Last news in Fakti

4 Януари, 2017 13:38 3 053 10

Джамбазки: Гражданите трябва да могат да се самоотбраняват законно

  • ангел джамбазки-
  • оръжие-
  • чехия

Според него трябва да се разшири прага за неизбежна самоотбрана

„Категоричен съм, че е задължително и българското Народно събрание да обсъди и приеме отдавна предложения от нас законопроект, който предвижда промени в няколко закона. Единият е законът за МВР, другият е Наказателния кодекс, в който ние разглеждаме разширяването на пределите на неизбежната отбрана. Така гражданите ще имат възможност да се самоотбраняват законно и легално в повече случаи, когато бъдат нападнати от две и повече лица или когато бъдат нападнати в границите на всеки техен недвижим имот, а не само на жилището. Много от престъпленията, довели до смъртни случаи на самотни възрастни хора, са свързани с нападения от характер на битова престъпност.

Оказа се, че законодателството е най-рестриктивно в Германия и България. В тези страни е най-трудно да придобиеш законно оръжие за самоотбрана. Категорично за мен този правен ред трябва да бъде облекчен.“ Това заяви пред Факти.бг българският евродепутат Ангел Джамбазки.


Той коментира възможността Чехия да позволи използването на огнестрелно оръжие от граждани срещу терористи и вариантите за въвеждането на това в България.

Цялото интервю четете във Факти.бг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    17 1 Отговор
    Едно е да придобиеш оръжие за самоотбрана, а съвсем друго е да носиш отговорност при неговата употреба. У нас също може да си купиш оръжие, да минеш тестове и да го регистрираш, но ако го използваш за самоотбрана и изхода е фатален за нападателя, то със сигурност си подсъдим. Какъв е смисъла тогава да се браниш щом държавата ще те накаже след това? Решете този казус, драги политици, а не снабдяването и притежанието на оръжие. Премахнете условието за еднакво противодействие, защото не може нападателя да тръгне да те коли или да те млати с юмруци, а ти да не използваш пистолета си, понеже не е равно по сила противодействие и ще ти бъде повдигнато обвинение.
    Щом има взлом, насилствено влизане, то тогава трябва да имаш пълното право да се отбраниш, било то и срещу невъоръжен. И да го гръмнеш не трябва да си подсъдим, да разследват и установят случката - да, но не и да те съдят. Тогава ще има промяна, ако престъпника знае, че може да бъде разстрелян като куче при кражбата. Сега криминалните знаят, че дори и да ги хванат последствията са в пъти по-малки от плячката имат чувство за безнаказаност. Бият, грабят, колят и после нищо ефективно не следва.
  • 2 НИК

    17 1 Отговор
    БРАВО НА АНГЕЛ ДЖАМБАЗКИ!!!
    ШАПКА МУ СВАЛЯМ ЗА ТАЗИ МУ ТЕЗА И ЗАКОНОПРОЕКТ!!!
    ПРИ БРУТАЛНАТА И РАЗРАСТВАЩА СЕ ПРЕСТЪПНОСТ В БЪЛГАРИЯ ,ТОВА Е СУПЕР НАЛОЖИТЕЛНО ДА СЕ НАПРАВИ!!!!!!!
    АБСОЛЮТНО СПОДЕЛЯМ И ВСИЧКО КАЗАНО ОТ КОМЕНТАТОР №1
    ПРИЗОВАВАМ Г-Н ДЖАМБАЗКИ ДА НЕ СПИРА ДА ГОВОРИ ПО ТЕМАТА И ДА ДЕЙСТВА РЕШИТЕЛНО В ТАЗИ НАСОКА!!!!!!!!!!!!!
  • 3 Хасан

    4 9 Отговор
    В една правова държава, държавата е длъжна да осигури безопасност и сигурност на своите граждани!! Един евродепутат трябва да знае това.
  • 4 НИК

    12 1 Отговор
    ХАСАНСКИ....... , И АМЕРИКА СА ПРАВОВА ДЪРЖАВА И СЪДЕБНАТА ИМ СИСТЕМА РАБОТИ БРУТАЛНО ЕФЕКТИВНО, НО ОСНОВНИЯТ ИМ ПРИОРИТЕТ Е БИЛ И Е В МОМЕНТА, НАСЕЛЕНИЕТО ДА МОЖЕ ДА ЗАЩИТАВА ЖИВОТА И ИМУЩЕСТВОТО СИ С ОРЪЖИЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    И ТОВА ИМ Е ОСНОВЕН ЗАКОН В КОНСТИТУЦИЯТА ИМ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    КАПИШ?????
  • 5 НИК

    11 1 Отговор
    В ЕДИН НОЖАРСКИ ФОРУМ , ЕДИН МЪДЪР ЧОВЕК БЕШЕ КАЗАЛ ,ЧЕ "ОТ КАКТО МЪЖЕТЕ СВАЛИХА МЕЧОВЕТЕ ОТ КРЪСТА СИ, СВЕТЪТ ИЗП...РАСТЯ"!!!!!!!!!
  • 6 мъжкар

    3 2 Отговор
    Само искам да ви попитам всички вас преди има няма 35г в България защо не се налагаше никой да носи оръжие ААААА???Защо преди 35г нямаше агресия на пътя агресия над ученици побоища в дискотеки защо бе ???А можеше ли човек по ония времене да спи спокойно на отключена врата??Сега благодарение на вашите приятели от САЩ и тяхната политика щедро подкрепена от бившите комунисти в Бг вие уважаеми граждани ще се ограждате с решетки ще си пускате сотове и ще поглеждате през 10 мин през прозореца някой да не ви запали колата и ще спите с пистолет под възглавницата надявайки се ако се наложи употребата му вие да сте по-бързи и по точни от другия.Честита ви вече 27-ма година ДЕМОКРАЦИЯ.
  • 7 мъжкар

    3 1 Отговор
    Аз предлагам като ще се отбраняваме сами да закрием структурите на МВР така от техните заплати белким се отдели някой лев за пенсионерите и за майките дето вземат унизителните 35лв детски.
  • 8 Eugeni

    0 0 Отговор
    Категорично съм против да се разчита на индивидуалната самоотбрана. Нали се сещате, че дивата циганска сган, която сега се смята за безнаказана, ще унищожи човека, опитал се със собствени сили да се защитава. Работа на държавната власт е да се създадат условия за озаптяване на циганската напаст, като се започне от ликвидиране на циганския патос за плодене, мине се през ефикасни мерки и подходи за очовечаване на тази раса и се стигне до конкретни резултати в отделните населени места и квартали. За целта е необходима цялостна стратегия, която и в краткосрочен и в дългосрочен план да доведе до решаване на циганския въпрос.
  • 9 Един от вас

    1 0 Отговор
    Това момче е страхотен мъж.Браво!Винаги е бил много точен.
  • 10 Петрич

    0 0 Отговор
    Кой си има вкъщи оръжие и сега си е добре. А Щатите ме радват яко с техните закони.Можеш да си купиш и автомат там ,съвсем законно. А тука трябва да се отчитам пред Фатмагюлов,за това Какалака в гардероба на спалнята, и нека цигани или марсиянци да ми дойдат, ще ги целя за хедшот.Пък после да ме съдят, след 20 години вън, а не вече разложил се труп.Автомат+оптика =няма такъв кеф,а и +два пълнителя,облепени с тиксо един за друг.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове