Last news in Fakti

16 Ноември, 2011 15:57 1 042 0

Велчев иска уволнение на окръжния прокурор на Хасково

  • борис велчев-
  • хасково-
  • иван ванчев

ВСС ще решава дали да образува дисциплинарно производство

Главният прокурор Борис Велчев е внесъл предложение за налагане на дисциплинарно наказание „уволнение“ на окръжния прокурор на Хасково Иван Ванчев, научи Факти.бг. Информацията беше потвърдена от говорителя на главния прокурор Стелияна Кожухарова.

Кожухарова обаче отказа да съобщи какви са мотивите за искането на Борис Велчев. „Конкретно за какво става въпрос не можем да кажем. Според чл. 312, алинея 3 от Закона за съдебната власт, до влизане в сила на решението, не могат да се огласява факти, данни, свързани с дисциплинарното производство“, заяви тя.
ВСС ще прецени дали ще образува производство. Очаква се това да стане на утрешното заседание на Съвета.

Иван Ванчев бе избран от ВСС за административен ръководител на Хасковската окръжна прокуратура през лятото на 2009 година. Това е неговият втори мандат. Тогава той спечели надпреварата с Петър Мидов и Светлозар Костов, който пък наскоро бе избран за административен ръководител на Специализираната прокуратура.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА