26 Ноември, 2011 14:25 737 0

Два пожара - в микробус и автобус днес

  • пожар-
  • запали-
  • микробус-
  • автобус

Няма пострадали

Два пожара - в микробус и автобус днес - 1
Снимка: БГНЕС

Казанлъшки микробус, превозващ ученици на екскурзия, се запали по време на почивка на групата на Прохода на Републиката. Няма пострадали при инцидента, съобщи комисар Алекси Алексиев от МВР - Стара Загора, цитиран от националното радио.

Автомобилът е превозвал 19 ученици от гимназията "Св. Св. Кирил и Методий" в Казанлък на екскурзия в Арбанаси. Пожарът е станал по време на почивката. Огънят е угасен и няма опасност за децата, съобщиха още от МВР.

За още един инцидент съобщи БНР: Автобус на компанията "Рожен-Експрес" се запали по време на движение по пътя Смолян-Смилан, в района на село Чокманово. Няма пострадали. Най-вероятната причина е техническа неизправност на двигателя. 26-те пътници са излезли своевременно. Екип на пожарната в Смолян е загасил огъня преди автобусът да изгори напълно. 

Проверка на "Хоризонт" е установила, че 20-годишният автобус, марка "Неоплан", е минал преглед преди три месеца и половина. Според директора на Автомобилната инспекция в Смолян - Атанас Ружинов, автобусът се използвал рядко, но днес се наложило да покрие линията Смолян-Смилян. По случая тече разследване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА