Last news in Fakti

21 Ноември, 2011 09:45 659 0

„Топъл обяд в училище” – кампания на Червения кръст

  • топъл обяд-
  • училище-
  • силви вартан-
  • бпц-
  • бчк-
  • червен кръст

Православната църква и Силви Вартан подкрепят каузата

Със света литургия за здравето на българските деца в Деня на християнското семейство - 21 ноември 2011г. (понеделник), от 10 часа в православния храм „Света Неделя” ще започне националната кампания на Българския червен кръст /БЧК/ „Топъл обяд в училище за нуждаещи се български деца”., съобщиха от организацията.


В още седем столични храма („Св. Александър Невски”, „Св. София”, „Св. Параскева”, „Св. Петка”, „Св. Георги”, „Свети Седмочисленици”, „Св. Троица”) , както и в църквите в страната доброволците на БЧК ще набират средства за програмата „Топъл обяд” в помощ на деца в неравностойно положение.

Кампанията ще продължи до 25 декември. Основната цел е да се подпомогне физическото развитие на сираци, безпризорни, деца на самотни родители, да се намали заболеваемостта им и чрез топлия обяд да се върнат тези деца в училище.

Благородната инициатива на БЧК е подкрепена от Българската православна църква, лично от патриарх Максим, от световно известната актриса и певица от български произход Силви Вартан и Партньорската мрежа за благотворителност на БЧК.

Всеки може да подкрепи хуманното дело чрез SMS на номер 1255, онлайн дарение на интернет страницата на БЧК, в мобилните касички на организацията и по банков път, призовават от Червения кръст.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА