Last news in Fakti

20 Октомври, 2011 16:04 4 919 1

16 души са в болница от катастрофата на "Попа" /обновена/

  • софия-
  • катастрофа-
  • "попа"-
  • маршрутка-
  • трамвай

Сред пострадалите има 3 деца

16 души са в болница от катастрофата на "Попа" /обновена/ - 1
Снимка БГНЕС

По първоначални данни 16 души са транспортирани в три болници след катастрофата между трамвай и маршрутка на "Попа" в столицата, съобщиха от Министерство на здравеопазването. Според МВР ранените са 15.

Седем линейки са пристигнали на станалата тежка катастрофа днес в центъра на София. Първата линейка е пристигнала на 4-та минута след постъпване на обаждането.

Сред пострадалите има 3 деца. В Пирогов са постъпили 12 души, от които 2-ма са в шокова зала. Двама души са хоспитализирани във ВМА, от които 1 е в шокова зала. Други двама пострадали са приети в УМБАЛ „Царица Йоана”. Смъртни случаи няма.

 В "Пирогов" най-тежко е състоянието на две жени - пешеходката Н.Д. на 34 г. и на пътничката в маршрутката С.Т. на 34 г. Н.Д. е с тежка травма на крака, а другата жена - с травма на главата, съобщават от Института за спешна медицинска помощ. И двете са оперирани по спешност. Има опасност за живота им.

Между останалите има три деца:момченце на 2 г. и две момчета на по 15 г.

До 18.00 часа за домашно лечение са освободени 4-ма пациенти. Жена на 60 г., момче на 19 г. и майка на 28 г.  с детенце на 2 г.

На лечение са приети Р.М. на 25 г. с фрактура на таза, Л.С. на 40 г. със счупена ключица.

На останалите 5 пострадали им предстои консултация с неврохирург. Състоянието им задоволително.

Според ВМА, три от пострадалите жени при катастрофата между маршрутка и трамвай в столицата са настанени в Клиника за спешна медицина на ВМА. Жените са в съзнание, контактни и адекватни, в момента се провеждат комплексни изследвания за установяване на травмите им.
            27-годишната Ц.Г.Г. е в по-тежко състояние с обилно кървяща рана на главата и съмнение за черепно-мозъчна травма. В.Ц.К. на 19 г. е с контузия в шийната област и леки охлузни рани. С.С.И. на 56 г. е с травма на главата и съмнение за мозъчно комоцио

Факти.бг припомня, че по първоначални данни трамвай № 10 е минал с голяма скорост на червено, не е спрял. Маршрутката е много лошо ударена. Тя се е завъртяла, при завъртането помита  пресичаща жена. Възможно е на трамвая да са отказали спирачките. Трамваят спира в последствие като удря  следващия трамвай № 12. Според официалната информация на МВР  катастрофата е между два трамвая, лек автомобил и маршрутка. Инцидентът  е станал малко след 14.00 часа днес на кръстовището на ул. „Граф Игнатиев” и бул. „Васил Левски”. Сигналът за инцидента бил подаден на тел. 112 и на местопроизшествието незабавно пристигнали екипи на пътна полиция, столичното Първо РУП и Бърза помощ.
Всички ранени са настанени в Института Пирогов и във ВМА. Три жени са приети в много тежко състояние, медицински екипи се борят за живота им.

На мястото на инцидента е извършен оглед. Експерти ще установяват причината за катастрофата.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    mnogo gadna rabota