Last news in Fakti

22 Ноември, 2011 18:36 1 061 1

Дянков избързал с представянето на пенсионната реформа

  • дянков-
  • пенсиониране-
  • стачка-
  • синдикати

Премиерът няма да се меси в стачката на железничарите

Дянков избързал с представянето на пенсионната реформа - 1
Снимка: БГНЕС

Финансовият министър Симеон Дянков е сгрешил, като е избързал с представянето на пенсионната реформа, заяви премиерът Бойко Борисов. Всички знаете, колко голяма подкрепа има министър Дянков от мене, грешката, която намирам в него е, че много пъти казва нещо, което сме дискутирали, аз стоя зад него, но малко по-рано, отколкото трябва.

Виждате, всички са съгласни, че трябва да се вдигне пенсионната възраст, всички са съгласни с тези реформи, които трябва да се направят, обвиняват го, че е избързал да го каже, заяви Борисов.
Премиерът каза, че утре ще се срещне със синдикатите, за да разговаря с тях по тези теми.
На социалния министър съм му дал срок до утре до срещата той трябва всичко това да ми е разписал, така че като се разбера с тях, да знаем, че сме се разбрали и като правим нещо – да го направим изведнъж, веднага, днес и да не се занимаваме на всеки три-четири месеца с едни и същи приказки, каза премиерът.

Борисов не отговори директно дали би приел председателството на НСТС, като каза, че ще се разбере утре със синдикатите. Министър-председателят не отговори и на въпрос, дали утре ще стане ясно остава ли Тотю Младенов министър на труда и социалната политика.

По отношение на обявената за 24 ноември стачка в железниците Борисов заяви, че няма да се намесва, за да спре ефективния протест. Напротив, ако не се оздрави компанията, всички ще останат без работа, каза премиерът. Да са стачкували, когато са харчили пари, без да имат възвращаемост или когато са им купували влакове и никой не е казал, откъде след това ще бъдат платени. Имало е излишък в държавата, да са ги платили влаковете, а не да ни задължат сега и лихвите да им плащаме, каза премиерът.

Ще стачкуват, за да върнат 800 милиона на държавата, попита риторично той. Би било прекрасно, ако го направят, за това, че са изхарчили 800 милиона през годините от всички пари на българите. Надявам се, ако правят такава стачка, да върнат парите на всички данъкоплатци, каза още Бойко Борисов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Явор Иванов

    0 0 Отговор
    Мони е пич!