Last news in Fakti

25 Април, 2017 09:08 1 536 4

Гьокче не се дразнел на "султанат", Турция не била заплаха за България

  • сюлейман гьокче-
  • посланик-
  • национална сигурност
Гьокче не се дразнел на "султанат", Турция не била заплаха за България - 1
Кадър Нова тв

„Турция не се намесва и не влияе на вътрешните работи на която и да било държава, включително и България. Тези твърдения са необосновани, манипулативни и изкривяващи фактите. Ако говорите за национална сигурност и заплахи, нека да говорим за тероризъм. България нищо не знае за тероризма и се надявам никога да не разбере за него, защото това е нещо ужасно”, заяви пред Нова тв посланикът на Турция в България Сюлейман Гьокчe.

„Говоренето, че Турция е враг и се намесва във вътрешните работи на България, както и че е заплаха за националната й сигурност трябва да спре. Това не е конструктивно, не е градивно, положително и полезно. Не улеснява двустранните ни отношения. Имаме история от стотици години, имаме и бъдеще заедно”, каза още той.

Той не пожела да коментира изказването на президента Румен Радев, че Турция не е демократична държава с думите, че не е работа на един посланик да прави политически изказвания.

„Най-големият брой на гласове от българските граждани в чужбина наистина идва от Турция. Бройката на секциите обаче се ограничава съзнателно, за да накарат насила тези хора да отидат да гласуват в друга държава. Смятате ли, че това е модерен начин да се решат тези въпроси”, попита Гьокчe.

Той бе помолен да коментира и провелия се в Турция референдум цялата власт да отиде в ръцете на президента Реджеп Ердоган.

„Мисля, че той беше успешен и не съм съгласен с критиките, че не беше проведен честно. В Турция имаше повече от 175 000 секционни комисии. Имаше над милион представители и наблюдатели, които бяха посочени от всички политически партии. Около ¾ о тях бяха от опозиционните партии, което е огромен брой”, коментира посланикът.

„Аз лично не виждам никакъв проблем. Посетих една такава секционна комисия и видях около 15 души от всички политически партии и независими наблюдатели, които носят основната отговорност да контролират и наблюдават всичко”, допълни Гьокчe.

На въпрос дали ще бъде върнато смъртното наказание в Турция, той коментира, че има политически аспекти, които не иска да коментира. Гьокчe зададе въпроса защо това интересува България.

„Би било жалко, ако Европа избута Турция настрани, благодарение на грешна политика и арогантност. Да наречеш един демократично избран лидер диктатор и арогантен е абсолютна глупост”, заяви Сюлейман Гьокчe.

На въпрос дали думата султанат по отношение на Турция е коректна, посланикът заяви, че не се дразни на това определение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    8 3 Отговор
    Има една стара приказка: Ако на лъжата краката са къси, то този трябва да ходи на *опките си! Не може по друг начин да се коментират тоталните лъжи, на който и да е!
  • 2 misli posle govori

    5 4 Отговор
    Г-н Гьокче първо да се огледа как е в Европа.Г-н Гьокче, трябва да внимава, защото 45% от целия стокооборот е със ЕС, безработицата е над 10% в Турция в момента.А понеже аз до 2009 година бях студент и знам защо момчетата- студенти идват да учат в Русе.Защото вземат 18-19 момчета да се бият в Диарбекир с ПКК и така се оттърват срещу 3500лв семестриални такси.

    Политическите противници не се гонят убиват и затварят по затворите.Фактът, че ще преразгледа смъртното наказание като опция поражда една мисъл.В момента около 150 000 човека са затворени по затворите- каква ще е съдбата им, в случай че бъде разрешено да се умъртвяват хора имам предвид по политически причини.Онези които са доказани престъпници има логика да бъдат убивани, но има и логика да не бъдат убивани, ако бъдат приниуждавани да работят в затворите за благото на нормалните хора в цивилния живот но до края на дните си да остават зад решетките.
  • 3 Morgoth

    2 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Имаме история от стотици години, имаме и бъдеще заедно
    Да ме извинява посланика на Турция, но с тях имаме 100 години войни, 500 години робство и 100 години мирни отношения половината от които трудно могат да се нарекат добросъседски. Историята не ни дава оптимизъм за бъдещето ни заедно.
  • 4 Креолиян

    0 0 Отговор
    Ма нали на герба са ви лъвове оти треперете?нали сте и у нато
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове