Last news in Fakti

22 Ноември, 2011 08:59 1 901 1

БДЖ: Няма да отстъпим от реформата

  • бдж-
  • бунев-
  • стачка
БДЖ: Няма да отстъпим от реформата - 1
Владимир Владимиров. Снимка: БГНЕС

 

Ръководството на БДЖ няма да отстъпи от планираните реформи в дружеството, стана ясно от думите на Владимир Владимиров, председател на Съвета за директорите на Холдинг „Български държавни железници“ пред БНТ. Част от промените предвиждат съкращение на около 2000 души и 150 влака.

Синдикалният лидер на железничарите Петър Бунев обвини ръководството на железниците в липса на диалог и лошо управление, които довели до сегашното положение. Стачка ще има в четвъртък, увери той.
„Нямате алтернатива на това, което предлагаме. Гарантирам, че ще спасим железниците“, обърна се Владимиров към Бунев, а след това обществена подкрепа за ръководството на железопътния превозвач, тъй като „алтернативата е да бъдем съпричастни към фалита на БДЖ“.

Бунев попита дали БДЖ има договори с транспортни фирми, които да превозват пътниците до други гари, след като най-близките бъдат закрити.

Владимиров прехвърли проблемите на предишните управленци и обвини профсъюзите в отказ да водят диалог. Дълговете на железниците са 800 млн. лв., допълни той, и попита къде са били синдикатите през това време.

Днес преговорите между синдикати, депутати и кметове продължават.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Явор Иванов

    0 0 Отговор