Last news in Fakti

28 Април, 2017 13:15 7 129 33

Поругаха паметника на Рейгън в София

  • рейгън-
  • паметник-
  • боя
Поругаха паметника на Рейгън в София - 1

Новооткритият бюст на бившия американски президент Роналд Рейгън, който бе открит вчера в столичния Южен парк, бе обруган само часове след церемонията.

Това разкри на страницата си във Фейсбук Александър Пелев.

"Бог ще накаже имбецилите, които с празните си цинкови кофи посегнаха върху този знак на уважение към един от великите човеци и победител в Студената война!" Това отбелязва Александър Пелев.

Бюстът на 40-ия президент на САЩ Роналд Рейгън беше поставен в Южния парк в София вчера. Паметникът се намира на входа на парка откъм бул. "Витоша", на т.нар. алея "Роналд Рейгън".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Учуден

    70 7 Отговор
    "Другарю" Пелев, какво добро направи Ръмпи Алцхаймера за България, че чак паметник му е струван? Сигурно Ви е неизвестно, че въпросният "направи" родината ви(евентуално), ембаргова държава?
  • 2 tost

    67 6 Отговор
    Само да попита,какво полезно е направил за България,че и паметник сте му вдигнали
  • 3 АЗ САМ

    10 35 Отговор
    ул. Граф Игнатиев да се прекръсти на Роналд Рейгън ! Най - добре до 9-ти май - денят на Европа !

    Коментиран от #4

  • 4 Учуден

    36 1 Отговор

    До коментар #3 от "АЗ САМ":

    Не така, щото преди да стане "ден на Европа", 9 май е нещо друго. Предлагам ти да се сетиш сам.
  • 5 dedo prass

    55 7 Отговор
    Тоа па рейгън кво е направил за България че и паметник.ааааааа май той беше казал че турция му е като втора родина та за туй требе паметник.......
  • 6 Viva NATO

    11 67 Отговор
    Ха-Ха... Някой заблуден безделник комуняга си е избил овчите комплекси, но няма как да промени историята. Рейгън е един от хората с най-голям принос за падането на комунизма-най голямото световно зло! И заслужава паметник много повече отколкото армията окупатор, чиито паметник кухоглавците чистят и толкова си го къткат.

    Коментиран от #7

  • 7 Учуден

    38 4 Отговор

    До коментар #6 от "Viva NATO":

    Коментарът ти показва, че идея си нямаш от "рейганомика", а за комунизъм си чувал от лозунгите на модерните болшевики.
  • 8 ъъъ

    46 3 Отговор
    Къв е тоя фейсбук плъх дето плаши с господни наказания !? Днес го слушам и Винету по новините и той с такива плаши, явно е модерно !?
    Иначе и аз не разбирам, за къв чеп трябва да има паметник на Рейгън в София ???
    Сега очаквам обаче някой да си заведе кравичката там да я върже да пасе около него и да му тури една каубойска шапка по холивудски ;)
  • 9 Гост

    48 4 Отговор
    Какви заслуги има тоя към България че да му издигат паметник в България?
  • 10 тартарен тарасконски

    47 4 Отговор
    "Възмутеният" активист Пелев е бивш комсомолски секретар от НГДЕК (по-известна като Класическата гимназия). Гнусно е да наблюдаваш цинизма и конформизма на такива нищожества. А американците не ги интересува кой и как ще им слугува. За шепа долари.
  • 11 Kcaniba

    28 3 Отговор
    Дъртите комсомолци, когато се дупеа на болшевиците, на сталин паметници тургаха.
    Сега се дупят на либерастите и ето рейган!!!
    Тай рейган помогнал на нези дупедавци да осрадат държавата явно.
    Бардака е с нова табела, ма нали к... са стари....
  • 12 Чепатия чеп

    38 7 Отговор
    Браво...даже да го взривят трябва! Паметници на п...ли нямат място тук!!!!!
  • 13 шруум гъбков

    30 4 Отговор
    Рейгън е бил един вид ББ на щатите, изцепките му са раждали не един и два вица... та по тази линия са ни го сложили паметника, все пак не е удобно засега да слагаме паметници на тиквата.
  • 14 БАЛКАНСКИ

    5 41 Отговор
    Един умен , успешен ,борец срещу мракобесния комунизъм ,и удари в земията диктатурата на ленинизма, станилизма и тем подобни олигофрени , се нарича РОНАЛД РЕЙГЪН . ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА МУ. ВСИЧКИ , НИЕ , ДЪЛЖИМ НА НЕГО СЕГАШНАТА СИ СВОБОДА.
    ПАМЕТНИКЪТ НА СЪВЕТСКИЯ ВОЙНИК ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ РАНО ИЛИ КЪСНО . А ПАМЕТНИКЪТ НА РЕЙГЪН ЩЕ ОСТАНЕ ВЕЧНО . ДА ЖИВЕЕ СВОБОДАТА , И ДЕМОКРАЦИЯТА. ПАЗЕТЕ СВОБОДАТА ,ЧЕ ВИНАГИ НА НЯКОГО ПРЕЧИ. А ТАЗИ ЧЕРВЕНА БОЯ ПОДХОЖДА НА КРЪВОПИЙЦИ И САТРАПИ.

    Коментиран от #17

  • 15 8888

    35 2 Отговор
    И в дните на лукановата, гладна зима ни изпрати мухлясала с гъгрици царевица, батска помощ.
  • 16 RAMBO

    4 45 Отговор
    Ако не беше РЕЙГЪН , СЯ ЩЯХМЕ ДА БЪДЕМ НЕЩО КАТО СЕВЕРНА КОРЕЯ. ЗЛОБНИ , ГЛАДНИ И ЩЯХТЕ НАИСТИНА ДА ПЛАЧИТЕ . ДЪРЖАВАТА ЩЕШЕ ДА БЪДЕ ЕДИН ГОЛЯМ КОНЦ ЛАГЕР.ЗА ЕДНИЧКА НАГАТИВНА ДУМИЧКА ЩЯХА ДАНХРАНЯТ ПРАСЕТАТА С ТЯЛОТО ТИ.
    ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН ЩЯХТЕ ДА ГЛЕДАТЕ СВОБОДНИЯ СВЯТ.
    ТОЗИ ДЕТО Е БОЯДИСАЛ Е ЕДИН ДОЛЕН СВОЛАЧ ,АТЕИСТ.
  • 17 Учуден

    26 1 Отговор

    До коментар #14 от "БАЛКАНСКИ":

    Ганьо, ти ли си бре? Не викай. Не се пали. Не се коси.
  • 18 ...

    35 2 Отговор
    Вече сме си чиста колония...
  • 19 Марио Ангелов

    46 1 Отговор
    Какъв е този паметник на Рейгън в южния парк,вие луди ли сте? Да идва Миленко с големия чук.
  • 20 Ко каза

    10 19 Отговор
    На прост народ,Рейгън му пречи.Или пък руснаците.Или пък американците.Или пък бежанците. Само не и собствената му простотия и неграмотност. На нас все ни е виновен някой.Нас все ни ограбват и колонизират от вън, некви неясни сили. Индустрията ни били унищожили ,че да купуваме техните стоки. Как пък няма такова нещо в Унгария, Чехия,Полша,Словения,Словакия.Ти да видиш как тия държави си запазиха икономиката. Ние понеже сме супер сила и за тва американците са ни хвърлили око,да ни унищожат. Никой не иска да си признае,че сме жалки ,алчни дупедавци и цялата тая разруха и ограбване последните години е плод изцяло и само на нас българите и тук там некоя чужда фирма, пусната тук от подкупни държавни чиновници. Това е истината ,всичко друго са фантазии .
  • 21 IYI

    24 1 Отговор
    BRAVO NA TOZ KOITO GO E OCVETIL ! :)
  • 22 ддд

    2 27 Отговор
    има личности достоини за уважение
    (нищо че са карали японски коли)
    и този е от тях
    или по стар български обичаи
    да започнем да псуваме и всичко да оплюваме
  • 23 681 БЪЛГАРИЯ

    36 2 Отговор
    Да се бутне веднага тоя измислен паметник на американски идиот ! Който го е открил в затвора ! Паметници само нв Български Царе и Патриоти от историята !
  • 24 върти го сучи го

    25 0 Отговор
    Паметника е направен и открит по стар комунистически обичай-да оближем гъ.а на шефа.Нека не забравяме,че новите ни капиталисти са ни старите комунисти!
  • 25 димитров

    24 0 Отговор
    Рейгън е меко казано много спорна фигура и като има паметник не ме учудва, че го рисуват.
    Има много америкаснки президенти които са безспорно уважавани от всички и ако на тях направят паметник никой няма да го рисува. Удроу Уилсън защитава териториалната цялост на България, Линкълн - прекратява робството, Кенеди - един от най-обичаните и други има.
    Рейгън печели студената война, но по доста брутален и безцеремонен начин и може само разединява.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 император на злото

    23 0 Отговор
    Дупедавците на времето направиха паметник на Сталин във Варна, после когато Хрусчов очерни посмъртно Сталин, същите наши дупедавци събориха паметника му за една нощ.
    С две думи нищо ново под слънцето, просто дупедавците на времето се наричаха комунисти, а днес се наричат демократи. За радост като гледам коментарите, българина не обича дупедавците, но пък за съжаление ги търпи.
  • 28 БРАВО

    18 0 Отговор
    Ми, ГОЛЯМО БРАВО на извършителя!
  • 29 Милен

    17 0 Отговор
    Абе и аз да попитам този какво общо има с България та чак паметник му издигнаха?!? Или по-скоро сме се превърнати в колония на ш...ните янки?!? Не ви ли стигнаха 5 века бе?!?
  • 30 Петров

    13 0 Отговор
    Ако въбще трябва(а не трябва) да издигаме паметник на някой янки то това е само на един янки - че и президент, който заслужава паметник в България и това е Теодор Рузвелт. На никого другиго от янките. Ха сетете се бе защо! Как да очакваме да ни уважават където и да било с подобни унизителни и варварски за страна ни действия като настоящия паметник. Инициативният комитет дали знае какво са направили? Съмнявам се предвид патологията в тяхното поведение.
  • 31 къп

    15 0 Отговор
    Пък александър йорданов с коментар във фейсбук е стартирал всенародна кампания за освещаване на паметника под надслов: "да почетем това свято място с уникалното съдържание на пикочния си мехур и правото си черво!"
  • 32 Дедо Дедов дедовия

    0 0 Отговор
    Да знаете, че зад това деяние стои Орешарски. :D
  • 33 Рони

    0 0 Отговор
    Да издигнеш ПАМЕТНИК НА БОКЛУК ОТ АМЕРИКА Е МЕКО КАЗАНО ОБИДА ЗА ДЪРЖАВАТА НИ. ТОЗИ ТЕРОРИСТ И РАСИСТ НЯМА МЯСТО В БЪЛГАРИЯ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове