Last news in Fakti

20 Ноември, 2011 18:35 1 517 2

Борисов размаха пръст на социалния министър

  • бойко борисов-
  • пенсии-
  • тотю младенов-
  • криза-
  • бдж-
  • протести

"Атака" да си мери приказките

Борисов размаха пръст на социалния министър - 1
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов не е доволен от социалния министър Тотю Младенов. Причината е, че се е наложило, вместо ресорния министър, Борисов да обяснява на хората защо се налага вдигане на пенсионната възраст. „Ролята на министъра не е да се прави на добър. Той трябва да каже и лошите вести“, заяви Борисов в интервю за предаването „Нека говорят“ на бТВ. И предупреди, че ще отстрани Тотю Младенов, ако отново му се наложи да обяснява пенсионните промени.

Все пак Бойко Борисов коментира, че изпреварващото решение за вдигане на възрастта за пенсия от догодина е нужно заради кризата, въпреки че миналата година е било договорено друго. Той посочи САЩ за пример, тъй като и там се очаквало подобно вдигане да стане факт.

Реформа в БДЖ също ще има, увери Борисов и попита защо синдикатите не са протестирали за железниците, въпреки че са виждали как предприятието потъва, а го правят сега."Истински щях да съм щастлив, ако синдикатите бяха стачкували, бяха казвали, че ако така се управлява, ще дойде ден, в който някой няма да може да вади пари от бюджета”, заяви Борисов.

Днес КТ „Подкрепа“ и КНСБ заявиха, че напускат Тристранния съвет и потвърдиха, че на 24 ноември железничарите ще стачкуват.

Премиерът е категоричен, че няма по-решително правителство от сегашното по отношение на реформите и те трябва да се направят, за да не ни задължат да сторим това отвън, визирайки Международния валутен фонд. Още повече, че сегашната ситуация, в която се намираме, е най-лошата от Втората световна война насам.

„Цялата европейска икономика е на нула и няма как някой, обвързан с нея, да е по-добре“, заяви министър-председателят, допълвайки още, че трудностите за Гърция тепърва започва.

Борисов изтъкна още, че кабинетът дава най-много пари за здраве в сравнение с предшествениците си.

Новият министър на правосъдието ще е жена, стана ясно още от интервюто.

На въпрос дали се чувства замесен в скандала, избухнал в Атака, Бойко Борисов отговори: „Я да си гледат работата и да си мерят приказките. Да не съм го завел аз доведения му син у тях заедно с майка му. Това, което правим, е правилното. Янев го разбра и коригира поведението си. Жена, деца, любовници... С Волен Сидеров съм бил приятел. Не съм си позволил да кажа нещо лично за него. Но сега да ме обвинява за семейните си проблеми ми идва в повече”.

Борисов, който е лидер на ГЕРБ, каза още, че управляващата партия е играла възможно най-честно на изборите.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    0 0 Отговор
    А ми той, Тотю, е възприел по-сериозно другата си роля, да замазва гафовете на ШЕФА,............
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.