Last news in Fakti

19 Октомври, 2016 15:45 3 619 10

Страната ни е напълно разграден двор

  • страната ни-
  • напълно-
  • разграден двор-
  • игнат раденков
Страната ни е напълно разграден двор - 1

Игнат Раденков, един от големите строители на България за референдума пред "Шоуто на Слави":

Под прякото ми ръководство преди промяната са построени 5000 апартамента само във Варна, голям дял от общественото строителство в града и най-значимата сграда и сега хотел „Черно море” , голям дял в построяването на „Златни пясъци” и „Константин и Елена” , значими национални обекти като Ферибота с национален икономически ефект. За всичките тези резултати бях удостоен по онова време с "Герой на социалистическия труд" и съм утвърден единодушно за един от 100-те личности на отминалия век за траен принос на Варна и варненци. Но не ми се говори за миналото.След като се представи ето какво заяви Раденков:

"Страната ни е напълно разграден двор. Такова обезличаване на държавността, на институциите никога не е имало както сега по времето Борисов – Цацаров.

Окръжен военен съд във Варна в съдебен акт установява, че обществените поръчки за ремонта на военния хотел „Маяк” , както и фрегата и кухненските блокове умишлено отделени в трета поръчка 60% е присвоил феодала, който е спечелил манипулативно и трите поръчки. Във втората съдът установява 68%, а представете си в третата поръчка 82% от стойността, отделена за обекта, е присвоена, а предприемача трябва да извърши обществената поръчка с 18%.

Прави се преместване на двата коловоза на стара гара Варна. Стойността е 6,5 милиона лева. Единственото специализирано предприятие в България на жп е в село Тополите, което е само на 5 километра. Търгът се печели обаче от нашата поставена фирма Хидрострой, която слага обаче 3 милиона лева за посредничество, а 3,5 милиона лева остават на бившето военно поделение за изпълнение.

Детска градина „Морски свят” - представихме на прокуратурата натуралния акт, с който е продаден общински имот и доказваме по категоричен начин, че построената детска градина струва три пъти по-малко от продадения имот. И питаме – по тази схема се продадоха много знакови обекти в града. Защо не се продават на търг общинските имоти и не се построят три детски градини, вместо една?!

Четирдесет правителства са се сменили след Освобождението на България.  Всички те са множили и обогатявали общинската, държавната собственост, включително и военните имоти. Нито едно от тях до промяната не си е позволило да се разпорежда с държавните, общински и военните активи. А сега за жълти стотинки, за под 20 пъти под пазарната цена група престъпни безродници обсебиха държавните, общински и най-вече военните имоти.  Пример конкретен  - за 165 000 лева се продава военен имот, само след четири месеца същият имот се продава за 1 985 000 лева. Още при нотариуса се посочва на шестимата участвали в схемата да се преведе конкретната сума. В момента този имот е обявен за 6 240 000 лева. И когато проверихме другите участници в търга се оказа, че те не са участвали, че всичко това е проформа, а прокуратурата казва, че няма данни за извършено престъпление. По наши данни, защото работим в тази сфера, деактуваните и продадени имоти са на стойност над 4 милиарда лева. А ние нямаме средства да възстановим двата самолета и други държави ще ни охраняват въздушното пространство.

Удостоверявам, че нося отговорност за всичко казано до тук.

Единственото излизане от това положение е народът да осъзнае, че по Конституция той е суверена. Той трябва да упражни пряката си власт. И сега, когато се задава въпроса за референдума. И моят апел е  да излезем всички като един да гласуваме и покажем, че сме народ. Иначе държавата ни пред очите на всички ни си отива."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванов

    0 0 Отговор
    Всичко казано е вярно. До сега не е имало такова чудо. Никое правителство в историята не си е позволявало такова заграбване на държавна/наша-народна / собственост. За социализма казваха че сме били тоталитарна държава.Сега сме по-тоталитарна.
  • 2 и раев

    0 0 Отговор
    и тоз ли стана анализатор?бля-бля
    раденков оправи оградата за да заградиш двора

    Коментиран от #3

  • 3 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "и раев":

    Вие май не сте наясно, как при социализма можеш да получиш такова отличие. Сигурно не знаете и как се слагат 2 тухли на кръст. С такива хора като Вас, БЪЛГАРИЯ няма как да прогресира.
  • 4 бургазлия

    0 0 Отговор
    до И.раев.Не те познавам но тези които в продължение на двегодини изграждат Оградата и с всеки ден все по скъпа струва на нас данъкоплатците.Ако я бяха възложили на този човек досега да бяха забравили но някой има полза от това.
  • 5 Димитър

    0 0 Отговор
    Кое не е вярно в случая? Имахме заседание във фирмата и се договаряме да освободим Иванов, защото краде! Отклонява строителни материали и транспорт, за да си строи вилата. Интересното е, че свидетелите първоначално заявиха, а после се и подписаха, че лично са го видели и чули да плаща на шофьорите по някой лев на ръка, за да му метнат някой и друг курс. След седмица всички в един глас се надпреварват да отричат - единият бил с температура, другия някой го накарал да излъже. Иванов на книга е изряден.

    Дойде друг човек на работа на длъжност ръководител. И той видя, че има нещо нередно, и той се опитва да прекрати порочните практики. Ама всички в кюпа - едните крадат аедно, другите пък си затварят очите, за да ги държат на работа. Как да промениш нещо? И новият си замина!

    Друг пък ми разправя как рязали машините в държавен завод през нощта! Абе, чуваш, че се реже, виждаш как изнасят метала за скрап, познават ги и като звъниш насам-натам, за да прекратиш грабежа, се оказва, че няма нито кой в момента да провери така ли е, нито преди сутринта има кой да подпише заповед да се вземат мерки. Кой ще хванеш на сутринта?!Разбира се, че никой! Охраната мълчи и се прави, че нищо не става, а като им подметнеш, че ще провериш лично, вземат, че ти предложат на бърза ръка 50-100 лева да не ходиш.

    Това е България! Краде се брутално и нагло, като има направо отказ от правосъдие...
  • 6 ИВАНОВ

    0 0 Отговор
    ЗНАЕТЕ ЛИ ,ЧЕ ПО ВРЕМЕТО НА СИНЬОТО "УПРАВЛЕНИЕ",ТЪРГАШИ ОТ СОФИЯ С ПОДСТАВЕНИ ЛИЦА В БЯЛА ВАРНЕНСКО И СИНИЯ ТОГАВА КМЕТ ,ИЗВЪРШИХА СЛЕДНАТА ДАЛАВЕРА :
    ЗАКУПИХА СТОТИНА ДЕКАРА ЗЕМИ НЯКЪДЕ В СИЛИСТРЕНСКО ЗА ПО 50-60 СТОТИНКИ КВАДРАТА И ГИ ЗАМЕНИХА С ДЪРЖАВНА ЗЕМЯ НА ПЕТ МЕТРА ОТ ПЛАЖА МЕЖДУ ОБЗОР И БЯЛА. СЛЕД ТОВА ГИ ПРОДАДОХА ЗА ПО 105 ЕВРО КВАДРАТА. ТОГАВАШНИЯ МИНИСТЪР НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО ,МЕХМЕТ ДИКМЕ ,СЕ ИЗТЪПАНИ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА И КАЗА ,ЧЕ СДЕЛКАТА Е НАПЪЛНО ЗАКОННА.
    ДА , АМА НЯКОИ ХОРА ОЩЕ ЧАКАТ ДА БЪДАТ ОБЕЗВЪЗМЕЗДЕНИ С ДЪРЖАВНИ ЗЕМИ,ЗАЩОТО ТЕХНИТЕ НАСЛЕДСТВЕНИ ТАКИВА ИЗЧЕЗНАХА НЕЗНАЙНО КЪДЕ. МОЖЕ БИ В МОРЕТО.
    ПИТО ПЛАТЕНО -МИЛИОНЕРИ СЕ ПРЪКНАХА САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ,ДОКАТО ТРАЕ СДЕЛКАТА. ПРОКУРАТУРАТА СИ ТРАЕ.
  • 7 София възмутена

    0 0 Отговор
    След 1989 година на власт слагат само нагли организирани престъпници..
  • 8 Борисов е нагъл прахосник

    0 0 Отговор
    Обикалям България и се налага да искам срочно 20 литра бензин з а проучване на река Дунав.. Изнасят ми цяла лекция за това колко съм некадърен и ми препоръчват да играя за евро милиони догодина..
    Гледам табела наблизо "Ремонт на дограма и ламперия 2 850 000 лева/ремонта струва не повече от 0.015 милиона лева
  • 9 АМАН от Крадци на Власт

    0 0 Отговор
    Нагли крадци ограбиха БЪлгария с над 2 000 000 000 живи лева без да построят нищо на АЕЦ БЕЛЕНЕ.Обратно откраднаха реактор ,парогенератори и друго оборудване за над 1 000 000 000 евро..С това блокираха шанса да с е изгради 7 блок в Козлодуй само за около 1 милиард евра.
    Сега тъпите изграещи с международни мафиоти осъдиха София д аплати над 1 660 000 000 живи лев аограбени от народа.ХОП цените на ТОКА с поне 25 % по високи..
  • 10 бай тошо

    0 0 Отговор
    раденков стига си се възмущавал, ,щом мислиш че си много умен хващай мистрията и заграждай
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове