Last news in Fakti

28 Април, 2017 07:52 13 546 21

Експерт: Очаква ни война на Балканите

  • македония-
  • война-
  • балкани
Експерт: Очаква ни война на Балканите - 1

Това е бивша Югославия. Очевидно не работят формулите, които трябваше да се приложат. Дрехите на тези малки държави са утеснели и вече се иска прекрояване на граници. Това не е добре за нас. Това заяви в ефира на "Здравей, България" журналистът Красимир Узунов.

"Този конфликт може да се приеме и като провокация", добави той.

Според него трябва да очакваме война на Балканите. В момента в страната има две големи македонски партии, които трябва да определят бъдещето на страната след 10-годишното управление на Никола Груевски.

Беше въпрос на време кога гражданите ще ги набият. Албанската политическа платформа е приета и от Зоран Заев и от Никола Груевски, включително 8 министри да са албанци, председателят на парламента да е албански и езикът им да стане втори официален. Албанците обаче си избраха Заев и така той стана предател според народа. Македония върви по пътя на кантонизиране, федерализиране и разделяне", каза Узунов.

По думите му конфликтът от вчера може да се приеме и като провокация, може и да се приеме като нормална реакция след избора на Талат Джафери.

"Той е човек, на когото трябва да се провери биографията. Той е депутат от „Демократичен съюз за интеграция - това е партия на някогашните партизантски командири от Армията за национално освобождение. Тогава лидерът на партията беше политически говорител. Армия за национално освобождение работеше заедно с Армия за национално освобождение на Прешево, Медведжа, Бояново – това е долината на река Морава, където и онзи ден имаше Йонуз Муслиу, който е председател на Албанския национален съвет призова сърбите да са спокойни, че при едно евентуално обединение на Албания с Косово, където ще отидат и нашите западни покрайнини, Ниш не е в опасност, защото не е поискана“, каза още Красимир Узунов.

"Тази нощ позицията ни беше наистина добра. Това от много време ни липсваше. За първи път имаме една проактивна позиция. През последните години бяхме абдикирали от темата "Македония"", коментира журналистът по повод реакцията на премиера Борисов и страната ни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 историк

    70 3 Отговор
    Никой не може да спаси така наречените македонци,всичко което им се случва е техен личен избор!
  • 2 NATO

    8 41 Отговор
    Всяка дестабилизация на региона е добра за България.
  • 3 ГЕРО

    17 3 Отговор
    Е ся вече половината македония ще се присъидини към България. До скопие ще се пришие за албания. Просто ще има яко прекрояване на границите. Едвали ще има не засегната балканска държава. Дано да е като ЧЕКОСЛОВАКИЯ . Този модел , или формула най удачно може ни.
  • 4 само питам

    37 8 Отговор
    Представяте ли си Лютви Местан, шеф на българския парламент?!
  • 5 Bossman

    31 7 Отговор
    Това,което се случва никак не е добре.Платени са много пари за да има гражданска война,а това означава повече пари за производителите на оръжие.Явно войната в Югославия не беше достатъчна.
  • 6 Грую

    8 43 Отговор
    Че какво му е на Местан. Не е глупав. Сладкодумен е! Отдавна е в политиката, така че се е отракал достатъчно. Ако спазва предвидените процедури и не се опитва да ръководи работата на парламента на така наречения "майчин език" според мен от него би излязъл доста приличен председател на българския парламент, като се абстрахираме разбира се и от етнически и религиозни обстоятелства.

    Коментиран от #7

  • 7 Чичо Пейо

    43 2 Отговор

    До коментар #6 от "Грую":

    Да де,много е умен и сладкодумен,само дето е продажен фес,който прокарва интересите на Турция!! Иначе нищо му няма!
  • 8 alf

    30 4 Отговор
    днеска се случва на тях утре албанец е.. жена ти. обединение на бг и македония е единствения изход
  • 9 сьрбия

    7 0 Отговор
    Този да се прегледа.
  • 10 агент08

    36 9 Отговор
    Всики войни по света са започнати или организирани от САЩ!
  • 11 Morgoth

    24 6 Отговор
    Македония ще се разцепи, въпрос е само кога ще се случи това. И колкото по-късно толкова по-зле за тия дето се мислят за наследници на Александър Македонски.
  • 12 майна

    17 2 Отговор
    Самата идея за балканска федерация е изпърдяна идея,а камо ли тази измислена държава Македония,
  • 13 брей,брей

    20 3 Отговор
    Македонец бие сина си -"Да имаш двойка по математика разбирам,сложна наука...да имаш двойка по физика айде и там ке те разберам...ама двойкапо история дека е два листа учебник,не мож ти го простим...
  • 14 Скорпион29

    6 0 Отговор
    Ненормални и тъпи приказки война на балканите корейски ядрен удър US психози.

    Коментиран от #16

  • 15 Скорпион29

    5 0 Отговор
    Все едно съм пред блока в Люлин през 88година и тоя ще бие оня а тоя някой друг.
  • 16 Morgoth

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Скорпион29":

    Ами точно, ако в Северна Корея нещата се разпърдят и САЩ са твърде заети за да намерят Македония на картата, там ще може да си спретнат патаклама на спокойствие.
  • 17 nkavrakov

    7 3 Отговор
    Пародията е че на цялата несигурност и в региона и в света ,в София цените на имотите ги надуха до небесата.И така купувайте имоти и като почнат да падат бомбите ще стане приказка- и без пари и без имоти.
    Идват тежки времена то се вижда - в целия свят е една лудница.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Насо

    6 1 Отговор
    Ако България беше силна,мощна и независима държава,както преди 3 десетилетия ,нямаше да ми пука от случващото се в Македония. Тогава България беше най-силната балканска държава,с армия,която според доктрината беше в състояние да се бие УСПЕШНО срещу всичките ни съседи едновременно...! Но вече е обратното -държавата ни е победено отвътре,с поръчкови политичета,армията ни разпусната,ракетите нарязани,танковете също,икономиката разрушена,населението прокудено надалеч...Ето това ни е проблема -станахме най-бедната (от най-развита) и най-слаба държава на Балканите,с най-ниска боеспособност на нищожната ни армийка. Откъснахме се и от приятелството на Русия...-:( Нашата територия много отдавна е обещана на Турция (в замяна на това Турция да защитава американските интереси в региона).Сега сме във възможно най-неизгодната позиция,България никога не е била в толкова уязвимо положение,толкова слаба и беззащитна...И лошото е,че вече и няма кой да ни помогне-:( А бе, дупе да ни е яко-:(
  • 20 Гост

    0 0 Отговор
    Премиера Б.Борисов. Де осъзнайте се малко де ! Все още е Герджиков. Мартине Мартинее !
  • 21 карли

    0 0 Отговор
    НАСО, НАСО, за съжаление си прав българино, едва ли го разбират ТЪПАЦИТЕ, С ПИЛЕШКИ МОЗЪЦИ. НА ТЯХ В УСТАТА ИМ Е САМО АМЕРИКА И ПУТИН.
    НАСЛЕДНИЦИТЕ НА АЛ.МАКЕДОНСКИ ЩЕ ГО ЯДАТ ЧЕТВЪРТИТ И РЯЗАН И ПАК НЯМА ДА ИМ ДОЙДЕ АКЪЛА НА ТЪПИТЕ МАКЕДОНЦИ. НЕКА ДА ВИДИМ СЕГА СЪРБИТЕ С КАКВО ЩЕ ИМ ПОМОГНАТ. ГЕРМАНИЯ, АНГЛИЯ, ФРАНЦИЯ И САЩ ДАДОХА ПАРИ ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА КОСОВО - СЪЗДАДОХА АРМИЯ, КОЯТО МОЖЕ ДА СЕ ОПРЕ НА ВСИЧКИ СЪСЕДИ, АМЕРИКАНЦИТЕ ПОСТРОИХА ВОЕННА БАЗА -РАЗПРЕДЕЛИТЕЛ И ПРОИЗВОДИТЕЛ НА ДРОГА ЗА ЦЯЛА ЕВРОПА И СЕ ОЛЕЛЕЕЕЕЕЕЕЕ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове