Last news in Fakti

12 Ноември, 2011 13:26 1 095 3

Станишев: Ще бъдем с ДПС, докато са против ГЕРБ

  • станишев-
  • първанов-
  • бсп-
  • избори

Лидерът на БСП започна да стяга редиците на партията, намеквайки че няма да търпи

Станишев: Ще бъдем с ДПС, докато са против ГЕРБ - 1
Снимка: Архив/ БГНЕС

Лидерът на БСП Сергей Станишев заяви, че партията ще се бори за спечелване на парламентарните избори през 2013, които има реален шанс да спечели. Няма да допусна БСП да затъне в междуличностни проблеми и да пропусне този шанс.

Това заяви той по време на Националният съвет на БСП, който анализира резултатите от отминалите избори „2 в 1“.

Двойката Росен Плевнелиев - Маргарита Попова нямаше да спечели изборите, ако те бяха честни, заяви Станишев в началото на словото си пред разширеното заседание на Националния съвет на партията в София. Той повтори тезата, че изборните резултати вероятно са фалшифицирани на централно и местно равнище.

Ако изборите бяха честни, ние щяхме да сме победители в Смолян и Велико Търново, а ГЕРБ щяха да са губещи в Пловдив и Плевен, подчерта в същото време Станишев.

Ако изборите бяха честни, новият президент и вицепрезидент нямаше да се именуват Плевнелиев и Попова, каза още той.

ГЕРБ загуби моралния императив от пиедестала, от който управляваше, смята Станишев. Днес определено по-лошите са ГЕРБ, коментира Станишев.

Предстои сериозна преценка на коалиционната политика на партията, тъй като в рамките на местните избори БСП беше атакувана от свои досегашни партньори, изтъкна той. Не трябва да се срамуваме от подкрепата, която получихме за президентския балотаж от ДПС, заяви червеният лидер и допълни, че докато ДПС са против ГЕРБ, БСП не може да е против тях.

Не мисля, че в момента проблемът на БСП е Първанов или Станишев. Това заяви председателят на столичната организация на БСП и депутат от Коалиция за България Румен Овчаров.

БСП трябва да разшири и запази завоюваните позиции на тези избори. Това е задачата. Вредно и безсмислено е влизането в тази личностна схватка, допълни Овчаров. Според него партията има нужда от промяна, а въпросът за лидера се решава от нейните легитимни органи. Аз се радвам, че президентът Георги Първанов 2 години след като аз казах, че трябва да има промяна, също е стигнал до този извод, посочи Овчаров.

От своя страна депутатът от Коалиция за България Антон Кутев отбеляза, че няма къде другаде да се върне Георги Първанов, освен в БСП.

Аз мисля, че Първанов може да бъде полезен. Това кой ще ръководи партията, се определя от конгреса. Всеки може да се кандидатира. Ще видим какво ще се случи, но за мен мястото на Георги Първанов е било в БСП и ще бъде там. Всеки може да бъде номиниран, но въпросът е до каква степен партията има желание да продължи определена линия или да я промени, каза Кутев.

Според мен промяна в партията се направи през последните 4-5 години и този процес трябва да продължи. Трябват още хора на 30, 40 години, които вече имат достатъчно опит и трябва да се дава шанс на тези хора, каза още той. Кутев е на мнение, че младежката организация на БСП има нужда от подсилване.

Организационни проблеми на тези избори имаше в местните организации, на национално ниво се работеше добре, смята депутатът. Кутев е убеден, че коалиция на БСП с ГЕРБ е невъзможна.

Аз дори съм по-склонен да си мисля понякога за коалиция с други десни партии, но не и с ГЕРБ, призна депутатът. Той също като президентът Георги Първанов смята, че коалиционната форма, в която участва БСП би могла да се промени. Тази коалиционна форма е на 10 години и очевидно трябва да има осъвременяване, заяви Кутев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скарлет Монтани

    0 0 Отговор
    Мишкооооо доган над добре те оправя нали ;) за това си с него :D :D :D
  • 2 Георги Георгиев

    0 0 Отговор
    Смешник!
  • 3 Е.Т.

    0 0 Отговор
    Да те ръфат гладни кучета, дано! Да ти е. м. и смешника смешен!