21 Ноември, 2011 19:45 2 849 1

В. „Атака” се раздели с Капка Георгиева

  • капка сидерова-
  • атака-
  • волен сидеров-
  • димитър стоянов

Уволниха днес следобед Капка Георгиева -Сидерова като главен редактор на вестник „Атака”, предаде БГНЕС.

В средата на ноември евродепутатът от „Атака" и заместник-председател на партията Димитър Стоянов поиска оставката на лидера й Волен Сидеров заради лошото представяне на президентските и местни избори.

Появиха се информации, че недоволството срещу Сидеров от страна на доведения му син е резултат от влошените лични отношения между партийния лидер и съпругата му Капка. Все пак Стоянов защити позицията си, че е нормална европейска практика лидери да вадят оставки при катастрофални изборни резултати.

Стоянов дори отправи обвинения към депутатката от „Атака” Деница Гаджева в маргинализиране на партията, а впоследствие се появиха и публикации, че тя е в близки отношения с Волен Сидеров.

Лидерът на националистите се защити с тезата, че действията на доведения му син са координирани с Бойко Борисов. Според него те целят да подкрепят майка му Капка. Ето така една лична, семейна история се използва за политически удари, обобщи лидерът на „Атака”. Волен Сидеров е категоричен в това, че в момента се правят опити партията му да бъде разбита, което, по думите му, е мечта за мнозина отдавна.

Позициите на Стоянов доведоха до изключването му от партията. Изключването ми е незаконно. Това заяви за Факти.бг Димитър Стоянов.

Той все пак призна, че има недоволство в редиците на „Атака“, но не коментира дали ще се стигне до разцепление. Напускането не е начин за решаване на проблемите, а оставката на Волен Сидеров, категоричен е той.

Последствие от разприте бе и оставката на Деница Гаджева от ръководството на „Атака”, за да разсее всякакви съмнения относно евентуални лични връзки, въз основа на които се определят постовете.

Европейска практика показва, че, когато има такава политическа катастрофа, каквато е настъпила в “Атака”, не се иска оставката на лидера, а трябва той сам да я подаде, наля допълнително масло в скандала евродепутатът от „Атака” Слави Бинев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Явор Иванов

    0 0 Отговор
    И казах : "Марш!"