Last news in Fakti

8 Ноември, 2011 09:12 877 0

Дончева: Не може да има симбиоза между БСП и Първанов

  • татяна дончева-
  • бсп-
  • движение 21-
  • избори

Поведението на партиите отчуждавало хората от политическия живот

БСП и Георги Първанов изпаднаха в сложни комбинации, от които няма как да излезнат и няма как отново между тях да се получи симбиоза, заяви пред Нова телевизия Татяна Дончева, председател на Движение 21 и бивш червен депутат, коментирайки хипотезата за завръщането на държавния глава в социалистическата партия след изтичането на мандата му. 

Според Дончева БСП има нужда от промяна, "върху БСП има една тапа, за което отпушване трябва да се търси начин, а не да се върти въпросът какво ще се случи с Георги Първанов или Сергей Станишев". Тя е категорична е, че нещата в БСП трябва да се поемат от симпатизантите на партията. 

 

Протестен вот срещу БСП на провелите се избори лидерът на Движение 21 не е видяла, но те не са положили никакви усилия да консолидират електората си. "Калфин и Данаилов се представиха добре на изборите, особено след включването на Данаилов, хората забелязаха кой е Ивайло Калфин", обясни Дончева.

Беше много безобразно организирането на първия тур на изборите, уточни лидерът на Движение 21, и ако аз бях на мястото на Сергей Станишев бих оспорила самите избори, не бих искала касиране, защото това е политически въпрос, който трябва да бъде разнесен в Европа.

Доста голям и разпръснат протестен вот показаха изборите, много голям контролиран вот, в който не са включени обезателно купените гласове, каза , пред Нова телевизия. Очевидно голяма част от продаващите гласа си смятат, че няма никакъв смисъл да гласуват и могат само да изкарат 20-30 лв. от тази работа, обясни тя.

Дончева смята, че поведението на политическите партии отчуждава хората от политическият живот, те смятат, че няма никакво значение кой ще ги управлява, защото всичко за тях е комбинации, и намразват като цяло политиката като дейност, затова гласуват на пук и на инат, а всъщност наказват себе си. „Акълът на хората ще дойде, защото всичко в този живот се наказва", категорична беше бившата червена депутатка.

 

 



Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА