Last news in Fakti

21 Ноември, 2011 11:37 2 428 0

„Жалейка-жепейка“ в памет на БДЖ

  • бдж-
  • протест-
  • железничари

Съюзът на комунистите и движение „Че Гевара“ в подкрепа на железничарите

„Жалейка-жепейка“ в памет на БДЖ спретнаха от Комунистическо движение "Че Гевара" и Съюза на комунистите в България. Организациите разпространиха призив до българските граждани, в който се обявяват за подкрепа на националната стачка на железничарите, започваща на 24 ноември.

В некролога се отбелязва, че железниците дълги години са били гръбнакът на родния транспорт, но са издъхнали благодарение на „капиталистическата система, престъпните парламентарни партии, криминалните приватизатори и алчността на олигархията“.

„Призоваваме Вас - най-активните и събудени българи - да дадем решителен отпор на алчните грабители на общонародната ни собственост. Присъединете се към апела ни за солидарност с работниците в БДЖ. Свържете се със стачниците и застенете рамо до рамо в битката за справедливост”, призовават комунистите в специална декларация до медиите.

„Разпространете нашата "Жепейка“! Облепете с нея всички гари, спирки, подлези, надлези, молове, входове, стени... Обединени – не можем да бъдем победени“, завършват декларацията си комунистите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА