Last news in Fakti

3 Ноември, 2011 16:56 1 274 0

Уволнена е ватманката, ударила маршрутката на Попа

  • трамвай-
  • попа
Уволнена е ватманката, ударила маршрутката на Попа - 1
Снимка: БГНЕС

Ватманката, която причини катастрофата на оживеното кръстовище Попа в София преди две седмици, е уволнена. Това съобщи заместник-кметът по транспорта в София Любомир Христов по БНР.

Инцидентът стана на кръстовището на бул. "Васил Левски" и ул. "Граф Игнатиев". Вината е на водача. Това, което се е видяло на камерите за видеонаблюдение в района е, че е говорила по мобилен телефон, докато е управлявала мотрисата.

Блзио 16 души пострадаха при тежката катастрофа, станала в центъра на столицата - на ул. "Граф Игнатиев" и бул. "Васил Левски". Трамвай №10, управляван от жена–ватман, се блъсна в маршрутка № 35. След удара маршрутката се завъртя и се удари в лек автомобил "Ауди", който бе спрял на червен светофар.

При този удар тежко пострада жена, която пресичала кръстовището на зелен светофар и се оказала между двете коли. Трамваят продължил да се движи и след удара, настигнал и се блъснал в друг трамвай №12, който се движел пред него.

В маршрутката имало около 10 души. Сред пострадалите бе и майка, която е била с бебето си. Според очевидци на инцидента, причината за катастрофата е трамвай №10, който карал с много висока скорост.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА