Last news in Fakti

11 Февруари, 2017 06:30 1 275 1

Посолството на САЩ: Не се спират студентските бригади

  • посолство сащ-
  • студетски бригади-
  • преглед на печата

Посланик Ерик Рубин връчи визите на Георги Христов, Васко Георгиев, Зорница Стефанова и Антонио Каменов . На четиримата младежи остава да стегнат куфарите и да се насладят на поредното лятно приключение, съобщи в. "24 часа".

Летните бригади за работа и пътуване в САЩ остават и няма опасност програмата да отпадне, увери Кейт Макгиър, генерален консул в посолството на САЩ в България.

Съмнения за това се появиха след избора на президента Доналд Тръмп, който заяви, че ще води активна политика срещу имигрантите и не одобрява бригадите.

Стандарт: КЕВР се събуди

КЕВР назначи извънредна проверка в „Топлофикация София" заради аварията, която предизвика криза в шест квартала на столицата. Председателят Иван Иванов иска да да се установи дали са налице нарушения на издадената на дружеството лицензия за пренос на топлинна енергия, както и на лицензията за дейността производство на електрическа и топлинна енергия.

При установени нарушения на лицензионните задължения от страна на дружеството, КЕВР ще предприеме предвидените в Закона за енергетиката административно-наказателни и принудителни административни мерки.

Сега: Търговец на платове обжалва регистрацията на "Движение Да, България"

Нова жалба е постъпила срещу партията на бившия правосъден министър Христо Иванов "Движение Да, България", като този път тя е насочена срещу името на коалицията, в която влизат още "Зелените" и ДЕОС. За това съобщи във "Фейсбук" шефът на партийния щаб Антоанета Цонева.
"Нова жалба. Сега се обжалва решението на ЦИК от търговец на килими, който е искал да регистрира търговската марка "Движение Да България" в патентното ведомство и сега настоява за заличаването на регистрацията ни пред ВАС. Наистина не си дават сметка с какви хора си имат работа", коментира Цонева.
По информация на "Дневник" жалбата е от човек с име Метин Деда, който претендира, че през декември миналата година се е опитал да регистрира търговска марка с името "Движение Да, България". Фирмата му се занимава с търговия на платове. Проверка в Търговския регистър показа, че Метин Деда е управител на фирма "Арма - Да България" ЕООД, чието седалище е в Хасково.

Дума: Съдът спря скандалните критерии на НЗОК за лечение на хепатит С

Тричленен състав на ВАС, председателстван от Ваня Анчева, на закрито заседание, спря действието на Изискванията на НЗОК при лечение на хроничен вирусен С хепатит при болни над 18-годишна възраст в извънболнична помощ. Това става ясно от определението на съдебния състав, публикувано на сайта на ВАС. До приключване на производството по делото с влязъл в сила съдебен акт, изискванията на НЗОК, приети от Надзорния съвет на 20 декември 2016 г., утвърдени от управителя на НЗОК и влезли в сила в от 16 януари т.г.
Както ДУМА писа, в средата на януари жалбата в съда бе внесена от сдружение "ХепАктив".

Монитор: "Булгаргаз" прогнозира с една трета по-скъпо синьо гориво

Държавният доставчик "Булгаргаз" прогнозира поскъпване на синьото гориво с 32.44 на сто от 1 април 2017 г., съобщиха от дружеството.

Резкият ръст на цената се налага заради определените от енергийния регулатор тарифи от 1 януари, които са по-ниски от тази, на които дружеството купува суровината от "Газпром". Освен това за второто тримесечие руснаците предвижда повишаване на цената заради по-скъпия долар и по-високите котировки на петрола. Цената на природния газ се изчислява основно на международните котировки на нефта за определен период от време.

Според изчисленията на "Булгаргаз", от 1 април цената на продавания от нея природен газ трябва да е 371.10 лв. за 1000 куб. м като в нея не се включват таксите за пренос, акциз и ДДС. Това е увеличение с 90.89 лв или 32.44 % спрямо прилаганата в момента тарифа.

В края на декември Комисията за енергийно и водно регулиране определи повишаване на цената на газа с 4.65 на сто, което бе значително под исканото от "Булгаргаз" поскъпване над 13 процента.

Труд: ГЕРБ поиска Велико народно събрание

Свикване на Велико народно събрание и изработване на нова конституция. От партията на Бойко Борисов предлагат да отпадне депутатският имунитет. Целта е да се гарантира равенство пред закона на всички български граждани. Това е записано в предизборната програма на ГЕРБ.

Документът е отворен, а в следващите 10 дни предстои публичното му обсъждане.

Граждани и експерти могат да правят предложения, поясниха от партията на Бойко Борисов. Програмата на ГЕРБ е 50 страници и обхваща всички секторни политики – външна, регионална , социална, обществен ред и сигурност, финанси, управление на средствата от ЕС, отбрана, правосъдие, образование и наука, здравеопазване, култура, околна среда, земеделие, транспорт, икономика, енергетика, туризъм и спорт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 TestamenT

    2 0 Отговор
    А защо неможе като не си студент да заминеш за същата тая работа в САЩ.На бригада с други хора които не са студенти които просто искат да видят свят и да саберат някой лев с работа.Нещо не е наред не мислите ли.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове