Last news in Fakti

22 Ноември, 2011 08:35 933 0

Тотю Младенов: Безотговорно е да подам оставка

  • тотю младенов-
  • синдикати-
  • социална политика
Тотю Младенов: Безотговорно е да подам оставка - 1
Снимка: БГНЕС

Оставка най-лесно се подава, но в момента това би било безотговорно. Така социалният министър Тотю Младенов отговори на въпроса дали сам ще си тръгне от кабинета след неделния „жълт картон“, който премиерът Борисов му показа с аргумента, че не се е справил да обясни защо се налага вдигане на пенсионната възраст. Оставката е най-лесният изход, коментира министърът пред бТВ, допълвайки че „по-трудното е да си изпълниш ангажимента към премиера и политическата партия“.

Тотю Младенов е категоричен, че в момента най-важно е да се възстанови социалния диалог, след като синдикатите напуснаха Националния съвет за тристраннно сътрудничество. Приоритет също е продължение на реформите, особено на фона на кризата.

“Ако моята оставка ще помогне да се запази социалния мир и да се възстанови социалния диалог, това е най-лесното. Но е малко безотговорно. Не съм капризен“, категоричен е Младенов и призова синдикатите към диалог.

Младенов е говорил с профсъюзите да отложат планираните стачки, тъй като в това трудно време ще загубят хората. „По-добре лош социален диалог, отколкото никакъв. В цял свят има протести. Това е демократично. Но стачките са заплаха за работещите и за бизнеса“, направи разграничение той.

Двамата с премиера са имали личен разговор, в който Борисов казал на Младенов продължава да работи за възстановяване на социалния мир.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА