Last news in Fakti

10 Октомври, 2016 06:30 9 533 23

КАТ зове: Снимайте номера на шумните коли

  • преглед на печата

Преглед на печата

„Стандарт“: КАТ зове: Снимайте номера на шумните коли

Записвайте номерата на шумните мотори и автомобили и подавайте сигнали. За това апелира Пътна полиция, пише в. „Стандарт“. В последните 6 месеца глобените за нарушаване на нощното спокойствие водачи са над 200, съобщават за вестника от КАТ. За сравнение миналата година броят им в цялата страна е бил 137.

От началото на годината пътните полицаи в страната са участвали в над 20 операции за среднощен шум от автомобили и мотори. Заловените водачи на мотори и автомобили, издаващи силен шум, са 23. На 17 от тях са съставени актове, а на останалите – фишове.


„Монитор“: Цената на хляба няма да се повишава

Цената на хляба няма да се повишава, нито пък ще намалее, въпреки по-евтиното брашно, твърди в. „Монитор“. Според изпълнителния директор на „Добруджански хляб” АД, Енчо Малев, цитиран от вестника, тази стопанска година е изключително добра.

„Добра е и като качество на пшеницата, и като количество. Цената на хлебната пшеница е 270 – 280 лв. за тон, което е с 10 – 15 лв. по-малко от миналата година. Фуражната пшеница е под 260 лв. Цената на хляба се задържа. Въпреки че доставните цени са паднали някъде, ние не знаем крайната цена на търговеца“, твърди Малев.

Според него, българинът започна да се храни здравословно и да избира здравословен хляб. За съжаление, в България не се отглежда ръж, което е голям проблем за хлебозаводите. Затова ръжта се внася от Унгария, която пък е лидер в производството на тази зърнена култура.

 

„Труд“: Доматите поскъпнаха с 18%

Оранжерийните домати поскъпнаха с 18,2% през изминалата седмица и се търгуват по 1,75 лева за килограм на едро, показват данни на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ), цитирани от в. „Труд“.

От тази седмица по-високи са и цените на краставиците – с 8,3 на сто до 1,17 лв. за кило. Поскъпване има и при лука и чесъна, при които цените се увеличават съответно със 7,5% до 0,75 лв. за кг. и 8,8 на сто до 3,10 лв.

От зеленчуците поевтиняват зелето, картофите , тиквичките и патладжаните. Най-голямо понижение се отчита при зелето /-9,1% / и килограмът на едро се продава по 0,60 лв.

Сред основните хранителни продукти поевтиняване в рамките на от  1 до 5 стотинки има при олиото, яйцата, сиренето и маслото, отчита ДКСБТ. Повишение с 1,9%  има в цената на каймата до 4,74 лева за килограм, а пилешкото замразено месо се търгува по 3,84 лева за килограм на едро, което е поскъпване с 1,3%.

 

„Сега“: ЦИК разпредели 2 млн. лева на участниците в изборите

Около 2 милиона лева държавни пари ще раздаде Централната избирателна комисия (ЦИК) на участниците в президентските избори и в националния референдум на 6 ноември посредством т.нар. медийни пакети. Това показват сметките на в. "Сега". Изборният кодекс разпорежда, че всяка партия, коалиция и инициативен комитет, които не получават държавна субсидия, имат право на 40 хил. лв. от хазната, с които да подсигурят финансово предизборната си агитация.

За референдума ЦИК ще разпредели близо 700 000 лв. Тук са се класирали 6 малки и практически неизвестни партии - "Българска демократична общност", "Българска социалдемокрация - Евролевица", Балканска демократична лига", Българско национално обединение", "Движение за радикална промяна Българската пролет", "Християнсоциален съюз". Пари взимат и 10 инициативни комитета, сред които са тези на подкрепения от БСП Румен Радев, бившия премиер Пламен Орешарски и бизнесмена Николай Банев. Всички те ще получат медиен пакет в пълния му размер от 40 хил. лв. Частичен пакет ще получат коалициите "ПП Движение 21 - ПП НДСВ" (20 000 лв.) и "КАЛФИН-ПРЕЗИДЕНТ" (28 571 лв.), тъй като партиите на Татяна Дончева и Ивайло Калфин получават и държавна субсидия.

По-голямата част от парите - около 1.3 млн. лв., ще отидат за информационно-разяснителната кампания за националното допитване. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОСТенин

    1 0 Отговор
    Водача на М8463АР дали знае, че показват него, нея и автомобила на входа на Мърчево, на статия, от която се предполага, че снимката е на шумен автомобил? Факти.бг, да ги бяхте позамазали малко...

    Коментиран от #3

  • 2 xxx

    1 0 Отговор
    Ха, че то всяка бензинова (така де на газ Е36), Golf 2/3, Astra F са за глоби...
    Добре че застудя, че "донорите" спряха да си карат пистарките, че и те не се траят
  • 3 Кубадински

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГОСТенин":

    Абе ти немаш ли си работа днеска ? Или некое занимание !!??
    Мислиш че на водача на М8463АР някой ще навреди заради случайната снимка ? Прекарваш твърде много време със жените в семейството, излез ръзходи се...........
  • 4 Симо

    0 0 Отговор
    Аз предлагам да снимаме и пушилките !! То не се трае, все едно на въглища карат някой, и така с години си дандурка служебната таратайка, а шефа дреме му на к..а
  • 5 Morgoth

    0 0 Отговор
    Пълна идиотщина - и като кажеш на КАТ, че автомобила бил шумен с какво ще го докажеш? Как ще измерят децибелите за да го глобят?

    Коментиран от #10

  • 6 Gogo

    0 0 Отговор
    Тогава за какво ни е кат ако ние им вършим работата?
  • 7 Васичка Атанасова

    0 0 Отговор
    ще махаме спортния филтър
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Николай

    0 0 Отговор
    Нали всяка кола минава преглед,там трябва да се тества шума.Какво ще направят аз като я снимам?
  • 10 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Morgoth":

    може да го снимаш, после КАТ по регистрацията да го издири, замери и ако констатира, че е шумен, да му пише фиш. То добре така, но шума не убива, а скоростта и простотията на хората. Вчера една баба с мерцедес с 320 не дава мигач, кара по средата на двете ленти, внучетата й вътре в колата на таблото, без каквото и да е обезопасяване, минава покрай патрулката и заминава, а те дремят. КАТ не обръща внимание на важните неща, било то и да премине патрула до неправилно сряни коли. Защо няма пешеходни полицаи да виждат това, което аз виждам, но аз не мога да санкционирам, а само те могат? Те са вещо лице, ако те видят нарушение не им трябва снимка за доказателство и ще са много ефективни в ежедневните масови нарушения.
    Ала самите полицаи карат така, самите те си затъмняват стъклата отпред, нещо което е наказуемо. Как ще гонят нарушители като те самите са такива?
  • 11 Niko

    0 0 Отговор
    Ами за останалите малоумножо по пътя дето си правят каквото си искат със скъпи и не толкова скъпи автомобили? Да им даваме път и да си траем. На половината не трябва да карат повече от тротинетка.
  • 12 АманОтИнтриги

    0 2 Отговор
    Никого няма да снимам , защото не съм порта и доносник , какви са тези статии...да сме били снимали хората...не ми пречи шума в София , дразнят ме бежанците и некачествените пътища , ремонтирани за милиарди левове с нашите пари!!!!!!!! Винетка ли искате , един К.. мога да залепя на предното стъкло , да ви е ясно!
  • 13 Тошибиян

    0 1 Отговор
    Сега при демокрацията доносничеството е по силно изразено от тоталитаризма при Живков
  • 14 Бидона

    1 0 Отговор
    Най сетне полицията се появи на пътя! Къде бяха досега?
  • 15 Никога

    1 0 Отговор
    И защо ние гражданите да ги снимаме? НИЕ ли ще им вършим работата? Някой на нас ще плаща ли?
  • 16 YZFR6

    0 0 Отговор
    всичко е за пари.
  • 17 рес еоод

    0 0 Отговор
    това българите умреме да се цакаме един друг

    Коментиран от #18

  • 18 Емануел

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "рес еоод":

    Така беше построен комунизмът в БГ, половината народ работеше за правителството - ДС и др, всъщност контролираше другата половина, така се оформиха два полюса
  • 19 гост

    0 0 Отговор
    И как да го снимаме? Докато извадиш телефон, той ще е отпердашил! А от КАТ като сами си пускат шосейна регистрация на АТВ-та, на които никъде в нормална държава не се дава street licence?
  • 20 АманОтИнтриги2

    0 0 Отговор
    Коментара ми е пипан от модератор , но това не е проблем след като не е изтрит :) ...и какво излиза сега , че държавата иска от нас да се топим един друг , а тя да печели на наш гръб...шапка им свалям , хитро са го измислили , като всички си знаем манталитета ни и колко обичаме да си правим мръсно едни на други...обаче замислете се хора , пак ще бъдем скубани с актове и фишове , но вярвайте ми пътищата нито ще станат по тихи , нито по качествени !!! Тези пари ще бъдат откраднати от някой властимащ чичка :)
  • 21 БББ

    0 0 Отговор
    Автомобила минава и заминава, ама циганските музики(сватби, сюнети т.н.т.) дето реве цяла България к'во правим с тях?
  • 22 бай Пеш

    0 0 Отговор
    и като го снимам кооо обадих се преди години в полиция за пияндурници с коли които всяка вечер пият здраво и си трьгват с колите и милицията ми каза да си гледам работата и на тях изобщо не им дремело
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове