Last news in Fakti

24 Октомври, 2011 01:31 907 2

Кунева: Подкрепата за нас не е по команда (обновена)

  • кунева-
  • избори
Кунева: Подкрепата за нас не е по команда (обновена) - 1
Снимка: БГНЕС

Това е уникален политически опит за страната, това е начинът да се правят избори. Така независимият кандидат за президент Меглена Кунева описа участието си в изборите за следващ президент. В подкрепа на бившия еврокомисар гласуваха около половин милион души, за които тя заяви, че не са дали вота си по команда, предаде репортер на Факти.бг. „Тези половин милион гласа са на хора, които са решили сами, които знаят и могат, които са гръбнака на тази нация и ще ни държат изправени”, каза Кунева на официална пресконференция в НДК. Сред големите групи са жените и младите хора.

„Искам да бъда гласа на хората. Ще продължавам да бъда гласа на хората”, заяви класираната на трето място в президентския вот Кунева, която вярва, че подкрепата за нея ще се запази, но не отговори дали отново ще се яви на избори.

„Това, което отличава Меглена Кунева, е, че преждеговорищите говориха за гласове. Ние говорихме с хора. България заслужава Меглена Кунева и заслужа по-добър от избора, който й се признава следващата година”, коментира кандидатът за вицепрезидент Любомир Христов, визирайки номинациите на ГЕРБ и БСП Росен Плевнелиев и Ивайло Калфин, които отиват на балотаж следващата неделя.

Кампанията на двойката Кунева – Калфин е била 303 000 лева, събрани от дарения.

Меглена Кунева заяви, че няма как да призове хората, гласували за нея, да дадат гласа за друг на балотажа. „Те са граждани и могат сами да мислят и да взимат решения”, заяви тя, допълвайки позицията си, че не би подкрепила нито един от двамата. Аргументът й: „Не смятам, че трети мандат в президентската институция на БСП е полезен. Не смятам, че всички институции в ръцете на една партия е полезно за България. За това се кандидатирах”.

Кунева отрече с нея да са водени разговори да стане кандидат-президент на БСП. И допълни: „Най-различни неща са чуваха, включително кой ще ми избира вицепрезидент. Никой никога не ми е повлиял. Държа на формулата, която предложих и с която се явих на тези избори. Така е трудно, но е много истинско”.

„Не правя услуга на г-н Калфин. Не правя услуга на г-н Плевнелиев. Няма втори план”, отсече Кунева.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 една мишка

    0 0 Отговор
    значи в България има половин милион нормални мислещи хора. Защото съм сигурна само един интелигентен разумен човек би направил този избор. Жалко, много жалко
  • 2 Друга мишка-жалко, че не сме достатъчно

    0 0 Отговор
    За мишките и хората... даа, подкрепям те - наистина жалко... много жалко...