17 Април, 2017 11:46 7 101 8

КАТ лови за превишена скорост

  • полиция-
  • мвр-
  • кат-
  • скорост-
  • гражданска отговорност
КАТ лови за превишена скорост - 1
Снимка: Факти.бг

МВР засилва контрола за спазване на разрешената максимална скорост на движение. Мерките на Пътна полиция са част от операцията на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция TISPOL, която се провежда на територията на държавите членки от днес до 23 април. Операцията се провежда с цел да се подобри пътната обстановка и да намалеят жертвите на пътищата. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

От TISPOL отчитат, че превишената скорост е най-сериозната причина за тежките пътни произшествия и жертвите на пътя. През 2016 г. в България шофирането с превишена скорост продължава да е най-голям причинител на катастрофи, като по този показател страната ни е над средното ниво в сравнение с държавите членки на ЕС.

Освен за превишена скорост, в рамките на операцията ще се извършват и проверки за застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Враг

    27 5 Отговор
    Държавата ни е на водещо място сред Европейските държави за стари автомобили движещи се по пътищата,което слоевременно води и до завишена смъртност и произшествия. Не високата скорост а старите не потдържани със слаб контрол автомобили не добре класифицирани шофьори и също така не добре изградена та ни пътна инфраструктура.Дано скоро се променят тези неща,но на дали.А не постоянно да си измиват ръцете с превишена скорост,защото така им е по лесно и повече пари да прибират от всички нас

    Коментиран от #2

  • 2 Стаж 43 г

    14 10 Отговор

    До коментар #1 от "Враг":

    Напротив, новите автомобили , с новите не опитни водачи са главните виновници за катострофи. Автомобилите са тех .изправни няма значение на колко години е моята лада, обаче има значение твоята опитност, и стаж като водач. Според статистиката са главно водачи със стаж до 5 г. опит зад волана.
  • 3 Враг

    9 3 Отговор
    Съгласен съм колега за младите шофьори ,но не съм съгласен за нови и стари автомобили защото ако погледнеш статистиката за автомобилите причинили птп то това са автомобили от 16+ години а именно факта че карат стария автомобил все едно е нов и вдигат непосилна за неговата конструктива скорост и движение,а един по нов автомобил е във пъти по сигурен както за водача и пасажерите така и за околните.трябива да се вземат мерки за обновяване на автопарка и по този начин ще намалеят и черните статистики във България.
  • 4 Терцел

    7 3 Отговор
    Враг на класическите автомобили, яд ли те е, че ние ги поддържаме и сме сигурни в тях, защото сме кадърни, а вие с новите еднодневки с какво ви пречим, за това да се наричате европейски л....На. Имам и нова 4-ри годишна, ла....На, ла....На Приятно пътуване в авариен режим с 20 км.С поздрави чичо Добри.
  • 5 оня с автосервиза

    4 0 Отговор
    Истината е , че всичко си е до гарнитурата между волана и седалката ! При мен идват много автомобили на над 20 години , на които няма и една биелета за смяна , а са идвали и 6-7 годишни , които наскоро са минали ГТП и си отиват с по няколкостотин лева ремонт ! Проблема е , че има много хора , които дават газ до ламарината и се мислят за големи шофьори , а всъщност са толкова боси , че не разбират кога им се задейства ABS-ът и кога им буксува съединителя , камо ли да се съобразяват с пътните условия и другите участници в движението !
  • 6 Гого

    3 0 Отговор
    Причината не е в старите автомобили ако погледнете статистиката повечето са пияни без книжки или купени и лоши пътища като добавим ниска култура картината е пълна.
  • 7 вес

    3 0 Отговор
    .аси идиотизма, от КАТ ви правят на маймуни като си поставят знаци където и както им харесва за да ви дерат, а вие сте насочили гнева си към хора, които очевидно имат повече качества и съответно по-големи доходи щом си позволяват нови скъпи автомобили. В същото време болшинството служители на МВР ежедневно карат след като са изпили сериозно количество алкохол, което е задължителният им антидепресант в края на смяната или направо в нея. Тези от прокуратурата и съда изпиват по една бутилка уиски още на обяд, но от КАТ изобщо не се занимават с тях. Виж обаче когато някое лапе с БМВ 5-та серия се удари, това става дневната сензация във всички новини, а когато някой от "недосегаемите" убие дете на пешеходна пътека или удари майка с дете или семейство в автомобила им и е мъртво пиян за това всички мълчат, а шушумигите пред телевизора насочват цялата си злоба към тези които се справят малко по-добре в живота от тях вместо към тези които им крадат парите от данъците, или просто ги рекетират по всевъзможни начини ежедневно, а те си траят защото са шушумиги
  • 8 Враг

    2 0 Отговор
    До (ВЕС) радвам се че има и разумни хора а не само хора потънали във комплекси.Просто Българите сме робски народ и винаги гледаме да злорадства ме срещу хората които са по успяли от нас.А за старите коли нямам против просто не смятам че е правилно аз да плащам по голям данък от човека който кара 30 годишен голф.Ако се промени това и се завишат данъците на старите автомобили и направят облекчение на по новите тогава ще се променят много неща ,като трафик,птп та , и още много други неща.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове