Last news in Fakti

28 Март, 2017 08:26 4 470 18

Социолози: Има само един възможен вариант за правителство

ДПС за момента няма как да бъде партньор на някоя от политическите партии. Патриотите от друга страна няма да приемат да участват в управление с тях така или иначе. Това заяви в "Здравей, България" социологът Кольо Колев.

"Има едно единствено решение към момента и това е коалиция между ГЕРБ и Патриотите, независимо дали Марешки ще е в нея за пълнеж. Без Патриотите не може да се направи нищо", добави той. В студиото бе и социологът Димитър Ганев.

"Политически възможен е само един вариант - дясноцентристко управление на ГЕРБ с Патриотите. Патриотите очакваха по-силен резултат. Силният резултат на ГЕРБ обаче ги вкарва в положение, в което трябва да се съобразяват с наложените от ГЕРБ критерии", смята той.

"Все пак цената на Патриотите е огромна. В тях е ключа дали изобщо ще има правителство. Валери Симеонов казва, че може да играе и с БСП, защото Патриотите разбират, че, ако се приеме мажоритарния вот, то ще последват нови избори и това е смърт за тяхната партия", заяви Колев и добави: "Все пак обаче няма как да съставят правителство с БСП, защото мандатите им недостигат."

"Патриотите ще бъдат в слаба позиция, ако откажат правителство, защото тогава те ще бъдат виновниците за едни нови избори. Това е много лош старт за тях. Ще предизвикат криза, а уж казват, че искат да се борят за стабилността на тази държава. При такава ситуация ГЕРБ ще вземе бонус гласове, защото хората не искат нови избори и ще им дадат повече власт, за да направят правителство без коалиционни партньори", заяви Ганев.

"Ако се стигне до крайност, БСП ще играят играта и ще направят с ГЕРБ правителство на националното единение, за да няма предсрочни избори и не са те виновниците. Тази оферта за много хора звучи доста разумно", каза Колев.

"Има един възможен вариант, отново казвам, само ГЕРБ и Патриотите. Няма как да има правителство на националното единение. Това е политическо самоубийство за двете най-големи партии", заяви Ганев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Богдан

    23 16 Отговор
    Слава богу че народа не даде повече гласове на социалистите които щяха да раздадат бюджета на местните дерибеи и мутрички както правят всеки път на власт

    Коментиран от #4

  • 2 Мишо

    17 11 Отговор
    ЕЙ , СТИГА С ТИЯ ... ПИСНА НИ ОТ ЧЕРВЕН КОЛЬО И ЧЕРВЕН КЪНЧО СТОЙЧЕВЦИ...СТИГА С ТИЯ ФАЛШИВИ ПРОГНОЗИ .... БКП / БСП ВОДЕШЕ С 2 , 3 % И ПОВЕЧЕ ПЪК НАКРАЯ ЛАПНАХА МАРУЛИТЕ И СЕГА ЩЕ ЛОВЯТ ГОРАТА . СТИГА С ТОЯ КЪНЧО ... ЗНАЕМ ЗА ОНИЯ 103 МИЛИОНА ЕВРО И 1000 ДКА ТЕРЕН БЕЗ ПАРИ НА МОРСКИЯТ БРЯГ ДО БАЛЧИК ЗА ДА ПЕЕ ЗА БКП .... СТИГА С ТОЯ ...
  • 3 Антей

    7 7 Отговор
    Големи сте "умници" коментаторите. Страшен аналитичен ум......... :) :) :)
  • 4 кроко

    12 10 Отговор

    До коментар #1 от "Богдан":

    А тиквата и групировката му да не би да правят нещо различно? Зетя на Делян Добрев лапкал над полвината поръчки за саниране. т.е. над милиард. С какво е по-различен тиквата по отношение на краденето? Аз ще ти кажа с какво: БСП поне не изнудват и не рекетират!

    Коментиран от #5, #12

  • 5 Банкя

    3 11 Отговор

    До коментар #4 от "кроко":

    Охооо,нагльо,пак ли почна да лаеш,много бързо ви минава на комунягите!Ама има една стара приказка"бит и е...н насита нямат".Лай сега колкото искаш,изборите показаха кой,колко е крадец.

    Коментиран от #6

  • 6 кроко

    8 2 Отговор

    До коментар #5 от "Банкя":

    Е, така, е, уча се от вашия лидер, той е много примерен комунист!
  • 7 681

    11 2 Отговор
    Защо се спори не разбирам.... Комуняги, демократи.... Т.н. Не разбрахте ли, че влязоха петте пръсти на една и съща ръка. Наистина ли не ви е ясно??? Жалко за вас. Няма леви, няма десни. За съжаление българското го няма никъде в политиката ни.
  • 8 БАЙ МИЛЕ

    12 3 Отговор
    ВСИЧКИ ГЕРБЕРИ СА ДЕЦА И ВНУЦИ НА ТЕЗИ ОТ БКП/БСП....КАКВО ТОЛКОВА СЕ ПЛЮНЧИТЕ.....ПРЕМЕНИЛ СЕ ИЛИЯ....ПОГЛЕДНАЛ СЕ ..ПАК В ТИЯ......МЕНЕ АКО ПИТАШ БАЙ ИРЕЧЕК...И ЕДНИТЕ И ДРУГИТЕ СА МАСКАРИ......КАЗАЛ ГО Е АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ ЩАСТЛИВЕЦА ПРЕДИ 100 ГОДИНИ......НИЩО НЕ СЕ Е ПРОМЕНИЛО ОТ ТОГАВА......
  • 9 Киро

    8 2 Отговор
    Приемайте каквото поиска народа - Мажоритарен вот и си подавайте оставките!

    Явно е, че при тази система всички сте изчерпани, със старите кадри (к..ви) и нищо смислено не можете да направите, освен да крадете!

    Една коалиция даже не можете да направите, приемайте поисканото от народа на Референдум и изчезвайте!
  • 10 Morgoth

    7 0 Отговор
    Вариантите са два:
    1. ГЕРБ + Патриотите + Марешки - тук Марешки не е пълнеж, той е задължителен компонент защото патриотите за 3 броя и са силно ненадеждни. Важно е ако на един от тях по някое време му щукне да се скара с останалите това да не свали правителството.
    2. ГЕРБ сами, като неофициално са подкрепени и от Патриотите и от ДПС, като тук Марешки вече наистина е само пълнеж. Това е вариант който освобождава ГЕРБ от проблеми с Европа заради патриотите и от вътрешни проблеми заради ДПС. Неофициалната подкрепа на двете партии би била приемлива за всички. А цената е ясна - далавера, държавни поръчки и ниски позиции по общините.

    Невърможните варианти:
    1. Патриотите да се откажат от правителство и да ходят на избори. Ако го направят са пътници и те го знаят. Първо хората ще ги обвинят за изборите и второ десните ще се обединят и ще влязат, което ще разкара патриотите от удобната позиция да не може да се състави кабинет без тях.
    2. Патриотите да направят правителство с БСП и Марешки. При подобна ситуация ГЕРБ излиза на улицата заедно със Слави и следват мажоритарни избори на които патриотите са от големите губещи.

    Коментиран от #13, #14

  • 11 стоян георгиев

    0 4 Отговор
    я социлозите и те кът мен мислят.остава и сега да бъде легитимирано.
  • 12 Morgoth

    5 4 Отговор

    До коментар #4 от "кроко":

    Тиквата има същите проблеми с краденето, с корупцията, със закъсалата съдебна реформа и с нереформираното и недоплатено здравеопазване.
    До тук нищо по-добро, но и нищо по-лошо.
    Тиквата обаче идва със стабилност в икономиката, с неголям, но сигурен разтеж и без преразход заради популистки обещания, които след това не можем да изплатим. Идва и със справедлив плосък данък за разлика от мераците на БСП за съсипване на средната класа (от които последно и те се отказаха, ама не може много да им се вярва).
    БСП както казваш поне не изнудва бизнеса. Аз бих добавил - не и когато не е на власт. Тази същата БСП ни остави без храна при Луканов, тази същата БСП фалира половината банки и източи парите на целия народ при Виденов. И другите са маскари, но едно е БСП!

    Коментиран от #18

  • 13 Д'Мин

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "Morgoth":

    Втория вариант. ГЕРБ с правителство на малцинството, негласно подкрепяни от патриотите,че ЕС недолюбва националистите и евентуално Марешки за пълнеж.

    Коментиран от #15, #16

  • 14 гост

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "Morgoth":

    Споделям разсъжденията ти. Само още малко ще допълня към това:
    "При подобна ситуация ГЕРБ излиза на улицата заедно със Слави и следват мажоритарни избори на които патриотите са от големите губещи"
    Ако Слави тръгне да влиза и да прави партия (още повече, че сега, като му спряха и предаването може да го избие на самодоказване), то и той ще отхапе от парчето баница. В случая Слави няма да се яви с ГЕРБ на протести, а отделно с разграничаваща се заявка за власт. ГЕРБ само ще загубят от още едни предсрочни избори и те го знаят. Освен това финансирането на купуването на избори не е бездънна яма и неспазването на задкулисни обещания може да се фатално в един къс период. Те отдаван са преваляли байра и им трябва засилка и време ако искат да вземат следващият. Така че, надали ще се осмелят този път на протести. По-скоро ще си натискат гъ*овете като за последно.
    Колкото повече партии, толкова по-голяма прозрачност в управлението и по-голяма вероятно нещо различно да се случи. Нещо, което да измести партийните далавери към борба на идеологии, както принципно трябва да е.
  • 15 стоян георгиев

    3 4 Отговор

    До коментар #13 от "Д'Мин":

    тва няма как да стане.при близо 30 депутата патриотите няма как да се съгласят да останат извън управлението,а и не би било редно.единствено е възможно да извадят атака от патриотичния съюз ако волен много вземе да надига,но съм сигурен че няма да го направи щото ще има ПАРИИИИИИИ ,много парици.нека бъда и конкретен ,едно министерство е милиард на година при наи-лошия случаи.да те питам само ако ти трябва да разпределиш милиард лева при сегашните нива на корупция ,колко ще ти останат?е толкова ще му останат и на чичо волен и компанията ,та те трудно ще устоят на тва предизвикателство:)!
  • 16 Morgoth

    1 5 Отговор

    До коментар #13 от "Д'Мин":

    Съмнява ме да се навият на такъв вариант - той не е изгодени нито за ГЕРБ, които ще трябва реално да делят властта, а отговорността ще е изцяло тяхна, нито за патриотите, които ще трябва да стоят в сянка. Самостоятелно правителство на ГЕРБ виждам само при едновременната подкрепа на патриотите и ДПС. Голямата полза тук е стабилност, а без единия от двамата стабилност няма да има.
  • 17 това е

    5 1 Отговор
    "Началниците" няма да разрешат на Бойко да направи коалиция с Патриотите. Затова вариантът е само един. Временно правителство на малцинството с плаващи мнозинства. След два месеца нов избирателен закон и наесен, нови мажоритарни избори.
  • 18 кроко

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Morgoth":

    За проблемите в държавата имат вина всички управлявали до сега, защото никой не провежда реформи.
    Плоския данък не засяга средната класа, която и без това я няма в момента, а най богатите. Друг е въпроса колко процента подават реални данни, т.е. има ужасно много богаташи с неоповестени доходи. Асправедливо ли е, според теб и най-бедните да плащат данък?
    Колкото до онези събития, БСП носи отговорността, но причината не е в тях. В днешно време тези събития няма как да се повторят. И все пак, такъв рекет като при тиквата никога не е имало, това неговото си е организирана престъпност.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове