Last news in Fakti

23 Октомври, 2011 17:37 858 0

143 обаждания , свързани с нарушения

  • софия-
  • избори 2011-
  • нарушения-
  • мвр-
  • коктейли

По всички сигнали се извършват своевременни проверки. Трафикът през граничните пунктове на страната продължава да бъде спокоен.

143 обаждания , свързани с нарушения - 1
Русе купуване на гласове /Снимка БГНЕС/

Пет на брой са новообразуваните досъдебни производства за нарушения на изборното право по чл. 167-169 г от НК. Те са на територията на областните дирекции София, Пловдив, Смолян, Тополовград и Ботевград., съобщиха от МВР Към 15.00 часа на днешния ден проверените сигнали, свързани с нарушаване на изборните права на гражданите са общо 100. В девет от случаите са съставени актове за административни нарушения, а изготвените и връчени по Закона за МВР протоколи са 27. Запазва се броят на съставените полицейски разпореждания във връзка със забраната за продажба на спиртни напитки в изборния ден и за засилване на вътрешноведомствения контрол над служебното оръжие – седем. 17 са случаите, при които органите на реда са оказали съдействие на секционните избирателни комисии.
До момента има информация за нарушения, свързани с изборната кампания, в Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Плевен, Русе, Разград, Силистра, София град и София област, Сливен и Ямбол. По случаите в областните дирекции се извършват своевременни проверки.
Жител на видинското с. Антимово ще остане в ареста за срок до 24 часа, след като счупил с крак изборна урна. Сигнал за инцидента бил подаден от телефона за спешни повиквания 112 в ОДМВР – Видин. Повредената урна е била сменена с нова и изборният ден е продължил нормално.
За отправени заплахи по телефона пък има задържан в Пловдив. Злонамереното обаждане било отправено към мъж от Пещера, съпруг на кандидат в настоящата кампания. За престъпление по чл.144 ал.3 от НК извършителят е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа.
Сигналите от граждани, свързани с нарушения, възпрепятстващи нормалното протичане на изборния процес, получени на откритата линия на МВР са общо 143.
Трафикът през граничните пунктове на страната продължава да бъде спокоен.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА