Last news in Fakti

25 Октомври, 2011 20:57 1 002 0

Кунева инвестирала 30 бона в кампанията

  • избори 2011-
  • кунева-
  • кадиев-
  • алексей петров

Алексей Петров и Георги Кадиев дали почти по толкова

Кунева инвестирала 30 бона в кампанията - 1
Снимка: БГНЕС

Меглена Кунева и Георги Кадиев са инвестирали десетки хиляди лева собствени средства в кампаниите си, става ясно от декларациите им за произхода на средствата, публикувани в Единния регистър по Изборния кодекс.

Меглена Кунева е инвестирала в собствената си кампания 30 000 лева от трудовите й възнаграждения. Някои от членовете на инициативния комитет, издигнал Кунева също са спонсорирали кампанията. Ралица Агайн - Гури, е дала 3000 лева собствени средства, Йонко Грозев е дал 10 000 лева от трудовите си доходи, а Даниел Вълчев е попълнил две декларации, че на 13 септември и 6 октомври е дарил по 5000 лева за кампанията.

Кандидатът за кмет на Варна Веселин Марешки е дал за собствената си кампания 9900 лева от разпределени дивиденти, а кандидатът за кмет на София Георги Кадиев е дарил на градския съвет на БСП - София 33 280 лева лични средства, дивидент от Кадиев Глобал ЕООД.

Според чл. 154 от Изборния кодекс, когато общият размер на дарението от едно физическо лице надхвърли 1000 лв., то представя декларация по образец за произход на дарените средства, като това важи и за кандидатите и членовете на инициативни комитети.

От декларацията на Алексей Петров става ясно, че той е инвестирал в собствената си кампания 29 000 лева негови лични доходи от нетрудови правоотношения и 9600 доходи от трудови правоотношения. Кандидатът му за вицепрезидент Николай Георгиев е извадил от джоба си 9500 лева, доходи от трудови правоотношения.


Информация на БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА