Last news in Fakti

8 Декември, 2011 12:34 1 419 3

Почина бившият шеф на Хасковския окръжен съд

  • росен русев-
  • хасково

Бившият председател на Хасковския окръжен съд Росен Русев, който бе разследван за злоупотреби със служебното си положение, е починал снощи. Причината за смъртта на 47-годишния магистрат е сърдечносъдов проблем.

Вчера той е бил транспортиран по спешност в пловдивска болница, тъй като му прилошало на работното място. Лекарите обаче не успели да го спасят.

Росен Русев беше единственият кандидат за шеф на Апелативния специализиран наказателен съд. Заради съпротива от колеги обаче по-късно магистратът се оттегли от конкурса.

Едновременно с това Русев се бе кандидатирал за пореден мандат за председател на Окръжен съд-Хасково. Висшият съдебен съвет отложи избора, след като стана ясно, че срещу него е започналата проверка от Върховна касационна прокуратура.

Той бе обвинен, че е излизал 7 пъти от страната, без да е в отпуск или командировка, в периода септември 2007 г. - декември 2009 г., като дори е ползвал служебната си кола и е навъртял 1700 километра.
Седмица по-късно ВСС отстрани Русев от поста председател на Окръжен съд-Хасково заради разследването за злоупотреба със служебното положение.

Русев бе и председател на съдебния състав, който разглеждаше делото срещу кмета Георги Иванов по случая с БИЛЛА. След множество отлагания процесът бе пред финал, но след смъртта на съдията ще трябва да започне отначало с друг съдебен състав.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 съдия

    0 0 Отговор
    така е-много далавери-много пари-много пържоли-много килца-много охолен живот-и току-виж-много бързо дошло и лошото...
  • 2 Нено

    0 0 Отговор
    Хора, как ще работи сега съдът без шеф, леле-мале
  • 3 Сендо Благовестов

    0 0 Отговор
    Абе, човече, защо коментираш тази новина след 8 години, а?