 ЛВ , ДОКОГАААААААААААААААААА
  • 23 Грую

    0 0 Отговор
    Не може такова падение. първо избрахте да ви управляват пожарникари и полицаи, а сега направо искате да поканите манафите на управляват! Затова сме на този хал! Защото творите глупости. Законотворците на ГЕРБ пък сътвориха абсолютни дивотии. Когато усложняваш нормативния документ всъщност той става труден за прилагане. Изходът е прост и ясен нормативен документ и контрол по прилагането му. Преди да се натворят тези идиотщини и за ДДС-то и за данъка за личните вещи, купувани на името на предприятието си имаше текстове, които обаче работят само ако има контрол. Ако ще да напишат 1000 страници закони за каквото им дойде там на ум ако няма контрол по прилагането и санкции, които да бъдат прилагани бързо и ефективно, то няма никакъв смисъл. Народът го е рекъл "Като си пееш Пенке ле, кой ли те слуша?". И с дивотиите на ГЕРБ е същото.
  • 24 Мразя политици

    0 0 Отговор
    Чудят се как и с какво да изцедят хората тези народни изедници. Сега предполагат ще има и такса разходка, такса въздух и т. н.
  • 25 Мразя политици

    0 0 Отговор
    Чудят се как и с какво да изцедят хората тези народни изедници. Сега предполагат ще има и такса разходка, такса въздух и т. н.
  • 26 РОБ ГОЙ

    0 0 Отговор
    Я НЯКОЙ АНГЛОСАКСОНСКИ ГОЙ ДА ПРЕВЕДЕ ДУМАТА УИКЕНД МНОГО МОДЕРНИ СТАНАХТЕ ФРАНКОФОНИ ЗАБЛУДЕНИ....
  • 27 ужас

    0 0 Отговор
    3-peter ---- Петре бягай! Бързо!
  • 28 Plamenp59

    0 0 Отговор
    За нас у.,за депутатите по кутия кент.
  • 29 бат Слави

    0 0 Отговор
    Е, това вече е смешно. Как смятат да го следят изобщо?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове