Last news in Fakti

24 Октомври, 2011 11:01 1 224 2

Социолози: Изходът на балотажа е неясен

  • избори 2011
Социолози: Изходът на балотажа е неясен - 1
Снимка: БГНЕС

Разликата между кандидат-президентите, които отиват на балотаж Росен Плевнелиев и Ивайло Калфин може да бъде стопена при повторния вот, но това по всяка вероятност ще е трудно. Около това становище се обединиха в предаването на бТВ „Тази сутрин” социолозите Юлий Павлов, Геновева Петрова и Кольо Колев.
Според Павлов разликата между двамата основни съперници за поста на държавния глава е в порядъка на между 350 000 и 400 000 гласа. 

„Половината от избирателите, дали вота си за Меглена Кулева няма да гласуват на втория тур, а другата половина ще гласуват в съотношение 3 към 1 в полза на Плевнелиев”, прогнозира социологът.

Кольо Колев обаче не се съгласи с очакванията на своя колега, обвиневайки го в спекулиране с „предопределеността” на избора. Според Колев на балотажа ще станем свидетели на битка със сравнително близки резултати. Социологът обяви своите прогнози от изхода на втория вот – 52% срещу 48% - без да конкретизира кои резултати за кой кандидат се отнасят.

„Плевнелиев е с една добра дистанция пред Калфин след първия тур и теоретично тя може да бъде преодоляна”, заяви от своя страна Геновева Петрова.

Тя подчерта обаче, че изходът от втория тур на изборите е неясен, тъй като не може да се каже с голяма вероятност кого ще подкрепят привържениците на Меглена Кунева. Причината е, че те са доста разнородни – десни, леви, центристи, т.е. няма гаранция как те ще реагират на балотажа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 буджаили

    0 0 Отговор
    Хора активизираите се имислете с главите си и гласуваите по съвест,защото иначе нищо добро нени чака.Гласуваите за наи досоиния Оставете партиите те не хранят обикновения човечец,които се чуди и се мае де ще му излезе края.
  • 2 костадин

    0 0 Отговор
    Тоя Кольо прогнозираше 36/33
    И не се засрами от лъжите си и пак прогнозира 52/48
    Колкото и пари да е взел все някога трябва да спре...