23 Октомври, 2011 11:28 908 0

Избирателна активност около 5%

  • избори 2011-
  • избирателна активност
Избирателна активност около 5% - 1
Снимка: БГНЕС

Избирателната активност към 9.15 часа във Варна е 4.75%. Към 10.00 часа в Ямбол са упражнили правото си на глас 5.74%, а в Бургас – 5.39%.

Най-рано в Ямбол гласуваха хората, за които днешния ден е работен – полицаи, медицински лица, шофьори, търговци. Активността е най-висока в 103 избирателна секция. Ямболци трябва да избират между 19 кандидати за кмет и 25 листи за съветници с общо 604 кандидати. До 10.00 часа там няма сигнали за нарушения.

За президент в Бургас до 10.00 часа са гласували 10 048 души, или 5.39% от имащите право на глас. За местни органи на властта своя вот са дали 183 672 гласоподаватели, което прави 5.44%. Подадени са две жалби, по които е извършена проверка и комисията ги счита за неоснователни. Първата е, че в секционна избирателна комисия двама членове имат родствена връзка. Тази нередност е отстранена още вчера. Другият сигнал е по повод това, че лице назначено като застъпник и притежаващо удостоверение, не е било допуснато до секцията. „Оказа се, че проблемът е бил в това да се удостовери от членовете на секционната комисия дали е нужно да има номер на секционната комисия. Не е нужно да има такъв, но не трябва да има повече от един застъпник от партия в съответната секция", обяснява Елка Стоянова, председател на ОИК- Бургас.

В ОИК-Варна са постъпили три жалби за нарушения в изборния ден, като при един от тях няма констатирани нарушения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА