30 Януари, 2017 13:35 4 492 30

Слави Трифонов ще си търси гражданските си права пред НС

  • слави трифонов-
  • граждански-
  • права-
  • нс-
  • референдум
Слави Трифонов ще си търси гражданските си права пред НС - 1

Толкова много красиви неща имаме като народ - музиката, природата, историята, таланта, децата... Излишно е да ги изброявам. Но има две неща, които си нямаме - справедливост и достойни личности, които да управляват държавата. Много тъжно, нали?! Това заяви Слави Трифонов в открито писмо.

Такава енергия покрай този референдум! Дали съм очаквал да е така? Не. Много мразя изненади, но тази беше толкова хубава. Три милиона и половина гласували. Изумително! И отсреща – цялата политическа класа. Избрани от хората и най-нагло застанали срещу тях. Нагли. Самозабравили се. Самодоволни. Отвратителни. Направих всичко, което предполагат и дават като възможност законът и моралът. Не като някакъв с поредните политически амбиции, а като един от многото. И между другото така се и чувствам. Един от многото.

Въпросната политическа клика, с различните си представители, заедно със слугинските им медии, в хор пееха, че това е мой политически проект. А сега в хор си траят, смятайки, че този референдум ще бъде забравен.

Е, няма как да стане. Защото е ужасно несправедливо, непочтено, долно и аз не мога да приема, че една шепа комплексирани некадърници ще се чувстват победители над собствения си народ.

И тъй като аз не мога да си позволя да бъда различен от това, което съм, като един от многото, с много гняв ще ви кажа следното:

Дами и господа политици,

вие не можете да пренебрегнете решението на собствения си суверен. Колкото и да сте безсрамни. Единственият ангажимент и задължение на следващия парламент е безусловно да приеме волята на народа, изразена на референдума:

- мажоритарен избор в два тура

- намаляване на партийната субсидия на един лев

- задължително гласуване на избори и референдуми.

След приемането на тези закони новото Народно събрание е длъжно да се разпусне, за да може народът да избере своите представители така, както пожела.

Затова ще направя следното:

Първо.

Давам на новия парламент две седмици от свикването му да започне конкретна работа по приемането на решенията на народа от референдума. Ако за две седмици вие не започнете работа по този въпрос, в началото на третата седмица аз ще дойда пред сградата на Народното събрание, за да си потърся гражданските права.

Второ.

Ако постъпите правилно и в този двуседмичен срок започнете работа по промяната на законите, съобразно решенията на референдума, след това ви давам два месеца да приемете новите закони. Два месеца е достатъчно време да прецизирате и приемете конкретните законодателни решения.

Ако след този срок, вие не сте ги приели и не сте ги превърнали в закон, а само сте симулирали работа, отново ще дойда пред сградата на Народното събрание, за да отвоювам гражданските си права.

Това ще направя сам.

Какво ще направят другите два милиона и половина, които мислят като мен, не знам.

Но знам, че “Съединението прави силата.”

За мен обратното броене вече започна.

Писмото е подписано със Слави Трифонов – един от многото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 onq

    17 7 Отговор
    Prizovi vsicki koito same glasuvali za referendoma da doidat sled tried sedmici ako nema razvitie
  • 3 Капитана

    12 29 Отговор
    Пак се започна с този Референдум.
    Направи си партия бе "Мен",тогава ще си проличи дали ще влезеш в политиката или ще си на опашката.Направи така,че изстрадалия български народ да ти повярва.Представи си целите и намеренията които смяташ да представиш и да направиш,направи така,че народа да ти повярвай и действай.Да съгласен съм с теб че трябва да има промяна за към нещо по добро и нека това нещо наистина да се случи и да се усети от хората.Обедини народа около себе си,стани лидер и направи това което трябва пък да става каквото ще,както обичаш да казваш.Покажи,че нещо трябва да се случи и премахни статуквото.Времето ще покаже дали начинанията ти ще успеят или просто ще се размият във времето както всичко останало.Пожелавам ти късмет и успех във политическите ти намерения,ако наистина имаш такива и нека за народа да има един по добър живот във тази държава.

    Коментиран от #7

  • 4 аз не съм там

    11 29 Отговор
    И това не е натиск? Не казвай, че ще си сам, защото писмото ти е тръба за "сбор"! Но тези, които ще те последват обикновено не гласуват. Работи си като шоумен, но не се изживявай като един от народа, защото не си!
  • 5 Azazel

    13 33 Отговор
    Този така и не може да приеме, че не са достатъчно хората, които са гласували "да" на безумния му референдум и депутатите нямат задължение да го приемат, а само да го разгледат... Мнозинството хора (сред които съм и аз) не гласувахме на референдума му, точно с идеята да не го подкрепим и да не му дадем легитимност. Тоест, трябва да зацепи (ама откъде толкова акъл...), че негласувалите, реално сме гласували с "не" и така сме много повече, от тези, които са гласували с "да". Вероятно се надява, че като изрече достатъчно пъти една лъжа, тя ще стане истина, но слава богу, в България има конституция и закони, и колкото и такива селендури, като него, да ги нямат за нищо, държавата се ръководи по тях, не по просташки телевизионни предавания.

    Коментиран от #27

  • 6 drug ot suverena

    37 7 Отговор
    Абсолютно право имам и аз, и моите граждански права са нарушени. Присъединявам се към Слави. Който се чувства по същия начин да заповяда. Защо да си прави партия Слави, и аз съм за тези промени както и хиляди хора. И аз ли да си правя партия, всеки един от милионите гласували ЗА и те ли да си правят партия. Каква е разликата, Слави говори като един гражданин, кое е трудното за разбиране. Статуквото не работи, не разбрахте ли? Навсякъде е корупция и кадруване. От селската община до Парламента. Боклука е много, не знам дали може да се изрине.
  • 7 Ясно

    25 6 Отговор

    До коментар #3 от "Капитана":

    Значи всеки гражданин, който иска да се спазят правата му трябва да си направи партия ли? Конкретно на този референдум със "ЗА" са гласували 2 милиона и половина и 3 милиона и половина човека като цяло от изчезващата ни нация. Е, да не са гласували покойници, иначе бройката щеше да е като при презитенските избори. Кога се е спирало с референдума, та пак да се започва? И ако не ни пука от това, че игнорират мнението ни тогава какво друго има значение?!

    Коментиран от #15

  • 8 нвпн

    12 29 Отговор
    Айде пак за тоя!
    Не стига другата тема дето 11 дена стои стикната горе, сега нова!
    Трябва и тази да се стикне че Слави е най-важния човек в България!
    А мен хич не ме интересува Слави, какво казал - какво направил и тн.
    Той не е фактор за нормалните хора а само за застаряващите чалгари!
  • 9 Аскер

    33 7 Отговор
    На българина каквото и да му се направи все ще намери нещо с което да го оплюе бил чалгар бил това и бил онова. Събудете се бе РАЯ такава вие сте свикнали да бъдете такива и продължавате в същия дух иначе на приказки всички патриоти и родолюбци и то все големи. Човекът е точен и ясен тези 240 престъпници трябва да се съобразят с това което е казал гражданинът с този референдум. Депутатите трябва да се намалят между 100-120 субсидиите трябва да се намалят в развити икономии като Германия например получават центове а ние тука щото сме по големи от тях чак 11 лева за получен глас. Мишоци сте
  • 10 Аскер

    30 6 Отговор
    Той не казва че иска партия, а иска гражданския вот да се зачете.
  • 11 внвннвн

    11 26 Отговор
    Темата за Слави Трифонов е пусната и веднага стикната / закачена най-горе на заглавна страница! Явно от редакцията на сайта искат да ни вменят че тази персона - Трифонов е много важна за българския народ и трябва да продължи да бъде дъвкана дни и седмици наред! Много по-важни теми остават някъде в историята но тази трябва да ни се набива в очите - отново и отново!

    Коментиран от #16

  • 12 НЕДКО

    19 2 Отговор
    Давай бе приятел! Ако чакаш тези да си режат клона дет седят и само гепят , значи.....много грешиш. Това са хора държавна ясла ,и имат намерение да се пенсионират там . А докато се пенсионират , ще разпределят държавната баница по между си . Нема леви , няма десни , след кръглата маса преди 27 години те се разбраха че ние сме наши но трябва да играеме под различни имена,демек партии. Едвали искат да се промени нещо, а само имитират. АРТИСТИ в роли. В коя европейска държава има 75 евро пенсия? АЗ МИСЛЯ ДА РЕГИСТРИРАМ ПЕНСИОНЕРСКА ПАРТИЯ през лятото. Сериозно ви казвам, ЗА ТОВА МИ КАЗВАТ ДЖЕНТЪЛМЕН .
  • 13 XYQ

    6 7 Отговор
    Ще Се Съберат сумати сган, ще пратят потерята срещу тях и ще ги размажат, кръв че ще се лее, ясно е!
  • 14 пешо от мала фуча

    9 23 Отговор
    нещо пак не мОа да схвана,що сака тоА чиляк?!
    нали имаме конституция,демек закон и според него
    рИфИрендума не фаща дИкиш,демек не стигат гласовете!
    е,що сака ощИ?
    ша праИ бунт,разправия демек!?
    ша плаши новите дИпутати?!
    акъл има ли тоА бре?!
    ми дай сИга всеки да не спазва закона,а?
    не мОЕ бре момче,не мОЕ!
  • 15 Любчо

    8 18 Отговор

    До коментар #7 от "Ясно":

    Два милиона не са цяла България .Има още милиони ,които не искат ш...ния референдум.Нали това е демокрацията?!?

    Коментиран от #17

  • 16 kaтюша

    6 12 Отговор

    До коментар #11 от "внвннвн":

    Темата е най-горе ,зашото е платено да е там. Няма случайни неща .
  • 17 кроко

    5 2 Отговор

    До коментар #15 от "Любчо":

    Любчо, искали, не искали, да са гласували! Аре носи поздрави на роднините и не се прави на тарикатче!
  • 18 Венков

    1 1 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=7iF-UFhjKO0
  • 19 гост

    2 4 Отговор
    Е ПА ТОА
  • 20 аяао

    4 5 Отговор
    То е платено - темата е платена и затова като напишеш реално как стоят нещата с плешивия и започват да валят минуси :)
    Платено е и да се хакат минуси явно!
    Лошото е че сайта е трябвало да обрули дългия повечко понеже той не е като да няма! За него е лесно да купи и половин България - защото е пълно с продажници дето не си знаят цената и интереса!
    Айде сега продължете с минусите и чакайте плащане от дългия!
  • 21 ХойБай

    3 0 Отговор
    Дрън дрън дрън.. славитрифоновщина! Без сопа и камъне по главите говедата в парларе-мента НЕМА ДА СТАНЕ! Само народеца ще отлага и чака още Видьовден!
  • 22 Конфуций

    4 1 Отговор
    Проблема на България не е броя на партиите, една партия повече (на Слави) или помалко няма да промени с нищо създалата се ситуация. Проблемът на България е гражданското общество. Гражданското общество е една от от най важните съставни части на демокрацията, то балансира интересите на народа и власт имащите (които и да са те), съставка, която все още липсва в милата ни родина. Без гражданско общество можем да си играем на избори още сто години резултатът ще е същият.
    Ето защо Слави заслужава най големите адмирации за изразената позиция, след време ще бъде оценен и ще влезе в историята, като основоположник на Гражданското общество в България.

    Коментиран от #23

  • 23 АНТИКОМУНИСТ

    5 1 Отговор

    До коментар #22 от "Конфуций":

    Е , чак па толкова да го възхваляваш Слави , не бива . Но иначе и аз съм гласувал със "ЗА" на референдума и го подкрепям напълно . Тук разни платени червени трулове , пишещи под най-различни имена , се опитват да внушават разни глупости , само и само някой от гласувалите да клъвне и да промени позицията си . Та нали идват избори . Няма да им се получи !!!
    Пак казвам , аз съм гласувал със "ДА" на референдума , което не означава , че харесвам Слави !!!
  • 24 Win95

    2 4 Отговор
    Г-н Трифинов нещо много взе да бърка милионите гласове - къде са два и половина милиона, къде са три и половина... много ракия трябва да се изпие, за да се обърка така бройката.
    А сега сериозно - хубав, лош - референдума го пишете умрял! Такава е действителността - очевидно народната воля, изразена цивилизовано само с правото на глас не е достатъчна сила, за да промени статуквото.
  • 25 Капитана

    1 7 Отговор
    Според конституцията Референдумът е НЕВАЛИДЕН.
    Стига са се писали глупости,щом не е достигнат нужния брой гласове този референдум е невалиден и нито трябва да се разглежда,обсъжда и въобще да не се приема.Просто такава е волята на СУВЕРЕНА за този референдум,ако хората са искали да го приемат референдума те щеха да гласуват за него,но явно има доста хора които не искат това да се случи и не са гласували по посочените точки на референдума.Всичко е просто и ясно: Няма необходимият брой гласове и това прави референдума недействителен.

    Коментиран от #26

  • 26 Реалист

    4 1 Отговор

    До коментар #25 от "Капитана":

    Капитане ти нормален ли си? Как 2,5млн.гласоподаватели не са фактор. При положение че президента е избран с много помалко гласове. Какво значи недействителен при положение, че са гласували 3,5 м.лн от имащите право на глас и поради предварително нагласени трикове от избирателната комисия бяха заблудени над 200 000 граждани да пуснат недействителни бюлетини. Ако бяхме нормално общество още тогава трябваше да се сложат всички виновни на място.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Иван

    3 2 Отговор
    Аз ще съм до Слави . От прадядо ми имам една кавалерийска сабя която е служила на времето на България . Сега ще я наточа и пак ще служи на България и на българския народ . И няма да я спрат нито тъпи еничерски ченгета , нито агенти , нито партийни кадри . Никой не е по голям от народа , всичко е от народа и за народа .
  • 29 Той

    2 2 Отговор
    СЛАВИ С ТЕБ СЪМ
  • 30 Той

    1 2 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=7iF-UFhjKO0
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове